За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

• 38 048
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Пека мъфини, но сместа ми е доста и
няма да мога да ги изпека наведнъж.
Въпроса ми е трябва ли да изчакам да
изстинат формичките или мога направо
да слагам втората порция?
Става въпрос за силиконови формички.
Благодаря!

# 586
Не трябва да чакаш,изкарваш готовите мъфини и слагаш сместа за другите.

# 587
Pety,  благодаря!   bouquet
Вече са изпечени и всички
съдове са в изправност Laughing

# 588
Момичета, здравейте.
Малчо днес става на половин година и искам аз да му направя тортата, но понеже съм с ограничени кулинарни възможности, ще ви помоля за някоя лесна рецепта за торта  Hug /и по възможност да е шоколадова, че таткото такива яде  Heart Eyes/
Много ви благодаря предварително  Hug

# 589
  • Пазарджик/Лондон
Vanya_P, ето това е любимата ми лесна шоколадова торта Heart Eyes:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151911.msg2905532#msg2905532

# 590
# 591
Добро утро  Simple Smile

Имам едно въпросче, може и глупаво да е.
Коя мая е за предпочитане да се използва сухата или живата ?
 Hug

# 592
  • Разград
Момичета, здравейте.
Малчо днес става на половин година и искам аз да му направя тортата, но понеже съм с ограничени кулинарни възможности, ще ви помоля за някоя лесна рецепта за торта  Hug /и по възможност да е шоколадова, че таткото такива яде  Heart Eyes/
Много ви благодаря предварително  Hug

Пиша ти две лесни шоколадови кремчета:
1.Разбиваш сладкарска сметана до готовност.Вземаш течен шоколад и го оставяш на стайна температура хубаво да се отпусне и след това със супена лъжица вземаш няколко и прибавяш към сметаната.Бъркаш внимателно отдолу-нагоре,докато се хомогенизира и готово.
2.Правиш си обикновен крем ванилия-прясно мляко+нишесте ванилия(да е по-гъстичко,за да не се разтича),накрая прибавяш няколко пълни лъжици течен шоколад,докато е горещ крема,и бъркаш,докато се разтвори шоколада.

Jerry F,аз предпочитам живата.Вчера правих хляб в машината и нямах жива,та сложих суха.Не ми допада,бавно втаса хлебчето ми.

# 593
Max-mama, благодаря ти за отговора  Hug предполагам, че и живата е по-здравословна така да се каже, в сухата най-вероятно има и някой друг консервант !

# 594
в сухата най-вероятно има и някой друг консервант !
   В д-р Йоткер със сигурност има.
   Е 491.

# 595
  • София-Младост
в сухата най-вероятно има и някой друг консервант !
   В д-р Йоткер със сигурност има.
   Е 491.
Консервантите са от Е200 до Е290.

# 596
При всички случаи и в живата има  консерванти newsm78
Мерси , момичета, жива слизам да купувам  Hug

# 597
Аелис, Селма, max-mama,  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 598
  • При елфите ...
Знам, че е въпрос на вкус, но все пак да ви попитам: Приемлива ли е комбинацията на гъби, ориз и лапад? Смятам да правя гъби с ориз на фурна, имам и лапад та се чудех ако сложа дали ще е сполучливо?  newsm78 Ако някой е правил подобна манджичка може да ми напише и подробности.   bouquet

# 599
  • София-Младост
Знам, че е въпрос на вкус, но все пак да ви попитам: Приемлива ли е комбинацията на гъби, ориз и лапад? Смятам да правя гъби с ориз на фурна, имам и лапад та се чудех ако сложа дали ще е сполучливо?  newsm78 Ако някой е правил подобна манджичка може да ми напише и подробности.   bouquet
Да поне според мен, точно подобно щях да правя вчера. Аз бих задушила гъбите , лапада накрая ориза за кратко , заливам с води подправки и във фурната. Става вкусно.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт