Пролет на вратата чука, а ДЕКЕМВРИйчето не спира да ни гука

• 30 082
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Тук от едно известно време всички сме станали странно заядливи, обидчиви или пък просто лежерни като мен.
Що така бе мацки?Една моя колежка от университета ще ражда сега през април и аз и викам, тука има едно БГ мама.В туй БГ мама има едни форумчета.Дадох й линк на априлки 2010, за да се инволвне, нищо, че като мен почти накрая.Тя малко недоверчиво...ама май я убедих, че ще й е полезно.Само се моля да не се обърка да влезе да чете нашата тема, че хептен ще се уплаши.Тука го превърнахме на не знам какво.Чак нямам думи да немеря, за да го изразя.Кокошарник е слабичко.От известно време и аз не пиша.Само почитам от време на време, ама като ми накриви шапката някоя тъпня и затварям всичко.То тъкмо едно затихне и вие друго надигате.Неприятно ми е да ви виждам как се дърлите.Ами като ти е неприятно, не чети сигурно ще кажете.
Не взимах страна и не исказвах мнение по споровете до сега ама вече и на мен ми писна.Страна отново няма да взема.Не ме интересува кой прав кой крив.Като не можете да си го изкарвате на мъжете в къщи, дай тук във форума.
Оляхте се.

# 151
mezzatr, според мен 2-3 дена въобще не го мокри целия. след това само главата дръж суха. за време - не помня много вече, но за главата май имаше и по 2 седмици не сме я мокрили, абе докато почнат да изчезват. и на нас ни казваше да не решим с нищо - ако има люспи или нещо подобно, да не се опитваш да ги махаш чрез ресане, няма значение с каква четка или гребен.
за другото - нямам думи, аз не пиша често, но си чета всичко, ще е жалко да се затрие всичко дотук.
айде, дано да има тема, че да разбера дали сте се оправили  Peace

# 152
Момичета кажете ми какво да правя-малкият тука от два дена непрекъснато се стряска , като спи като яде-по всяко време. Според мен е от това че се пребих онази вечер и от целият този трясък . Одеве си играехме на леглото и както си се смееше и гукаше изведнъж започна един неистов рев , захласна се и едва ли не посиня. Изкара ми акъла. Аз не съм много по бабините деветини ама ако трябва ще търся някоя бабка да му пребае. То милото днес задремва за малко , стряска се и започва да плаче и неистово да маха с ръчички. Дайте съвет

# 153
Смених заглавието на ДЕКЕМВРИ 2009!

Нямаше да пиша, но искам все пак нещо да ви споделя.

Преди малко се върнахме от консултация и там се запознахме с едно детенце и баща му. За съжаление детето е герой от новините в Торонто от преди 2 месеца, когато майка му загина прегазена на пешеходна пътека, пресичаща на зелено и бутаща бебешката му количка. Джейкаб по чудо се е спасил. Той има и 3 годишна сестричка!  Cry Стана ми много тъжно!

# 154
Такааа....селски седянки, спорове, перушина и простотии на кило. Ми нищо ново- отчетна като отчетна  Tired

Захранване- при все вече предоволно обсъдена темата и отново вЧеплена от Ласи и нейните слова разумни умни, да кажа пък аз, че моя план за захранване се свежда до чакане след 9-10 месец, ако Биба позволи да пробвам новите методики на неин гръб...или корем, ако сме по- конкретни. Ще ми се до годинката, ама не ми се вярва дЯтето да ми го позволи- все пак в жилката ни е лакомията. Коментари на моите намерения не отхвърлям- чувствайте се свободни да ми кажете колко съм луда и как няма да стане или пък да аплодирате колко съм находчива и уникална...а можете и просто да ме подминете- и в трите случая кучето си лае, кервана си върви, сиреч аз ще си правя квот си знам  Mr. Green
ПП. Изобщо не се шегувам за времето за захранване обаче....

juliankata, прочетох ти тревогите и понеже аз съм си раждала и гледала там детето ми стана странно...Първо това, че съветват да захранваш след 4-т месец, което преди три години беше много отдавна отхвърлено, и второ за консултацията ви. Ти в кой град си и къде ви водят консултациите? Нашите се водеха от сестрата в местното сърджъри и си бяха интимни, сиреч след регистриране на рецепцията си чакаш реда и след това си те приемат в кабинета- мерят, теглят, гледат, щипят и най- важното за мен- пишат всичко неимоверно подробно в картона. Отделно си говорехме и аз как съм с депресията, как се справям с отглеждането и дали имам нужда от контакти с други скоро родили майки в близост до мен, за да се подкрепяме. Та на фона на това направо се  Shocked от това, което ти сподели.
А че иначе здравната им система е доста предизвикателна е така....

По въпроса по- умен ли е форума от повечето педита- ДА, за огромно мое съжаление е по- умен и дава възможност за много по- правилно отглеждане на децата, а и не само на тях. Ако нашите педита си правеха труда да си сверяват часовниците и да се оглеждат за новите течения в медицината това можеше и да не е така, но при дадените обстоятелства не подценявайте писаното тук- не казвам сляпо да следвате брътвежите на всеки драснал нещитчко тук и там, а да се позамислите над казаното от хора, които по всичко личи, че имат представа какво говорят и да го проверите и в други източници, а не да следвата старата и върховно тъпа, по мое скромно мнение, максима "баба ти все това или онова е правила, пък виж...."  Sick - може пък да се окажат прави, въпреки съветите на педи....

удис, за стряскането не мога да помогна- възможно е да е просто период. Все пак децата стават все по- адекватни и съответно по- впечатлителни от околния свят. Дано да отмине, а ти просто запази спокойствие и се опитай  да не се изнервяш излишно от тези моменти, за да му дадеш сигурност и на малкия човек, че всичко е наред.
А за родилите 2005, като една такава, да ти кажа, че темите ни са дооооста по- бавно вървящи, защото вече ни завихри живота и децата порастнаха, също така останахме една малка шепа от началната бройка, след като преминахме през доста простотии- макар да не сме стигали до такива кокоши свади като тези тук де  Laughing . Но пък сега сме си доста близки, познаваме се от много време и наистина са ми като семейство тези момичета там. Това обаче иска време да стане и след 4 години и тази тема ще има коренно различен вид....само търпение и здрава храна се иска до тогава  Wink

mezzatr, дано бързо се преборите!

Алба, аз самата съм дете с вроден шум и много паника около него, но ето ме на- здрава, права и сега чуждите сърца тероря, така че браво, че приемаш спокойно нещата и дано скоро оставите зад гърба си тези неща  Hug

Джени, много тежка история...Дано таткото е на място и се справи с предстоящото...

Хайде сега тихо,кротко и възпитано да продължим, че нови теми за скандали чакат- проходилка, гърне, шоколади и зрънчовци....ехеее- славен живот и битки са пред нас- на конете!

# 155
Привет момичета!Ние днес се заредихме с мляко и прекарахме деня навън .Успях да отида на профилактичен гинекологичен преглед,на кафе,после на обяд със съпруга ми,че после като влезнах и в едно квартално магазинче,че взех и малко нови попълнения за гардероба!И не усетих как мина деня,то било чудно навън-е,разбира се малко съм изморена от бутането на количката по паветата и по разбитите улици,ръцете ме болят от пренасянето в трудните разкопани участъци,да не говорим колко му беше черничко нослето на Алекс,но каквото за мен,такова за всички,не съм сама в това отношение,така,че да се спра да мрънкам....пак е по-добре от периода с безсънието и стоенето у дома!!!!

# 156
  • Sofia
summer_girl78 ще последвам съвета ти.  Hug
udis555 според мен това е временно, но трябва търпение и време да позабрави детенцето. Явно доста се е поуплашило. Дано скоро отмине и да се успокои.  Peace
 Jennie много тъжно нещо. Дано никога не спохожда такава участ нашите  деца.  Praynig Ето това е нещо, за което човек може да се ядосва, плаче и т.н. Това тука нашето е едно нищо и както казва *MILADY* теми за спор депърва ще имаме.
Izzabella и ние почти цял ден сме навън. Разира се прибирахме се само да го нахраня и хайде пак. Наистина е малко изморително това бутане на количката, ама само така ще сваля килограмите ми в повече. Още не мога да си вляза в повече от дънките си. Това е риска когато носим тесни дрехи  ooooh!

Лека вечер от мен. И утре с новия ден, нови настроения  Stop
 Hug Hug Hug

# 157
  • в огледалото на живота
Цитат
   Хайде сега тихо,кротко и възпитано да продължим, че нови теми за скандали чакат- проходилка, гърне, шоколади и зрънчовци....ехеее- славен живот и битки са пред нас- на конете!                         
Милейди,откровенна,пряма,истинска както винаги!Истинска дама,с финес!  202uu Kissing Heart

# 158
  • София
Момичета, пускам ви нещо важно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483106.0
Снимките в София:
На открито ще бъдат в Борисовата градина от 11 часа в неделя, езерото с лилиите, цена 30 лв
В студио ще снима Калина - 0889913003. Цена на сесията - 40 лв за 20 снимки
Снимките във Варна:
Ще снима Малена - тел. 0899 807 352 (Биляна)
Снимките в Шумен
Ще снима Шоши - тел. 0895458252  (Диана).
Отворете сърцата си за нашите деца!

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 23:14 от ellica11

# 159
Хехеее, че веселба в нашия кокошарник била тия дни!  Joy Joy Joy

На което моят комунистически лозунг е "За всяка кокошка - по един петел!" и ша са опраим  Mr. Green

# 160
  • Варна
Ха добър вечер, аз така и не разбрах за какво е новия спор, но чета диагонално или изобщо не чета на места, и така ми е по гот да ви кажа, не се дразня, не се самонавивам, кротко ми е, спокойно. Иначе вярвайте колко пъти вече си казвам няма да влизам и да пиша или чета, че понякога се самозабравяте.
 Стегнете се бе мацки, една година едва направихме и вече се поотказахме от темата. А в отчетната на каката все още намираме за какви интересни неща да говорим, атмосферата е приятелска и добра.
Това от мен по темата за споровете.

Иначе времето днес беше наистина прекрасно. Прекарахме едно 4-5 часа навън.
Лично аз забравих тези дни да мажа лицето на бебка, и от студения вятър бузките й станали червени и грапави, на места със ситни червени пъпчици. Сега намазах с кремчето на д-р Тайс, но дано не е късно, ох, че съм завеяна, трябваше преди това да ги намажа ooooh!

За цикъла след раждането-лично при мен той вече не беше болезнен както преди това, и доста по кратък като дни; от 5-6 дни, на 3-4 Peace

Алба, прегръдка и от мен и скоро да се оправи бебока.

Денерис, завиждам ти Whistling (за тортите Mr. Green)
Хайде спокойна нощ и свежо , слънчево утро!

П/с Супер заглавие ! Mr. Green

# 161
Добра вечер дами надявам се бурята да е свършила и томахавките да са заровени без да има обидени. Peace
Milady аз не съм раждала тук точно поради тази `предизвикателна` здравна система.В Bishop Stortford,Hertfordshire сме(до Станстед)Ние сме имали едно посещение от health visitor която ми раздаде най различни листовки и 20 мин си говорихме къде има места за развлечение на малките като например четене на приказки!Като и казах че в БГ си имаме педиатър които преглежда бебетата всеки месец тя се опули ей така ShockedТази консултация днес е по принцип по желание иначе задължителната е както казах в 10 месец,няма които да са нещо повече то теглене и разговор.Тоест тези които си ги имаме в БГ всеки месец с цялостен преглед ги няма а само гореспоменатия на 10 месеца.За захранването съм леко объркана чесно казано,Health Vistor спомена помеждудругото че е препоръчително от 4 месеца,а днес госпойцата каза 6 месеца.Това решение ще го взема аз така или иначе спрямо какво ми покаже малчо.Предполагам че има разлиkа в обслужването в различните области,но докато бяхме в Еssex(Southend)бях бременна там,бяха още по зле.Не знам добре че ще си се прибираме сега април и после цяло лято ще сме си в БГ така че съм малко по спокойна,че Християн ще има нормално лекарско наблюдение.И стискам палци да ми е здравичък та да не ми се налага да им ползвам услугите  Praynig Praynig.Също така твърдо заставам зад тезата ти всяка поднесена информация да се препроверява и да се чете ама многo, независимо от кой е дадена.
удис и нашия се стряска докато спинка,не е с ревове и писъци,но си се стряска все едно сънува нещо и подскача.Мисля че е нормално. newsm78
Честита месечинка на nora_di  bouquet  bouquet
 Аз май пак се поулях в обясненията и стана един ферман,все си викам ще го давам пo-кратичко и като се обърна и станало роман.Май съм объркала професията. book
 Спокойна нощ на всички ви и слънчев и усмихнат ден ви желая  bouquet  bouquet.

