Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 297 746
  • 871
  •   1
Отговори
# 705
Аз съм със същият дехидратор, миналата година суших джоджен и стана добре, но ми отне повечко часове. Търпение му е майката Peace любопитно ми е дали някой е експериментирал със зелен лук newsm78

Да, трябва търпение Simple Smile и може би, като е по-топло, ще става и по-бързо. Днес най-после настъргах морковите на ситно с робота и ги поизсуших. Ама нямам време да ги наглеждам често и предпочитам да ги замразя (пак се поизсушиха, де). Реших да видя в руските сайтове и препоръката за моркови беше първо да се суши на 70, а после на 60 градуса.

# 706
Здравейте, Мисля да си къупя такъв уред но не знам колко ток хаби - след като седи вкл 14 часа сигурно хаби много ток?  Cry

# 707
Не съм забелязала сериозна промяна на сметката за ток в месеците, в които използвах уреда.

# 708
200-300W много ли са? колко пари са това при включен уред 10 часа примерно. Някой има ли представа?  newsm78

# 709
200-300W много ли са? колко пари са това при включен уред 10 часа примерно. Някой има ли представа?  newsm78
200 W на час, за 10 часа=2000 W или 2 кW.По 0.21 ст/кW  приблизително прави 0.42 ст за 10 часа.

# 710
За един месец сериозно сушене сметката ми за ток беше +20лв. Дехидраторът ми е Зелмер.

# 711
 Туко що направих първият си чипс от тиквички.  Party Много съм доволна. Ще пробвам и с моркови, а тези дни и бургери ще опитам да правя.

# 712
Поща, на мен морковите сушени само по себе си не ми харесват. Пробвай, пък дано твоят опит е успешен.

# 713
Морковите се сушат много бързо, издържат дълго, държа ги в стъклени буркани с месеци. После ги пускам в ястията и са сладки, все едно са топени в захар. Много ги харесвам.

# 714
Папи6, аз останах с впечатлението, че Поща иска да прави чипс от моркови. Може и да греша...

# 715
  • Sofia
За една нощ изсуших ленти от моркови/за заека/ не в сушилнята,а на дъска....накъдриха се.
В сушилня пак ли стават "къдрави"или са си прави лентички?

# 716
  • Под гъбата
Днес си взех уред на Ронсън и сега се сушат банани, ябълки и киви. На колко градуса е добре да ги оставя? Гледах им книжката, но там е указано само приблизителното време за изсушаване newsm78 С нетърпение чакам домашните череши и ягоди  Laughing

# 717
Днес си взех уред на Ронсън и сега се сушат банани, ябълки и киви. На колко градуса е добре да ги оставя? Гледах им книжката, но там е указано само приблизителното време за изсушаване
Ако искаш да се запазят полезните хранителни вещества на плодовете и зеленчуците, температурата на сушене не трябва да надвишава 45оС.

Ако целиш само удължаване на срока за съхранение, можеш да сушиш и при по-високи температури.

# 718
Момичета, киснах и суших ленено семе, ама голяма мъка се оказа. След като постоя във водата набъбна и стана едно...лигаво. Rolling Eyes Опитах се да го отмия, но ми беше мнохо трудно. Това нормално ли е или някъде греша?

# 719
Кайлис, нормално е. Ти как искаше да го ядеш? Аз го слагам в крекери.

Общи условия

Активация на акаунт