Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 296 548
  • 871
  •   1
Отговори
# 630
В какъв смисъл да го оставям да почива?
...

Аз го използвам по следния начин: вечер суша (докато съм у дома), а сутрин изключвам (преди да изляза) и зависи какво суша - прибирам в хладилник с тавите или разстилам тавите на проветливо място, а вечерта пак суша на машината. Не смея да го оставя да работи ако няма никой в къщи. Това му е почивката  Peace Но дори да съм у дома 24ч , пак не го оставям непрекъснато включен уреда.

# 631
  • Семейството е винаги с мен:)
За информация - в Метро има на промоция дехидратор "Ронсън" - 60 лв.

В каталога не го видях. Дали промоцията е още в сила?
Искам много да си купя такъв уред, но живея в боксониера...дали всичко ще се омирише?

# 632
  • Варна

В каталога не го видях. Дали промоцията е още в сила?
Искам много да си купя такъв уред, но живея в боксониера...дали всичко ще се омирише?
В неделя видях промоцията, още на влизане в магазина имаше наредени мноооого бройки.

# 633
Сега видях, че си от Варна...би трябвало промоциите да са еднакви..утре ще проверя тук в София, благодаря ти!
А мирише ли много като се ползва уреда?

# 634
  • В сбъднатите си мечти
Сутринта суших целина на листа и не миришеше .В момента моркови и целина на глава ,пак не мирише.Утре ще суша чушки ,лук ,магданоз и праз за да си довърша сухата подправка и ако искаш ще споделя .
Като суших през лятото домати ,не се траеше от миризма .Ябълки на чипс с канела суших за миналата Коледа - уникален аромат .Гъби сърнели - поносимо беше . Понякога има ,а друг път не .Сушила съм какво ли не и в интерес на истината слагам уреда в друга стая ,че мен шума от вентилатора ме дразни .Не е силен ,но все пак  Whistling

# 635
  • София
Лукът също мирише при сушене.

Аз това лято си напраивх суха подправка за супа - моркови, лук, пъщарнак, магданоз, целина, босилек, чушка. Много съм долна. И сушени доматки около 6-7 големи буркана.

veni-vidi
, ябълките с канела ги овалваш или я ръсиш върху тях, като ги подредиш в тавичките?

# 636
  • Варна
А колко време сушите стафидно грозде и на какви градуси? Нещо не ще да се получава при мен...

# 637
Аз моето го суших 5 нощи. Доста трудно стана. Ако пак правя, ще го цепна за по лесно.

# 638
  • В сбъднатите си мечти
Не съм сушила грозде още и след едни череши дето си играх с тях три дни ,надали ще опитам  Mr. Green .
catty m - смесвам канелата с много ситна захар ,почти като пудра и наръсвам на ябълките .Чела съм из нета ,че ги мажат леко с мед или кафява захар слагат .Слагат и други подправки като джиндифил ,ванилия и т.н .

# 639
А колко време сушите стафидно грозде и на какви градуси? Нещо не ще да се получава при мен...

около 30-35 часа, надупчих го с вилица предварително
С уреда Ронсън съм, на минималната Т, която показва 35С, тъй като засекох, че е реални 42-45С

# 640
Благодаря ти!   bouquet Купих си го- тук в Метро беше 65лв.

С уреда Ронсън съм, на минималната Т, която показва 35С, тъй като засекох, че е реални 42-45С

Хм, ще го имам предвид...Как го засече?

# 641
А как са сметките ви за ток?

# 642
Благодаря ти!   bouquet Купих си го- тук в Метро беше 65лв.

Хм, ще го имам предвид...Как го засече?

с термометър вътре
не знам колко е вярно, но после като говорих с фирмата, ми потвърдиха, че има разминаване при всички. Предният ми беше Нео, същата работа..... Но определено ги предпочитам, пред другите, които нямат термостат, защото те сушат май на над 50С

# 643
При мен няма осезателна разлика.

# 644
  • Добрич
А как са сметките ви за ток?

Предната ми сметка беше 78 лв., а последната - 70 лв. Сметки за топлите месеци....

От ароматите най ми допада, когато се сушат праскови.

Миналото лято и аз се пробвах да измеря температурата на най-долната скаричка, че нали там е най-топло. На високата степен беше около 52-54 градуса. На ниската степен около 40. /Уредът ми е Зелмер./

Общи условия

Активация на акаунт