Синка при 10 месечно бебе?

• 4 254
  • 45
  •   1
Отговори
Привет Момичета,
Днес докато къпехме бебето, забелязах, че има синка на крачето (на бедрото по точно). Оказа се, че голямата му сестра (на 18 години) се ядосала и го ущипала зверски! Нямам думи за тази постъпка - това само още веднъж доказва, че най-добре бебето се гледа от мама и трябва да се оставя колкото се може по-малко да го гледат други хора, пък били те и близки! Та въпроса ми е - знаете ли някакво мазило или средство за мазане на толкова малко бебе (10 месеца), така, че да му мине по бъро синката и да не го боли. Слава богу - на мен ме ми изглежда да го боли но така отстрани е трудно да се каже. Много е късно и немога да звънна на педиатърката сега...

# 1
Този, но не знам дали може да се прилага на бебета.

# 2
  • Sofia
мазане с риванол съм чувала,че действа при синини

# 3
  • Пловдив
Наистина постъпката на по-голямото дете е много лоша,но освен времето да ви помогне да мине синъото-друго не знам Rolling Eyes

След време ,когато малкото почне да ходи,да пада ,да става,да тича-с какво ще го мажете. Tired(всъщност знам едно ефикасно средство против оток и синъо и то е веднага след удар да се намаже с олио)

Най-добре поговорете с другото дете.

# 4
Синината не е нужно да се маже с нищо, след няколко дни ще му мине.
Тревожното е поведението на каката, за това се притеснявай Wink.

# 5
  • София
Не се притеснявай за синината, едва ли го боли детенцето.
И аз бих поговорила с каката.

# 6
Синината не е нужно да се маже с нищо, след няколко дни ще му мине.
Тревожното е поведението на каката, за това се притеснявай Wink.

И аз така мисля .
Синината ще отмине ....бих си поговорила с каката .  Peace

# 7
.... Оказа се, че голямата му сестра (на 18 години) се ядосала и го ущипала зверски! Нямам думи за тази постъпка - това само още веднъж ....

поговори с каката. Както са казали, по-горе синката ще мине и замине... поведението на каката е тревожно...

# 8
На мен, когато цялата ръка ми беше посиняла от системата по веме на раждане, ми правиха компреси с риванол.
Горкото бебе, дано не го боли, наистина.  Confused

# 9
  • София
Едва ли го боли. Компреси с риванол.
Има и хомеопатични средства, но се консултирайте с педиатъра.

Моята дъщеря също пляска сина ми от време на време. Постоянно се караме за това.

# 10
Божееее, това е бебе на 10 месеца Shocked. А като порасне още малко и почне да прави бели, сигурно ще го пребива ooooh!. Ужас!
За синката - нищо. Ще мине.

# 11
Няма нужда да мажеш с нищо,ще мине.Когато проходи и започна да пада ще има още много синини.Иначе когато дъщеря ми падне и се удари някъде мажа с олио и после няма нито оток нито синина.Но виж поведението на 18 годишната ти дъщеря е притеснително.

# 12
  • Видин
Момичетата са ти казали - синката ще мине, тревожно е поведението на каката, която е зрял и мислещ човек. На 18 е все пак, не е на 5  ooooh!

# 13
не е нужно да се маже,ще си мине сама

# 14
  • Germany
Аз нещо не мога да проумея как така 18 годишно момиче ще ощипе!?! бебе. Проблема според мен е в отношенията ви с каката и е нужно освен да поговорите да си помислиш и ти къде бъркаш. Ние оставяме бебето от време на време в стаята на големия /който е на 5/ и досега агресивни инциденти не е имало, даже напротив. Синката ще мине, но отношенията между двете деца очевидно сериозно куцат. Заключения от сорта "мама ще си го гледа най добре" не са най доброто решение...

Общи условия

Активация на акаунт