Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 297 959
  • 871
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
  Сложих и една круша, но не ми хареса, според мен е от самия сорт (тъмно зелени и твърди круши).

Киви, това е идея, ще пробвам в близките дни Simple Smile За съжаление, детето нищо не харесва за сега Sad
Преди няколко години ме почерпиха със сушени круши-резенчета. Бяха летни масловки.Много вкусни бяха. Наистина има значение плода.

# 391
  • В сбъднатите си мечти
Да де Simple Smile като правих сметката ми даде месечен и годишен разход ,но реших всеки да сметне за себе си .
Няма значение ,аз лично ще го ползвам за сушене на лична продукция от плодове и зеленчуци и знам ,че си заслужава всяка стотинка .

# 392
как точно си правиш сметката , че ми става интересно  newsm78

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 21:18 от bongo_2007 ®

# 393
Кати, няма ли упътване този дехидратор? Би трябвало да пише някъде колко градуса поддържа уредът при всяка от двете мощности.

Разликата в сметката за ток не би трябвало да е кой знае колко голяма. Ако ползваш дехидратора си на ниската степен и EVN ти доставя ток, за 24 часа сушене ще платиш по-малко от 0,70 лв.
Шест киловата, а те се получават толкова за 24 часа не са 70 стотинки , а много повече, като добавим и добавките за ел. снабдяване и ел. пренасяне на електрическата енергия и накрая и ДДС 22% и става не ми се мисли най малко 3 лева на ден. Аз също когато суших домати платих около 30, 40 лв повече Peace. Имам НЕО и хич не е икономичен. Но пък доматите са мммм страхотни със зехтин, това лято просто няма да ги суша толкова.

# 394
  • София
От кога ДДС-то е 22%?

# 395
Данъкът върху добавената стойност се въвежда в България през 1994 г. със ставка в размер на 18 процента. През 1996 година ставката се променя в размер на 22 процента. След три години - 1999 г. данъкът отново се променя - на 20 процента.
Прочетох в уикипедия, пропуснала съм последното намаление, за което се извинявам Hug. Затова ми е останало в акъла 22%, от 4 години е 20%.

# 396
нали не оставате с убеждението , че ако уреда работи 20 ч  той през цялото време ще е на мах. ???   оттам следва и извода ,че при работа от 20 ч  уреда ще е включен за ен повече от 10-на ч.   може и по-малко да е. оттам пък следва ,че похарчената енергия не е тази  за която говорите.

# 397
  • София
Данъкът върху добавената стойност се въвежда в България през 1994 г. със ставка в размер на 18 процента. През 1996 година ставката се променя в размер на 22 процента. След три години - 1999 г. данъкът отново се променя - на 20 процента.
Прочетох в уикипедия, пропуснала съм последното намаление, за което се извинявам Hug. Затова ми е останало в акъла 22%, от 4 години е 20%.

Е, как от 4 години?  Shocked

# 398

Е, как от 4 години?  Shocked
Направо са си 15 вече  Joy
Simple Smile Simple Smile Simple Smile Тамън се чудих какво да суша Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 399
  • В сбъднатите си мечти
Ананас пробвай Simple SmileСтава много хубав .

# 400
  • Добрич
нали не оставате с убеждението , че ако уреда работи 20 ч  той през цялото време ще е на мах. ???   оттам следва и извода ,че при работа от 20 ч  уреда ще е включен за ен повече от 10-на ч.   може и по-малко да е. оттам пък следва ,че похарчената енергия не е тази  за която говорите.

Когато е със степени, както Зелмер / последно говорихме за двата модела на тази марка/, то уредът работи непрекъснато или на ниската или на високата степен /на която си го включиш/.

Уредите с термостат, както Нео, предполагат самоизключване при достигане на зададената температура и повторно самовключване при понижението и.

# 401
Ананас пробвай Simple SmileСтава много хубав .

как сушиш ананаса, как гонарязваш? На парченца ми се свива много, на резенчета само омеква, не успях да го изсуша добре.

# 402
  • В сбъднатите си мечти
Плода обелвам ,нарязвам по дължина на две половини и после всяка половина на парченца по 2 мм. Малко повече време отнема сушенето от ябълките нарязани толкова тънко .Нямам снимка за съжаление .
Гледах сниман сушен ананас в гугъл и не мога да си представя сушени парчета по около един см ,колко време са сушени  newsm78

# 403
благодаря; тези в нета от дехидратор или купешки бяха? Понеже от магазина всичко изглежда толкова различно, че не ги сравнявам изобщо.

# 404
Леле, срам и резил, завършила съм математическа гимназия, умрях си от смях  hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт