Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 296 712
  • 871
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,коя от двете сушилни според вас е по добра http://www.technomarket.bg/search?searchQuery=%D0%A3%D0%A0%D0%95 … 0%9E%D0%92%D0%95+.
Четох че има много доволни от Neo,но никъде не мога да ги намеря и затова се двоумя между тези двете.

Аз съм с Ронсън и съм доволна, пластмасата на тавичките биха могли да я направят по-здрава, но нямам представа каква е на другите марки.

# 661
И аз съм с първата. Доволна съм, но не е лоша и по-мощната като и чета характеристиките.

# 662
Използвайте дехидратора не само за направата на сушени плодове, зеленчуци и месо. С помощта на този уред могат да се приготвят великолепни сурови крекери, торти, пици, десерти, супи...

Ето примери:

- сурова гъбена крем супа

-сурови шоколадови бонбони

- сурови лимонени бонбони с чия

- сурови "пържени картофки" от тиквички

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 04:42 от Фея Кръстница

# 663
Благодаря,момичета!Ронсън ще взема -мога да регулирам температурата и има защита от прегряване,а другата ги няма тези екстри Simple Smile

# 664
Фея ,а твоя дехидратор какъв модел е ?

# 665
Фея ,а твоя дехидратор какъв модел е ?

Sedona.

# 666
Благодаря   bouquet  
Това си е сериозен уред на сериозна цена .
Място за нещо подобно нямам в къщи ,инак се вижда ,че ще е максимално ефективно.
 Каква е разликата между уред за сушене на храна и уред за сушене на плодове и зеленчуци. newsm78

# 667
Каква е разликата между уред за сушене на храна и уред за сушене на плодове и зеленчуци. newsm78
Ако правилно разбирам въпроса ти, отговорът е "идейно - никаква".

И малките, и големите дехидратори се ползват за направата на храна, независимо от степента на предварителна обработка (само миене и нарязване или мариноване, или смесване на различни продукти и придаване на някаква форма).

От функционална гледна точка дехидраторите с по-големи и правоъгълни тави са по-практични, имат по-добър въздухообмен, а обикновено са и с по-точни термостати.

Ето още една идея за това какво може да се приготви в дехидратор.

Суров веган бъгър:

Бъргърът и хлебчето са направени с помощта на дехидратора.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 17:58 от Фея Кръстница

# 668
Фея Кръстница, благодаря ти за великолепните идеи....., че дъщеря ми от 1г. е вегетарианка и всички  рецепти са от полза Hug

# 669
Сурови киснати ядки и семки, потготвени за дехидратация, по едно кило от всяко: бадеми, лешници, тиквени семки, кашу.

# 670
  • Добрич
Фея Кръстница, защо ги изкисваш предварително? Така съдържанието на вода не се ли увеличава?

# 671
Фея Кръстница, защо ги изкисваш предварително? Така съдържанието на вода не се ли увеличава?
Когато ядките и семките са сурови, те съдържат инхибитори, чиято цел е да възпрепятстват покълването, ако условията не са подходящи. Накисването във вода подлъгва ядката/семето да приеме, че условията за покълване са добри. Инхибиторите се деактивират. Това прави полезните вещества в суровата ядка/семе усвоими от организма.

Купувам ядки и семена в големи количества. Кисна ги всичките и ги изсушавам след това, за да са хем лесни за съхранение, хем готови за употреба. В противен случай ще се налага да кисна по шепа-две ядки ден през ден, а повечето ядки и семена искат 8 часа киснене.

# 672
  • Добрич
Фея Кръстница, благодаря за отговора!

# 673
Фея търся си  дехидратор до $150.Случаѝно да знаеш някоѝ по-читав ?

# 674
Моля кажете по колко часа сушите плодовете и разхода на ток, дали е голям?

Общи условия

Активация на акаунт