ПЛЕВЕН - 132

  • 32 274
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • Плевен
  • Мнения: 97
AniDani само не разбрах сега в 9та ли живееш или с Драго сте някъде другаде ?? Иначе и аз пробвах с машината и на мен ми става тестив Simple Smile не на конци,но вкусен.Четеш ли темата за машината ?

# 151
  • Мнения: 184
Добро утре и от мен!

Да си призная честно хич не знам как да ги поставям тези снимки. На моя компютър излизат и аз мисля, че за всички е така. Но нищо. Ще поразпитам и пак ще пробвам да ви покажа.


Днес ме чака тежък ден.
Вчера не успях да се запиша на английски и трябва да отида днес. След това съм на интервю за работа в другия край на града. Лошото е, че съм с количка и дете. На всичко отгоре и на интервюто трябва да го взема с мен.Моят мъж точно днес  е извън града. Cry

Ако излизате приятна разходка. Аз ще мина като призрак през центъра.

# 152
  • Плевен
  • Мнения: 97
МАМА НУШИ УСПЕХ на интервюто.Колкото до фейсбук само трябва да коригираш албума като го дадеш достъпен до всички, а не само до твоите приятели Simple Smile Peace Peace

# 153
  • Мнения: 184
Рая, благодаря ти и за съвета с фейсбук и за пожеланието за успех.

# 154
  • Плевен
  • Мнения: 1 418
Ани, Рая, за да ви станат конците, трябва да усучете фитилите и тогава за сплитате.

# 155
  • Плевен
  • Мнения: 97
Ами аз последния ги дърпах ,ама не съм усуквала .Благодаря.А според теб дали има проблем ако сложа типово брашно ,че сега такова си купих  newsm78 .Много съм на вие с месенето ,добре че е машинката.

# 156
  • Мнения: 184
Нов опит да ви покажа снимки: http://www.facebook.com/album.php?aid=14250&id=100000487228065#!/photo.php?pid=180649&id=100000487228065&fbid=107233615969545. Дано да е сполучлив.

# 157
  • Плевен
  • Мнения: 1 418
Рая, не знам. Аз спазвам стриктно рецептата на Дивиана и резултатът е винаги успешен. Миналата година качих много килца заради нейния козунак. Див, не си виновна за мойта лакомия.

# 158
  • София
  • Мнения: 10 221
Валенце, нямах никаква възможност да се видим и за това не съм ти се обаждала. А случайно да знаеш откъде може да си поръчаме хубави тигани,но на по-добра цена от тук? Аз имам един тефлонов и така ми се иска да го сменя. Всеки път като го ползвам и ми е много гадно като знам ,че отделя отрови.

Е,Нади,другия път ако имаш време ще се обадиш. Wink
За тиганите ще ти пиша на скайпа като се включиш.
Да ви попитам дали сте чували нещо за някаква верига магазини за немски обувки Дайхман,ако въобще така се изговаря?Отзиви  за качеството,впечатления?

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 12:16 от Валенцето

# 159
  • Мнения: 1 998
Валенце, ето им сайта  - http://www.deichmann.bg/site/bg/catalog.php?category=01291571000 … fabf97ccf736cde9c
И аз съм ги загледала, че в майската тема ги обсъждаха с хубави отзиви, но за съжаление имат магазини само в Габрово, Бургас и Търговище. Но мисля по Великден ако сме на балкана да отскочим до Габрово.

Косе, радвам се за Христо! Знам какво напрежение е да чакаш резултати!  Hug

Козунак с типово брашно не съм чувала и виждала. Според мен няма да се получи, защото типовото не бухва много.

Приготвила съм се за разходка с Калин. Дано не е духливо, но каквото такова, вече ми омръзна да седим у нас  Rolling Eyes

# 160
  • София
  • Мнения: 10 221
Дикси,от днес има и в София. Wink
Благодаря за сайта,сега гледам.Май в събота ще го посетим.

С типовото брашно козунак хубав няма да стане.Трябва си бяло.И е добре да се пресее два пъти,за да бухне по-добре козунака.

# 161
  • Плевен
  • Мнения: 97
БЛАГОДАРЯ ВИ Wink

# 162
  • Мнения: 4 390
На мен винаги козунаците са ми ставали много сполучливи. Слагам продуктите в машината /Рая, нали спазваш инструкциите за реда на продуктите - първо мокрите, отгоре сухите /в брашното се прави мъничко кладенче, за да се изсипе маята /не бива да се мокри/, аз ползвам суха/. Брашно бяло, екстра си купувам и винаги го пресявам /да се обогати с кислород и да бухне питата, козунака или там каквото правя/.
Пускам на програма тесто два пъти, след това го изваждам, мачкам го /не се меси като тестото на питите, за който не го знае/, удрям го 50-100 пъти, усуквам фитилите, сплитам и го оставям пак да втаса още веднъж /на топло/. Когато е готов, мажа с яйцето, ръся кристална захар, забивам или поръсвам филирани бадеми и печа.
Рая, тестото трудно втасва, заради захарта, изчаквай го повече време.

Косе, радвам се че при Христо всичко е наред!
Много сладка муцунка е Хриси!

# 163
  • Плевен
  • Мнения: 97
А програмата ти за тесто с втасване ли е ? Може ли твоята рецепта да ми я пуснеш на лични ще ти бъда благодарна Simple Smile

# 164
  • София
  • Мнения: 10 221
Рая,тънкия момент при козунака е втасването,не само месенето.Даже най-добре да втаса веднъж,после пак месиш ,пак оставаш да втаса. Peace

Общи условия

Активация на акаунт