Обучение срещу ваучери по схема “Аз мога” 2

• 79 222
  • 908
  •   1
Отговори
# 45
  • Перник
Има ли такива, на които им е издаден ваучер за дадена Ключова компетентност/Професионална квалификация, но все още не се е събрала група и не се знае кога ще има такъв курс? Ще чакате ли да се сформира група? Нали до 2 месеца (май беше) трябва да започне курса. Въщност какво се прави в такъв случай?
Питам, защото исках да кандидатствам за Уеб дизайн, но от ДУ ми казаха, че аз съм първата, която пита за тази компетентност. И аз се отказах. Кандидатствах за английски, но все още нямам отговор.

# 46
Има ли такива, на които им е издаден ваучер за дадена Ключова компетентност/Професионална квалификация, но все още не се е събрала група и не се знае кога ще има такъв курс? Ще чакате ли да се сформира група? Нали до 2 месеца (май беше) трябва да започне курса. Въщност какво се прави в такъв случай?
Питам, защото исках да кандидатствам за Уеб дизайн, но от ДУ ми казаха, че аз съм първата, която пита за тази компетентност. И аз се отказах. Кандидатствах за английски, но все още нямам отговор.
Да,аз съм от тези,които чакат за сформиране на група.Когато си занесох ваучера там където ще карам курса,си оставих телефона и ми казаха,че ще звъннат.Защото аз работя на смени и ще съберат такива хора,които са на смени.За да е по лесно и удобно.

# 47
  • Варна
Да,аз съм от тези,които чакат за сформиране на група.Когато си занесох ваучера там където ще карам курса,си оставих телефона и ми казаха,че ще звъннат.Защото аз работя на смени и ще съберат такива хора,които са на смени.За да е по лесно и удобно.
Дали ще се сформира група или не, щом сте депозирали ваучерите си до два месеца трябва да почнете курса  Peace

# 48
Дали ще се сформира група или не, щом сте депозирали ваучерите си до два месеца трябва да почнете курса  Peace
Да,това е така. Wink

# 49
Значи те са задължени, ако трябва и с 1 човек да почнат курса  Rolling Eyes така ли? Аз тъкмо щех да питам мари6а какво става, ако не успеят да организират курса ? Има ли такъв вариант , човек да се откаже от ваучера преди да е подписал договора с ДУ. Имам една позната и на нея и писна да се занимава и  не иска вече да кара  курса, какво може да направи в този случай, може ли да се откаже ...? Още не е подписала с ДУ.newsm78

# 50
  • Варна
Значи те са задължени, ако трябва и с 1 човек да почнат курса  Rolling Eyes така ли? Аз тъкмо щех да питам мари6а какво става, ако не успеят да организират курса ? Има ли такъв вариант , човек да се откаже от ваучера преди да е подписал договора с ДУ. Имам една позната и на нея и писна да се занимава и  не иска вече да кара  курса, какво може да направи в този случай, може ли да се откаже ...? Още не е подписала с ДУ.newsm78
Има вариант да се върне ваучера преди да е подписан договора.
ДУ е задължен да обучи всяко едно лице. При писмен отказ лицето е задължено да уведоми БТ. Ако в 20 дневен срок ДУ не предложи на лицето да подпише договор това също се счита за отказ.

# 51
Значи те са задължени, ако трябва и с 1 човек да почнат курса  Rolling Eyes така ли? Аз тъкмо щех да питам мари6а какво става, ако не успеят да организират курса ? Има ли такъв вариант , човек да се откаже от ваучера преди да е подписал договора с ДУ. Имам една позната и на нея и писна да се занимава и  не иска вече да кара  курса, какво може да направи в този случай, може ли да се откаже ...? Още не е подписала с ДУ.newsm78
Има вариант да се върне ваучера преди да е подписан договора.
ДУ е задължен да обучи всяко едно лице. При писмен отказ лицето е задължено да уведоми БТ. Ако в 20 дневен срок ДУ не предложи на лицето да подпише договор това също се счита за отказ.

