Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 63-та тема

• 114 958
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Меридит, да е жива и здрава майка ти!   bouquet Много апетитна изглежда дроб сармата ти! Ама и от другите нещица бих хапнала!

Роца, Краси, страхотни са хлябовете ви! Краси, смятам скоро да направя твоя хляб. Не е ли много обаче цяло кубче мая? Аз за 600 гр. брашно слагам 1/2 кубче. Не мирише ли малко на мая хляба?
Линдита, мила, я недей така! Венецът ти е чудесен. Не знам по коя рецепта си правила козунак, но тази на Таннита е чудесна. Аз го правих в машината за хляб. Само дето се наложи да го допичам във фурната, че стана огромен, но чудесен. Няма да се предаваш, ей! Ето рецептата: http://tanitaang.blogspot.com/2008/04/k.html

# 541
  • малкия йеросалим
Момичета здравейте   bouquet.Извинявам се ,че така нахлувам в прекрасната ви тема.Аз винаги ви чета и ви се възхищавам,но не се включвам защото съм на много по ниско ниво в готвенето от вас.Много прекрасни идеи съм заимствала от тук за което ви благодаря.Наскоро копирах рецепта за бисквитена торта от темата.Извинявам се предварително ,че не знам на кой е рецептата.Тортата беше бисквити ,прясно мляко и шоколад,а отгоре беше залята с шоколадова завивка.Днес съм решила да я правя,но се чудя дали мога да заместя кафявата захар,която е в рецептата 1ч.ч.,със обикновена захар и ако да колко количество да сложа.Другото за което се чудех е колко е грамажа на бисквитите-в рецептата пише 2 пакетчета,но не пише какъв грамаж.Моля помагайте,че бременният ми мозък само я мисли тази тортичка  baby_neutral

# 542
хляб с маслини

# 543
lulu , страхотен хляб!Ако може и рецептата ...    Praynig

mama moni , бялата захар обикновено е по-сладка,така че можеш да я намалиш малко.
А за грамажа на бисквитите...не се сещам за коя торта говориш ,но количеството бисквити можеш да определиш по количеството на другите продукти.

yagodka , по принцип е малко много.Но хляба бухва чудесно и не мирише на мая!   Peace
А и аз съм написала 600 гр приблизително,но ако сложиш L яйца ,определено отива повечко брашно.

merydit , честито на майчето ти!Още много рождени дни да й спретваш!    Peace

# 544
  • Пазарджик/Лондон
mama moni , тази ли е тортичката?

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg126556.html#msg126556

# 545
  • малкия йеросалим

Да точно това е тортичката  Grinning.Благодаря много за линка   bouquet

# 546
  • ВАРНА
Зелена салата с мляко

Салата "Перла"

гювеч с пилешко месо

# 547
  • на Земята

Да точно това е тортичката  Grinning.Благодаря много за линка   bouquet
Вчера правих тази тортичка,страхотна е.Грамажа на 1 пакет бисквити е 150гр,кафявата захар замених с бяла,но незнаех,че трябва да се намали количеството.Стана по-сладка,но  точно така много се хареса,т.к. у нас се тачи сладичкото,но ти може да я намалиш ако не ядете много сладко.На мен например ми идваше много сладка.Благодарности на Pety за рецептата.Страхотна вкусотийка и лесна.

# 548
lulu , страхотен хляб!Ако може и рецептата ...    Praynig
Благодаря много!
500гр.брашно,1п.суха мая,1к.л сол,2с.л олио,вода,1к.ч.маслини(нарязъни и без костилки).Омесва се тесто,втасва до удвояване на обема и пак се премесва.Пече се на 200 C до готовност.

# 549
  • Варна
lulu, хляба е мммм...., поне на картинка
merydit ,
Честит рожден ден на майкати!!!
Сега съм на работа, довечера ще ви разглеждам!

# 550

Боб яхния

Пържени чушки

# 551
lulu ,     bouquet  за рецептата!

# 552
Днес за вечеря Пилешки бутчета с картофи в плик

Ще има и салатка от домати.

# 553

от мен днес лимонов пай, отгоре украсен с ананас и киви Simple Smile
лимоновият крем стана мн интересен на вкус, може да се прави и с бисквитки в чашки или като бисквитена торта...

# 554
merydit твоята тава дроб-сърма ми заприлича на това:
Laughing

у нас рибка (панирана и непанирана Grinning  ) с нудли, краставичка и водорасли  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт