Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 297 970
  • 871
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Днес получих дехидратора Зелмер. Пише си, че е за плодове и зеленчуци. По-голям е от моите очаквания, измих го и довечера ще го пробвам с ябълки. Пише, че може да се мие в съдомиялна до 60 градуса.
2 степени на сушене - на 250 В и на 500 В, но не разбирам това на колко градуса отговаря  newsm78

В какъв смисъл уредът доста добре се отчита от електромера - значително по-голяма сметка ли?

# 376
Кати, няма ли упътване този дехидратор? Би трябвало да пише някъде колко градуса поддържа уредът при всяка от двете мощности.

Разликата в сметката за ток не би трябвало да е кой знае колко голяма. Ако ползваш дехидратора си на ниската степен и EVN ти доставя ток, за 24 часа сушене ще платиш по-малко от 0,70 лв.

# 377
  • В сбъднатите си мечти
Кати, няма ли упътване този дехидратор? Би трябвало да пише някъде колко градуса поддържа уредът при всяка от двете мощности.
Не пише за съжаление  Whistling

Ето първите ми сушени плодове в новата придобивка
http://karinavan.snimka.bg/cooking/domashni-mezeta-i-mandji.796763.32397761
ябълков чипс натюр
http://karinavan.snimka.bg/cooking/domashni-mezeta-i-mandji.796763.32397770
ябълков чипс с меласа и канела

# 378
  • София
Не пише за съжаление  Whistling

Ето първите ми сушени плодове в новата придобивка
http://karinavan.snimka.bg/cooking/domashni-mezeta-i-mandji.796763.32397761
ябълков чипс натюр
http://karinavan.snimka.bg/cooking/domashni-mezeta-i-mandji.796763.32397770
ябълков чипс с меласа и канела

И аз вече го пробвах с ябълки. Колко дебели режеш парчетата и колко врем ети отнема сушенето?

Аз първит път сякаш по-тънко ги нарязах и суших към 8 часа, вечера малко по-дебели и суших към 8 часа пак, но ми се сториха не добре изсушени и сутринта пак го пуснах.

# 379
veni-vidi може ли точно моделада ми напишеш и каква е цената ? От лятото съм се навила за такава машинка и искам някой по достъпен модел, ,като цена.

# 380
  • В сбъднатите си мечти
Нарязах ябълките на 2-3 мм и суших на втора степен през повечето време .Около 7 часа .Не очаквах да са толкова вкусни и двата вида .
Четох ,че първия час се пуска на по-висока степен и после се намаля ,но аз бързах и затова беше на по-високата .
 yulmana Уреда е този ,харесах го и го пробвах веднага Simple Smile :
http://www.emag.bg/sushilnja-za-plodove-zelmer-fd1001-520w-11-l- … SZNBBBM/?ref=hstl
Моля ,модератор да ме извини и ако сметне ,че е реклама да го изрие .

# 381
Момичета, може да се дехидрира и във фурна - оставя се вратичката отворена, най-добре през нощта на ниската тарифа. Слагате съответните градуси. Ако фурната е вентилаторна, още по-добре.

# 382
  • София
Момичета, може да се дехидрира и във фурна - оставя се вратичката отворена, най-добре през нощта на ниската тарифа. Слагате съответните градуси. Ако фурната е вентилаторна, още по-добре.

Аз след едно такова сушене на домати платих 30 лв. отгоре на сметката, не знам с този уред как ще е.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 23:38 от catty m

# 383
  • В сбъднатите си мечти
Нека да сме по- конкретни Simple Smile
Дехидратора е 500 W ,което е 0,5 kWh максимална мощност ,
                     и  250 W ,което е 0.25 kWh минимална мощност .
За сведение една крушка е 100 W Simple Smile)
По днешни цени на ЕВН за 10 часа непрекъсната работа на висока мощност и на дневна тарифа  уреда ще изгори 0.907 лв  а на малка 0.453 лв.
 Нощната няма да я смятам ,защото предпочитам да са ми под контрол нещата и да наблюдавам какво става с уреда .

# 384
veni-vidi благодаря   bouquet
 Ще се радвам да споделиш опита си с него.

# 385
  • София
Дано и ЧЕЗ така да ми го сметнат тока  Laughing

Иначе и аз не бих го оставила през ноща, нищо, че има защита уж.

# 386
  • В сбъднатите си мечти
Гледах и на ЧЕЗ мисля ,че 3-4 ст .беше разликата   bouquet
Нямам опит ,но пък имам поръчка от дъщеря ми за ябълков чипс Simple Smile тези дни ще го тормозя здраво .
Сега банан или киви ,друго не се сещам да има за сушене .

# 387
  • София
Аз се побърках с тези сушени ябълки, много ме кефят, като ми се дояде сладички и хапвам от тях. Утре пак ще заредя.

Мъжът ми хареса банана. Суших и манго, но самото манго беше зелено и стана отвратително. Сложих и една круша, но не ми хареса, според мен е от самия сорт (тъмно зелени и твърди круши).

Киви, това е идея, ще пробвам в близките дни Simple Smile За съжаление, детето нищо не харесва за сега Sad

# 388
                     и  250 W ,което е 0.25 kWh минимална мощност .
По днешни цени на ЕВН за 10 часа непрекъсната работа на висока мощност и на дневна тарифа  уреда ще изгори 0.907 лв  а на малка 0.453 лв.
 Нощната няма да я смятам ,защото предпочитам да са ми под контрол нещата и да наблюдавам какво става с уреда .

И сега пък аз малко да обобщя.  Wink Ако всеки ден в месеца го ползваш по 10 часа, да речем летния сезон, когато има много плодове и зеленчуци, ще ти изгори за около 30 лева ток.  Peace

# 389
  • Добрич
Ако се ползва редовно /лятото и есента се чудиш кое да сушиш по-напред/, уредът доста добре се отчита от електромера. Освен това, по-високата мощност, предполага и по-висока температура на сушене /или поне така си мисля/. Така, че по-високата мощност не зная дали е предимство от моя гледна точка.

.....

и  250 W ,което е 0.25 kWh минимална мощност .
По днешни цени на ЕВН за 10 часа непрекъсната работа на висока мощност и на дневна тарифа  уреда ще изгори 0.907 лв  а на малка 0.453 лв.

И сега пък аз малко да обобщя.  Wink Ако всеки ден в месеца го ползваш по 10 часа, да речем летния сезон, когато има много плодове и зеленчуци, ще ти изгори за около 30 лева ток.  Peace

Точно това имах предвид, защото при мен разликата беше около 20 лв. /на смесена тарифа - и нощна и дневна по цените на Енерго-про/

Общи условия

Активация на акаунт