# 162
  • София
Привет, все не ми остава време да пиша, използвам момента сега да се изкажа по някои въпроси:)

mezzatr, не съм сигурна дали е удачно да спираш къпането на детенцето. Според мен го заведи на един добър дерматолог, за да решите проблема. Аз ти бях писала и преди, имах страхотни проблеми с Лилия- обриви точно по лицето, придружени със сърбежи, оправиха се само с Екзомега- та на А-дерма и смяна на нормалното АМ с ХА (не помня кърмиш ли или не). За Екзомега знам, че се ползва от доста майчета тук, аз го открих чрез Ласи и съм супер доволна. Освен това сухата кожа е хубаво да се подхранва интензивно, не спирай да мажеш Peace

За крустите- имаше ги в изобилие, вече няма ни една. Единственото, което съм правила, е при къпане, когато сложа шампоан, да разресвам с мека бебешка четчица и после отмивам, не съм ги мазала с нещо специално, първо ползвах шампоан Джонсън с пшеницата, сега- Хип.

Collibri, мойто също обожава да го държа изправено, ако може по цял ден така ще кисне Mr. Green

Денерис, все се каня да ти кажа колко ми харесват снимките, поздравления  bouquet

За водата- давам между храненията, неподсладена, пийва, не ми отказва, понякога повече, понякога- по-малко. Пие също така и чай Бебезан за коликите, по-вкусен й е от водата определено.

Да се изкажа и по-актуалната за тази седмица тема- захранването Mr. Green- по тогавашните стандарти каката я захраних на 40 дни с ябълков сок, пюрета и пр., включително и мед съм давала. Не съм имала никакви проблеми, слава богу, - алергии или стомашни (а и като цяло не съм убедена, че точно ранното захранване би било винаги причина за подобни проблеми), но не смятам сега да правя същото и с Лилия. Според доц.Маринова, при която ходих на преглед, е редно да се започне на 4 месеца, но аз може би ще изчакам до 6, макар да е изцяло на АМ. Малко объркана се чувствам впрочем от толкова четене и премисляне. Затова ще ви помоля, в частност Ласи - дайте някаква добра схема за захранване по месеци, храни, последователност, количество и т.н. Praynig Навсякъде различни неща пише, хептен човек може да се обърка.

Искам също така да кажа, че малко съм скептична по отношение на тезата- детето само ще си покаже, на тази възраст родителите са тези, които би трябвало да преценят кога, как и колко Wink

По темата- " Абе,те много знаят в тоя форум...."- някои знаят, някои- не, номерът е да отсееш и да не приемаш всичко за чиста монета Wink

Ава, как сте? Сложите ли ваксината?

Косопад имам и аз страхотен, но не се плаша, първия път също беше така, мина от само себе си. Пък и през цялата бременност един косъм не ми е паднал, така че го намирам за нормално Peace

She_R, голяма сладуранка Тея, ама колко коса имааа, направо ахнах Heart Eyes

La Fée- цикълът ми стана по-безболезнен (засега) чак след второто раждане, след първото нямах никаква разлика, т.е. същата мизерия Confused

Памперси- на номер три СМЕ вече десетина дни, до четири има още доста време за НАС Simple Smile Ще взема да ги тествам тия ДМ, щом толкоз ги лансирате, стига да намеря в София от тях.

Elf4е, не напускай темата заради поредния спор де, моляяяя Hug
За срещата- имам желание, но не съм сигурна, че ще мога, каката е още на АБ Sad

... стряска се и започва да плаче и неистово да маха с ръчички. Дайте съвет

И при Лилия го има същото, за мен са колики, просто изведнъж я присвива, цялата почервенява, разперва ръцете и почва един неистов рев Peace В такъв момент гушвам и успокоявам Peace

*MILADY* Hug

# 163
Добро утро.
И аз се надявам това стряскане да отмине, затова го гушкам целувам , пея песнички и той се успокоява.    Hug
Моля , някоя мама която разбира от тия работи нека ни върне "оригиналното" заглавие на темата    Praynig .Пък дано с това се тури край.
Вчера надникнах в Януарки 2010 - и там се вихреше един спор..../ между другото за неща за които и ние сме се дърляли /   Joy Joy
Въпросче - пада ли им още косицата на вашите бебоци , че на нашия сутрин от възглавницата чистя един куп коса. Все си мисля че вече би трябвало да му е поопадала бебешката косица. Отзад на теменцето даже има гола кожичка
Между другото вчера се похвалих че цикъла ми е бомба , ама днеска съм на друго мнение. Освен че доста ме понаболва положението е направо потоп. Такова чудо не ми се беше случвало. Цяла нощ дежурих по банята

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 08:14 от udis555

# 164
Влизам само да почерпя за здравето на нашия тати,днес ни е рожденник Two Hearts

Да ни е жив и здрав!!!
Приятен ден на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт