Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 297 926
  • 871
  •   1
Отговори
# 735
Сложих да суша череши. Как да определя кога са готови? Някаква хитринка? ММ се притеснява, че ако не ги изсуша добре, щели да се развалят.

# 736
alys, ще си ги проверяваш, когато няма влага в тях значи са готови. Аз лично не ги харесвам напълно изсушени и си ги съхранявам във фризера, за да не се развалят.

# 737
Мarchesa,   bouquet
Предполагам, че ще станат подобни на сините сливи, но с по-нежна консистенция. Simple Smile Може и аз да ги замразя, ще видим.

# 738
Здравейте!
Отдавна искаме да си купим уред за сушене на плодове и зеленчуци. Избрахме си  този модел - https://www.technomarket.bg/products/09133113/zelmer-fd-1001 , може ли да споделите дали според вас е читав? Не съм изобщо наясно какви характеристики да гледам- достатъчно мощен ли е, или за тези парички има по-добър избор?
 Искаме да сушим череши,ягоди, домати,да си правим универсални подправки.

Благодаря предварително!

# 739
Здравейте!
Отдавна искаме да си купим уред за сушене на плодове и зеленчуци. Избрахме си  този модел - https://www.technomarket.bg/products/09133113/zelmer-fd-1001 , може ли да споделите дали според вас е читав? Не съм изобщо наясно какви характеристики да гледам- достатъчно мощен ли е, или за тези парички има по-добър избор?

Благодаря предварително!

аз всеки път пиша, че за мен едно от най-важните неща е да има терморегулатор, в случай, че държиш не просто да сушиш, а да запазиш всички витамини - на 42С се суши в случая, а с две степени, нямаш избор на колко да си го нагласиш
Иначе Зелмер са добри

# 740
Чудя се дали да суша ягоди и как. Големите режат ли се? Хубави ли се получават и дали си струва да се сушат? Мога да ги направя на компот, на сладко или подобно.   bouquet Черешите се получиха различно изсушени и ще ги замразя. Искам да видя кое повече ще ни допадне на вкус (по-сухи или по-сочни) и така постепенно ще добия опит.

# 741
Чудя се дали да суша ягоди и как. Големите режат ли се? Хубави ли се получават и дали си струва да се сушат? Мога да ги направя на компот, на сладко или подобно.
Ягодите стават на чудесен плодов чипс, ако ги нарежеш на филийки. Ако ги нарежеш на кубчета, можеш да ги ползваш като цветно, ароматно и витаминозно допълнение към салати. Можеш да слагаш по едно-две резенчета в чай.

Това е един от най-универсалните сушени плодове. Купувай в сезона на щайги и суши (при макс. 42оС), вместо да ги унищожаваш чрез варене.

# 742
Фея Кръстница, ако е пълен уредът дали мога да ги оставя спокойно за цяла нощ? Още нямам усет, да не ги пресуша? Разсъждавайки логично, на 40 градуса сигурно ще се сушат повече от 12 часа? newsm78

# 743
Можеш. Дори да станат малко хрупкави, пак са вкусни.

# 744
Можеш. Дори да станат малко хрупкави, пак са вкусни.

Супер си!   bouquet Изобщо много благодаря на всички момичета в темата, които толкова бързо отговарят на въпросите!  Heart Eyes

# 745
  • Добрич
Скрит текст:
Здравейте!

Благодаря предварително!

аз всеки път пиша, че за мен едно от най-важните неща е да има терморегулатор, в случай, че държиш не просто да сушиш, а да запазиш всички витамини - на 42С се суши в случая, а с две степени, нямаш избор на колко да си го нагласиш
Иначе Зелмер са добри

Моят Зелмер е малко по-различен модел. Мощността е по-малка и оставен на по-ниската степен не надвишава 40 градуса. На Високата степен стига до 50-54 градуса. При по-висока мощност, предполагам, ще поддържа по-висока температура. Много съм доволна от избора си. Скаричките са доста високи /дълбоки/ и могат да се сушат по-дебели парчета /най-едрите сини сливи влизат на половинки/. Естествено по-дебелите парчета се сушат по-бавно.

# 746
Благодаря ви,момичета,за отделеното време да ми обясните.  Hug
В интерес на истината критериите, по които трябва да избирам са да може да се регулират градусите, а не мощността на самия уред, правилно съм разбрала,нали? Защото ММ мислеше (съответно и аз), че с по-мощен уред нещата ще се случват по-добре, отколкото с по-слаб.
В такъв случай този модел с мощност 245 W добре ли е като характеристики, мощност, ще събира ли много продукти според вас?
 https://www.technomarket.bg/products/09138005/rohnson-r-291

Извинявам се,ако досаждам, искам да избера най-добрия уред, защото ми е мерак от много време. 
Blush

Вела, благодаря ти за линка с твоя уред. Малко ме притеснява момента с "експериментирането", докато свикна, затова сякаш ми се иска да има регулиране на температурата.   bouquet

# 747
аз съм с такъв, доволна съм
преди имах Нео, беше по-малък от Ронсън

# 748
ще събира ли много продукти според вас?

И аз си взех Ронсън. Събира доволно количество. Ако се сложи повече от един ред в тавичките, откъде ще минава въздухът? Устройва ме. Като не съм имала друг уред, нямам база за сравнение. Засега съм му улучила еднократната доза за сушене. Черешите бяха около 2,5 кг, в същия съд набрах ягоди, точно ми се събраха (не съм мерила колко са). На черешите извадих костилките. Тези, които останаха с костилки определено не се бяха изсушили в сравнение с другите. Но като цяло голяма вкусотия се получава!!!

# 749
Привет!
Случайно видях,че в техномаркет до днес има -20% на някои артикули. Уредът, който бях харесала е намален от 85 на 68 лв, дано да съм полезна на някой!
Хубав ден!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт