Помощ в търсенето на работа - 5

• 74 247
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • В голямото море...Живот
Анжелка най-лошото,което може да ти се случи е да не ти изплати последната заплата - удръжки за неотработено предизвестие.Ако на новото място е много по-добре дествай  Peace
Ревизията е кофти нещо,ако реши да се заяде  Confused
Успех!

# 691
Дором,точно това ме притеснява-открито ме заплаши,че ще се заяде,ако не стане на неговата...
Но мога единствено да разчитам на подкрепата на колежката,която беше свидетел на отказа му да извърши ревизия...Което едва ли ще е от значение...

# 692
  • В голямото море...Живот
Сезирай Комисията по трудовоправни отношения/или нещо подобно  Blush/.
Ясно е,че нямаш време за реакция,но все пак....

# 693
Е, като я сезира какво?
Работодателя не е длъжен да я освободи преди да е изтекло предизвестието - това е въпрос на добра воля и нито ИТ нито каквато и да е комисия може нещо да му каже, а другото кой как щял да се заяде е толкова трудно доказуемо, че ...

Мисля, че единствено при срочен трудов договор имаше вратичка да се напусне без предизвестие ако ти предложат постоянна работа, но не съм сигурна.

Може пък новия работодател да прояви разбиране - все пак отработване на предизвестието е знак за коректност.

# 694
anjelka , подай писмено заявление, че няма да спазиш предизвестието и напусни. В този случай ще трябва да платиш обезщетение на работодателя по чл. 220 от КТ:

Обезщетение за неспазено предизвестие
Чл. 220. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Страната, която има право да прекрати трудовото правоотношение с предизвестие, може да го прекрати и преди да изтече срокът на предизвестието, при което дължи на другата страна обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за неспазения срок на предизвестието.
(2) Страната, която е предизвестена за прекратяване на трудовото правоотношение, може да го прекрати и преди да изтече срокът на предизвестието, като дължи на другата страна обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за неспазения срок на предизвестие.

Сумата, която му дължиш за неспазеното предизвестие не може да бъде удържана от последната ти заплата. Ти трябва да я внесеш доброволно, в противен случай работодателят може да те съди, ако иска  Wink.
Успех!

# 695
Дором,радвам се за теб!
Анжелка,чак ме хвана яд с този работодател  #Cussing out. Белла Дона е права,не езадължително да спазиш предизвестието.Дано се уреди започването на новата работа  Praynig.
Иначе аз вече изпадам в голяма депресия.Вече шест месеца съм в къщи,и работа няма,никаква  Tired.Писна ми......... Cry

# 696
Момичета,сърдечно благодаря за подкрепата и съветите!
Белла Донна - smile3525,irina_vas -  bouquet
Чак ме е страх да се похваля!Тази сутрин отивам на работа и сегашния работодател се появи...
С две думи-проведохме човешки разговор и се съгласи да ме освободи другата неделя при определени условия,разбира се/да не променям начина на работа,оборота да не спада и ревизията да е наред/.Чак не повярвах...Но-следваше да се чуя с шефката на новата фирма.
Обади се-решила да направи този толеранс към мен с надеждата да оправдая очакванията и!
Честно ви казвам-стана ми много мило!
И днес след смяната в магазина бях и на обучение в новата/бъдеща/ фирма!
Дано не ми мине котка път и сегашния работодател да не ми извърти някой номер!
Диди,стискам ти палци-знаеш от колко време и аз търсех работа!Ако нещо се отвори,ще ти пиша на лични!
Още веднъж-сърдечни благодарности на всички ви ,за милите думи и подкрепата!

# 697
Анжелка, много се радвам  Hug.И пиши как се развиват нещата.

# 698
здравейте,
някой може ли да ми даде инфо за заплатите в Карфур? може и на лични Simple Smile
благодаря!

# 699
здравейте,
някой може ли да ми даде инфо за заплатите в Карфур? може и на лични Simple Smile
благодаря!
пуснете ги тука ако някой знае

Има ли някъде обяви за Лидъл? Rolling Eyes

# 700
 doh doh doh http://www.jobs.bg/f897391

Цитат
Служител за почистване

Здравейте,търся човек единственото ми изискване е освен да е ПЪРГАВ/А да работи с желание
и душа,не да претупва нещата и да бърза да си тръгне.А това дали работи с желание се разбира по дребните за чистене
неща. Написала съм всичко което е нужно за почистване за улеснение на служителя/служителката ,а и за да няма
пропуски.Ние живеем на квартира в двустаен апартамент и точно защото условията са ,,квартирски,, сме педанти на тема чистота.Но нека думата педанти не ви стряска, просто не обичам пропуснатите неща.Нормални коректни хора сме,просто искаме всичко да е ясно от самото начало.Кварталът е Зона Б-5 зад Мола , а заплащането 40 лв. за един работен ден . Рабонто време от 10.00 до 19.00 часа.Денят е всеки понеделник. Относно самата работа - почиства се основно кухня като се изважда всичко от шкафовете,почиства се и пак се нарежда,всички дом.уреди, като цяло великденско почистване ,хол и детска- прах и под,гладене ,прозорци.Гладенето е малко,ако го има. И едно офисче от около 10 кв. до блока ни.В деня за чистене няма да ни има ,в къщи ще са бавачката и две годишната ми дъщеря,но те ще стоят в хола докато спи или ще са навън При започване на работа бих искала копие на лична карта.Ако има нещо друго ,питайте. ДЕНЯТ И РАБ.ВРЕМЕ НЕ ПОНАДЛЕЖАТ НА ПРОМЯНА.

# 701
 Crazy Crazy Crazy луди колкото искаш, и на сегашната ми работа май ще излезнат мръднали
в Карфур за магазинерките , заплатите са като на магазинерки за 8 часа около 500лв май взимат дават им и по 2 лв на ден
изобщо всички са се побъркали , вчера харесах един магазин , ама точно каквото ми трябва отговаря на всичко което търся ,ами какво да ви кажа , собственичката не казва колко е наема , ами записва кой какво предлага нещо като търг , притиснах я аз горе долу да разбера какво и е на акъла да не си губя времето , оказа се че под 500 евро не мисли , ми какво да ви кажа самозабравили са се

# 702
Отскоро чета темичката ви и искрено се радвам на започналите работа!
Анжелка, ще ти стискам палци всичко да е наред Hug
От 3 месеца и аз търся, хващах се на магазин, но работното време не ме устройваше, с малко дете съм и на 3 ден се отказах. И сега пак търся... Много е трудно  а съм и от малък град...
Успех на всички!

# 703
  • Варна
карфур Варна - касиерка на 4 часа - офертата беше 300 бруто, 2 лв за храна на ден и допълнително здравно осигуряване
Демек около 270 го изчислих. За други длъжности не знам

# 704
момичета вече от търсене на работа ми се реве.навсякъде кандидатстват много хора,взимат всички да се пробват после не се обаждат.а като разберат че съм студентка въобще не звънят.пробвах се в новия детски център в мола в пловдив.всичко хубаво, но как може да се работи от 10 до 10 с един ден почивка.жива експлоатация.чудя се като ми мине изпита дали да не ходя към морето, не че там ще е по-различни.много съжалявам че не постъпих като колегите ми заминали за америка.много жалко,никаква перспектива за младите хора...

Общи условия

Активация на акаунт