Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 296 546
  • 871
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Здравейте на всички   bouquet
Искам да си купя дехидратор в ценовият диапазон до към 150 лв и конкретният ми въпрос: е имате ли отизиви за някой от посочените на тази цена ?
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps& … ywords=Dehydrator

Интересува ме и по принцип знаете ли как да разбера какъв вид им е пластмасата (защото по назад в темата беше писано , че тези евтините от метро били с канцерогенна такава).

Ще бъда безкрайно благодарна на споделилите ценна информация   bouquet

# 451
по-добре е да си избереш 2-3 модела и да питаш конкретно за тях. никой не ти знае критерийте. предложиха ти един модел - скъпа ти е. ац ще ти предложа най-евтиния модел. тогава друг кусур ще намериш. за това ти си избери  и попитай,  както го правят мнозина в този форум.
Най-добре е дехидраторът да е със задни вентилатори, с тавички, които да могат да се вадят лесно и по единично, с прозрачна вратичка и с таймер.

# 452
Най-добре е дехидраторът да е със задни вентилатори, с тавички, които да могат да се вадят лесно и по единично, с прозрачна вратичка и с таймер.
[/quote]
до тук е добре. предполагам ,че така ще облекчиш тези , които ще ти отговорят. само добави и ценовия диапазон.

# 453
Ами не ми отговаряй ти за да не се тормозиш толкова моля.
 Трябва ми уред с малки размери - написах го по-горе.

# 454
реално не съм ти отговорил нищо. само ти давах насоки за да облекчиш другите.
щом съм отговарял значи не се тормозя.  Laughing

# 455
и обратното може да е вярно - че ти  лазиш по нервите не само на мен ( което е изключено да стане. Joy), а и на други.

пп. масата ми е на 1 ръка разстояние. заредена е и си консумирам спокойно.
....и си изчисти пощата  Joy

# 456
  • Пловдив
Аз имам още по конкретен въпрос
този
http://www.amazon.co.uk/Andrew-James-Dehydrator-Adjustable-Tempe … ywords=Dehydrator

или този уред

http://www.technomarket.bg/products/09061817/zelmer-36z011
 примерно е по-добър?

# 457
и обратното може да е вярно - че ти  лазиш по нервите не само на мен ( което е изключено да стане. Joy), а и на други.

пп. масата ми е на 1 ръка разстояние. заредена е и си консумирам спокойно.
....и си изчисти пощата  Joy

Дай съвет как да ги архивирам ,не обичам да чистя Grinning

# 458
Дай съвет как да ги архивирам ,не обичам да чистя Grinning
[/quote]
би трябвало да има тема "Въпроси към модераторите". потърси и попитай.  Laughing

# 459
  • София

Според моето лаишко мнение, първият е по-добър. По-мощен, с повече тави, с възможност за регулиране на температурата, с таймер.

Откъм цена са долу горе еднакви.

# 460

Първият е по-добър. Твърди се и че е от BPA free пластмаса.

# 461
  • У дома
Фея, благодаря!!!

За малък уред - аз имам такъв, куча марка и съм си доволна от него, но не го ползвам много често. Предполагам за по-честа употреба трябва да е по-надежден.

# 462
  • Добрич

Определено първият уред има регулатор на температурата и тавичките са по-големи, но според мен са и по-ниски. В Зелмера се събират половинки от сини сливи, дори от най-едрите, а в другия уред това сякаш няма да бъде възможно.

# 463

Определено първият уред има регулатор на температурата и тавичките са по-големи, но според мен са и по-ниски. В Зелмера се събират половинки от сини сливи, дори от най-едрите, а в другия уред това сякаш няма да бъде възможно.

Зависи какво искаш да сушиш - за подправки, цветя, подсушаване (за по-компактно прибиране във фризер, примерно, на тънко настръргани зеленчуци за супа, или плодови миксове) става; иначе, не си заслужават - вентилирането не е оптимизирано. За сериозно сушене трябва задно вентилиране и тавички, но и цените са солени...
Конкретно на въпроса - имах първия и накрая го подарих на съседката да си прави хербарии и потпурита.

# 464
Здравейте на всички!
Въпроса ми е как мога да поръчам от този сайт.http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps& … ywords=Dehydrator

Общи условия

Активация на акаунт