За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

• 38 045
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Смятам да правя гъби с ориз на фурна, имам и лапад та се чудех ако сложа дали ще е сполучливо?  newsm78 Ако някой е правил подобна манджичка може да ми напише и подробности.   bouquet

Ами аз правя подобно нещо, но със спанак вместо лапад. Първо слагам гъбите с малко лук, после добавям ориза и зелените листа, и малко масло и чер пипер за вкус. Много вкусно става  Peace

# 601
  • При елфите ...
Знам, че е въпрос на вкус, но все пак да ви попитам: Приемлива ли е комбинацията на гъби, ориз и лапад? Смятам да правя гъби с ориз на фурна, имам и лапад та се чудех ако сложа дали ще е сполучливо?  newsm78 Ако някой е правил подобна манджичка може да ми напише и подробности.   bouquet
Да поне според мен, точно подобно щях да правя вчера. Аз бих задушила гъбите , лапада накрая ориза за кратко , заливам с води подправки и във фурната. Става вкусно.  Simple Smile
Ала-Бала, много ти благодаря за бързия отговор!   bouquet Приятен ден ти пожелавам!

# 602
  • При елфите ...
Смятам да правя гъби с ориз на фурна, имам и лапад та се чудех ако сложа дали ще е сполучливо?  newsm78 Ако някой е правил подобна манджичка може да ми напише и подробности.   bouquet

Ами аз правя подобно нещо, но със спанак вместо лапад. Първо слагам гъбите с малко лук, после добавям ориза и зелените листа, и малко масло и чер пипер за вкус. Много вкусно става  Peace
Кремче Ванилия, благодаря ти миличка!   bouquet Весел ден ти желая!   bouquet

# 603
  • Някъде в търсене ............
Здравейте, смятам да правя панирана коприва, набрах я снощи , да я попаря ли или да я панирам сурова?

# 604
Момичета, дайте идея за нещо сладичко с купешки и кори и някакъв крем, но не нишестен, че сега нямам-крем питата я правя с нешестен крем и затова ми отпадна като вариант newsm78

# 605
  • забравих си мисълта...
Момичета, дайте идея за нещо сладичко с купешки и кори и някакъв крем, но не нишестен, че сега нямам-крем питата я правя с нешестен крем и затова ми отпадна като вариант newsm78

Ето, това можеш да опиташ.

# 606
Имам 100 гр. картофено пюре на прах. В колко вода трябва да го разтворя? Без опаковка е.

# 607
  • забравих си мисълта...
Имам 100 гр. картофено пюре на прах. В колко вода трябва да го разтворя? Без опаковка е.

Ами аз имам тук един пакет и на него пише, че на 125 гр картофено пюре на прах се прибавя 3/4 л течност. Но не знам твоето на коя фирма е, по-добре опитай с малко по-малко вода или мляко и ако е гъсто добави още.

# 608
Благодаря! Купувах го насипно от магазин за кафе, чай и т.н. Може би 500 мл е добре?!

# 609
  • забравих си мисълта...
Благодаря! Купувах го насипно от магазин за кафе, чай и т.н. Може би 500 мл е добре?!
Аз бих опитала с 450 мл и ако е необходимо добави още след това, че ако пък се окажат много, няма как да я махнеш водата, но да добавиш можеш винаги.
Вари го на по-слаб котлон и така ще се получи по-лесно мисля.

# 610

нямам кис.мляко и сливи, а изварата ми е замразена Sad Евентуално крем с прясно мляко и яйца Thinking

# 611
  • забравих си мисълта...

нямам кис.мляко и сливи, а изварата ми е замразена Sad Евентуално крем с прясно мляко и яйца Thinking

само с крем не знам какво би се получило, но защо не, можеш да опиташ. Просто направи крема не много рядък. Аз бих му прибавила и бучица масло за всеки случай. Mоже да прибавиш и други плодове - пресни или от компот, а може и без плодове, евентуално стафиди.

# 612
Рецептата за домашното маскрапоне не Джемма не я намирам с търсене във форума.
За сряда ми трябва.
Моля ако на някого му е свалена на ПС-то, и ако му остане време, да ми я пусне.
Или линк да посочите.

Голям заплес съм, все така издирвам рецептите  Embarassed  

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 23:01 от Miraetta

# 613
Рецептата за домашното маскрапоне не Джемма не я намирам с търсене във форума.
За сряда ми трябва.
Моля ако на някого му е свалена на ПС-то, и ако му остане време, да ми я пусне.
Или линк да посочите.
Голям заплес съм, все така издирвам рецептите  Embarassed  

На Джема нямам рецептата, но ето един начин, от нета е:

Домашно маскарпоне:
Смесваш обикновено крема сирене с 6 супени лъжици бита сметана и 1/4 чаша заквасена сметана. Разбиваш и сирене маскарпоне е готово.

И още един:

1 опаковка крема сирене
1/4 ч.ч животинска сметана
2 с.л. размекнато краве масло
Всички продукти се смесват.

# 614
Страхотна си, мерси.
Е сега в сряда не трябва да ви излагам  Laughing.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт