Изпуснала съм много пораснали мъници, кой на ръст, кой на възраст... поздравления от нас! Също и за хубавите снимки, приятните разходки през почивните дни и всички други нови хубави моменти

Заглавието на темата е чудесно и много слънчево. Дано да я изпълним само с хубави моменти

Тинитка, разказала си точно нашия случай с най-точните думи! "Щом ми дават що да не си цоцна малко..." Точно преди 4 дни намалихме храненията на 6 - започна да се буди в 5ч или в 6ч. Пропуска онава среднощното в 3-4ч. Само се рзмрънква, пръхти и ако го разлюшкам се унася и задържа поне още един час дереджето..Иначе през деня го кърмя на три часа +- половин, ако огладнее по-рано или спи по-дълго.
Меззатр, мен и Борил ни е взела под крилото си една добра неонатоложка, като родна сестра е на майка ми и е през ден в скайп да ни види как сме. Та тя каза още от раждането да го мажа навсякъде против крусти и други такива с Линола фет - добавката за баня. Уши и глава най-вече.
Също за захранването каза, че последните 6-7 години е доказано, че алергиите при децата са значително намаляли, заради късното захранване - не по-рано от 6тия месец при кърмени деца и това, че вече няма много алергии не значи, че трябва да се връщаме към старите тенденции за ранно захранване. Преди да говори с нея майка ми също държеше да се мине по същия път както с нас преди 30тина години, но получи конско

Вчера ние също изживяхме шок със рев...Докато Борката се нагълта лакомо с първите глътки кърма му пръсна в гърлото, предполагам и целия почервеня изплака веднъж шокирано и втори път забрави да си поеме дъх! Не знам дали заради капката в кривото гърло или от паниката, но баща му пребледня, аз го изправих и го тупнах мнооого лекичко по гърба, но наистина не знаех какво да правя. След няколко минути рев пак почти посиня при едно поемане на дъх. Този път на рамото на татко. Просто бяхме като безпомощни орлици. Кажете какво се прави ако се задави? Четох, че ако погълне вода в банята се навежда главата напред. Ама напред към гърдичките или с цялото тяло напред като самолет? Пък и това си му беше в кривото гърло...
И за един по весел ден на всички: http://dox.bg/files/dw?a=6dd3ce2211 - файла е powerpoint Обърнете внимание на пеперудата и на котешката опашка! Попиках се от смях