благодаря   bouquet Отново за бързия отговор. Аз ще и кажа да ходи в БТ и да си го връща , така да даде шанс на други хора да се възползват  Peace

# 52
Ако в 20 дневен срок ДУ не предложи на лицето да подпише договор това също се счита за отказ.

Тогава уведомяваш БТ и ....?

Ти издават нов ваучер или губиш правото на нов , със сменен ДУ ?

# 53
  • Перник
При писмен отказ лицето е задължено да уведоми БТ. Ако в 20 дневен срок ДУ не предложи на лицето да подпише договор това също се счита за отказ.

Точно по тази причина се отказах от Уеб дизайн. А толкова ми се искаше и ми е интересно. Не мисля, че ако е 1 човек ще има курс. Та те не могат само хонорара на преподавателите да покрият.

# 54
  • Варна
Ако в 20 дневен срок ДУ не предложи на лицето да подпише договор това също се счита за отказ.

Тогава уведомяваш БТ и ....?

Ти издават нов ваучер или губиш правото на нов , със сменен ДУ ?
Нов ваучер с нов ДУ.

# 55
mari6a  Hug  bouquet

Колко лъжи чух от БТ и ДУ-та  Crazy

Добре , че е mari6a и девойката от АЗ , която тормозя по тел.  bouquet

# 56
  • Варна
Що бе, какво ти казаха от БТ? Питам от любопитство   bouquet

# 57
Първо , без оригинал на дипломата не искаха  да ми приемат документите , но аз ви бях чела и не поддадох. После, че щом ДУ- то няма да организира курс да им върна ваучера , не издавали нов при отказ от страна на ДУ-то без значение дали имам или не писмен отказ .Била съм потвърдила ДУ , което значело доброволен отказ от смяна на ДУ при бъдещ проблем с ДУ. Потвърждението се изразява в саморъчно написан текст при получаване на ваучера .

# 58
Подадох и аз заявление и декларация днес. Отидох си подготвена с всички документи /благодарение на информацията, която mari6a споделя тук с нас /китки, бонбони и почерпка от мен, като дойдеш в София/.
Избрах си в крайна сметка ''Инфо груп БГ'' за английски език. Много бързо и изчерпателно ми отговориха на запитването за курса, а и занятията ще провеждат много близо до нас, което е от съществено значение за мен.

За подаващите заявление в бюро по труда ''Възраждане'' малко инфо, че определено е трудно да се ориентира човек кое къде се прави в сградата. В стая №3 се взимат и подават заявленията и декларацията, информация за програмата също дават там / ако сте прочели първия пост на тази тема, ще се явите доволно информирани/.

П.П. На таблото пишеше, че ДУ може да бъде сменен преди да си получите ваучера. Rolling Eyes

# 59
  • София /Абсурдистан
Днес си взех ваучера и се записах във Фарос, в края на седмицата ще подпиша договора. Ако има желаещи от Младост или от източните райони, могат да се запишат, имат свободни места,т.к. по-късно са се включили в програмата. Пускат група при записани 8-10 души. Ако се съберем по- бързо, по-скоро  и ще започне курса. За по-напредналите има и подготовка за сертификатни изпити.  Планират курса да се провежда 3 пъти седмично по 3 учебни часа за да не се протака твърде дълго във времето. Офиса им в Младост1 е много комфортен - всичко е чисто, новичко и т.н., това има значение когато ще се посещава дълъг курс, занятията за този район ще се провеждат в Младост1 и в Младост3. Имат офиси и на много други места http://www.pharos.bg/page.php?page=2 Първите ми впечатления от тях са много добри. В списъка на ДУ са към последните страници и фигурират като Сигма Фарос 12 ООД, това е пълното име на фирмата.  Ще се радвам да се запознаем с други съфорумки там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт