Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 297 956
  • 871
  •   1
Отговори
# 405
  • В сбъднатите си мечти
Тити ,купешки са и някак захаросани ми изглеждат .Може и захар да добавят.
Ние говорим за натурални и домашни Simple Smile

# 406
  • Добрич
Купените, обикновено ги обработват със захарен сироп.

# 407
Купените, обикновено ги обработват със захарен сироп.
И още един куп химия.

# 408
  • София
Въпрос - може ли да се правят сухари в уреда?

# 409
Въпрос - може ли да се правят сухари в уреда?

Би трябвало да може. Аз съм правила във фурната на ниски градуси и стават.

# 410
  • София
Мерси, ще пробвам утре.

# 411
Ама може, разбира се, аз съм си правила брускети от обикновена франзела, намазан с пасиран чесън, сирене и лапад. Не се сушаха въобще дълго

# 412
Отдавна ми се върти в главата да си купя машинка за сушене на плодове.Как съм пропуснала темата Simple SmileЩе следя с интерес.
Връщам се да прочета какви машинки имате.

# 413
Здравейте,
не знам дали трябва да пиша тук, но не видях по-подходяща тема - някои има ли наблюдения от уред за готвене на пара:http://www.vivre.bg/p-111416/%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4_%D0%B7%D0%B0_%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0
Корпус то ABS пластмаса;
С 2 съда;
Капацитет за всеки съд: 2,5 литра;
Капацитет на съда за варене 0,5 л.
Прозрачни съдове;
Функция за настройване на времето за работа;
Функция за автоматично изключване, когато няма вода;
Лесен за почистване;
Може да се приготвят различни видове храни по едно и също време;
Мощност: 300 W.
Волтаж: 230V, 50 Hz.
Размер на опаковката: 23x12.5x23 см.
Снимката е с представителна цел, посоченият продукт е уреда за готвене.
2 години гаранция.

В същата кампания има и такъв за сушене на плодове, ако някой се интересува - http://www.vivre.bg/p-111418/%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4_%D0%B7%D0% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

# 414
Привет на всички в темата   Simple Smile !

Имам един въпрос във връзка със сушенето на ядките.По-назад в темата се споменава,че е хубаво суровите ядки да се накиснат,след което да се сушат.Не се ли обезмисля накисването така? И какво се променя с тази процедура?Благодаря.

# 415
По-назад в темата се споменава,че е хубаво суровите ядки да се накиснат,след което да се сушат.Не се ли обезмисля накисването така? И какво се променя с тази процедура?.

Не, не се обезсмисля кисненето, освен ако рецептата не изисква ядките да са прясно киснати (обикновено това се отнася за кашуто).

Идеята на кисненето е да се премахнат ензимните инхибитори и токсините, които се съдържат в суровите ядки. Целта на тези химикали е да поддържат ядката/зърното/семето здрави и да го предпазват от мухъл или изяждане, докато не стане време за покълване. Също така те спират процеса на преждевременно покълване.

Когато ядката/зърното/семето се навлажни или накисне, тези химикали се разтварят, за да позволят покълване. Сиреч, след киснене ядката/зърното/семето вече няма инхибитори и токсини.

Освен това кисненето повишава съдържанието на витамини (особено тези от В група), намалява количеството глутен и прави растителните белтъчини по-лесно усвоими.

Последващото изсушаване само увеличава трайността на киснатите ядки/зърна/семена.

# 416
Момичета, тепърва започнах да чета и съм решила да си взема. Има ли в момента на пазара модел с терморегулатор и поне 1 тава, която няма дупки?

# 417
  • Лондон
Момичета, тепърва започнах да чета и съм решила да си взема. Има ли в момента на пазара модел с терморегулатор и поне 1 тава, която няма дупки?

Не знам дали има ,но според мен няма,защото ще се наруши технологията на сушене.

# 418
Можеш да си направиш едната тавичка да ти е без дупчици,като изрежеш хартия за печене Naughty(удобно е за сушене на подправки и други дребни неща)

# 419
  • София
А как става циркулирането на въздуха с такава тавичка без дупки?

Общи условия

Активация на акаунт