ПЛЕВЕН - 132

• 32 275
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Може ли твоята рецепта да ми я пуснеш на лични ще ти бъда благодарна Simple Smile
Дай я тук,че съм я затрила нейде  Peace

Косе,радвам се за Христо  Peace

# 166
  • София
Ето ви я:
Козунак на Дивиана

малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко (топличко)
100 гр масло (половината олио, половината разтопено краве масло)
500 гр брашно (зависи  много какво ти е брашното)
щипка сол
3 яйца
125-150 гр захар
настъргана лимонова кора
стафиди
бадеми

Слагам в машината първо прясното мляко, след това олиото и разтопеното краве масло, яйцата, брашното, захарта, солта  и маята.
Оставям го да се меси и втасва (ползвам програма ТЕСТО)
След като свърши програмата го изваждам, прибавам настърганата лимонова кора, оформям го и го слагам на топло още веднъж да втаса. Преди да го сложа да се пече го намазвам с жълтък, поръсвам със захар и забождам стафиди и бадеми.
Ще потърся снимка да ти го покажа в готов вид.
Ако искаш голяма доза, удвои продуктите.
Аз миналият Великден правих козунак за първи път и затова започнах с малка доза.
Успех.

Ето и цялата козуначена тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=475560.0

# 167
Тънките моменти при козунаците са много...толкова тънки, че току виж се скъсали и козунака заприличал на подметка  Mr. Green
Освен месенето и втасването мнооого тънък момент е  температурата на помещението.
От баба помня колко топла правеше стаята, в която се изработваха козунаците. Много топла. И при блъскането о масата ако не капне капка пот от челото ти, не се получава  Laughing

# 168
Ооо, сърдита съм ви, спирам да ви чета   Crossing Arms   
Като мине Великден пак ще се включа   Mr. Green
Косе, много е сладка адашката, какви опашчици само   Hug  А пък линийката ми е ОК, ама вие искате да ме вкарате в грях   Whistling

# 169
  • Плевен
За температурата знам ...точно там е един от проблемите ми просто няма как да направя много висока температура сега в тази къща ...но мерак имам и ще пробвам.Благодаря.

# 170
Рая, в 9-та сме, но на квартира. Каква ти е машинката, нямаш ли описание на програмите. Моята е ТСМ-ка, месенето е 14мин (май) и е само месене. А за температурата, машинката май си подгрява леко, докато меси, но не съм сигурна, а за втасването-дали ще стане във фурната на 30-40 градуса, защото и вкъщи повече от 19-20 градуса трудно ще стане.

Ходихме до Кауфланд и малко по центъра. Времето е супер (на слънце).

# 171
Здравейте момичета!
Честит рожден ден на Краси!Много здраве и любов newsm51
Хавайско дупе,честита пералня,със здраве да си я ползвате.
Мама Нуши,успех  fingerscrossed
Тина и аз като теб обявявам бойкот по козуначената тема Mr. GreenВсяка година си ги купуваме.
Косе,голяма сладуранка е Хриси Heart EyesБраво за добрите резултати на Христо,знам какво е. И ние така чакахме да излезе хистологията на мъжо и бяхме в голямо напрежение.Слава богу резултатите са добри,но от изписаните лекарства направи остър панкреатит и трябваше да ги спре,операция трябва да има и докато не мине всичко няма да се успокоим напълно.
С Марио излизахме на разходка,времето е чудесно,подухва малко,но е приятно.Избиват му  2 -та долни 2-ри кътника,направо ме е смаял с тези зъби,досега има 16 ... Crazy

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 16:39 от desisladka

# 172
  • Плевен
Aни, моят козунак втасва във фурната, но стаята пак трябва да е топла, защото оформянето на тестото става на ръка. На който не му се занимава да отиде до МЕТРО - има много вкусни козуначени плитки на Хлебозавод гр. Хасково. Heart Eyes

# 173
Aни, моят козунак втасва във фурната, но стаята пак трябва да е топла, защото оформянето на тестото става на ръка.
Затове пък не се сетих. Освен да го оформям пред духалката... Mr. Green

# 174
На който не му се занимава да отиде до МЕТРО - има много вкусни козуначени плитки на Хлебозавод гр. Хасково. Heart Eyes
Ауууу,как ме сети,такава вкуснотия са,опитали сме всички видове Blush.

Излязохме около блоковете,такава мизерия и на бунището на Буковлък няма,не може да мина с количката от кал и буклуци.

# 175
  • Плевен
Пу пу за много хора отговори имам.
Ани и ние сме в 9та на квартира до Мамин сладък къщата Simple Smile иначе и аз си мислех ,че във фурната става ,но уви  Tired
Валка иначе тез козуначета ги гледах и аз....доста апетитно изглеждат. ooooh!

Тони. ти в кой район живееш ,че толкова мръсно /не ,че навсякъде не е мръсно де ама.../
десисладка Благодаря

# 176
Оф, много ви обичам да знаете. Как ми се вързахте. Изобщо не ми трябват рецепти за козунаци, избъзиках ви, понеже идват празници, а около празници само за манджи и украси говорите, а на мен тези теми са ми най-скучни.  Wink
Ако реша да правя ще ида при баба на топло при печицата и с нея заедно - да науча как го правят в Асеново и Дебово - там от години си правят банатските козунаци, едни огромни, вътре има каквото си искаш - мак, локум, стафиди, понякога ги правят розови и жълти вътре. Пекат ги в една фурна голяма като стая дето на баба брат и влиза вътре целия и ги мятка с лопатата, много е приключенско цялото преживяване, стават в 3-4, че да ги месят, загряват яко помещението. Не ги плетат обаче, като пити са по-скоро, но на вкус нямат нищо общо с купешките.

Аз вчера прекалих с компа и днес реших да изведа децата още от сутринта, бяхме в клуба в Мола - само трите, после в Градската и в 12 се прибрахме. Времето е супер за разходки.

Косе, супер за Ицо.

Нуши, качи и твоя снимка, за да можем да те разпознаем по улиците и да ти се обадим, ако се засечем някъде.

# 177
Дещо, аз разбрах още в4ера, 4е се шегуваш, но това не ми пре4и козунаци да са в главата ми от тогава Grinning

Проблема е, 4е нямам машина за хляб и никога не съм правила.

Див, знаеш ли  дали рецептата ще стане ли в тези мощните Кит4ън Ейд миксери, с приставката за тесто? И ако да, колко време да го оставя да се меси? Мерси.

Баба ставаше да ги намесва през нощта и им слагаше плънка с орехи и канела, страхотни ставаха, сега само на спомени карам Великден Laughing

Музе, Хриси много пораснала ми се вижда от последният път, когато пуска снимки. Радвам се, 4е вси4ко е наред с мъжа ти.

мама Нуши, успех.

хавайско дупе, 4естити придобивки.

При нас от два дена пак вали дъжд, отиваме до ИКЕА да се разходим и проверя за не тефлонови тигани, замислихте ме...

# 178
Дес,тъкмо щях диоята рецепта за козунак.Пък ти поразпитай баба си,може и ние някоя тънкост да научим Peace
Аз козунаци не купувам,меся,бия и пека,най ми е сладък така Mr. Green Blush
И ние му ударихме добра разходка навън,Хриси естествено като видя слънце и дремна.Утре ако е пак хубаво ще слезем из града Peace
Вие с тия машини сте се изхайлазили,май,а? WhistlingАко е студено за втасване,слагам тестото или в печката или на радиатора.Второто е недопустимо когато Хриси е будна Naughty
Десисладка,Хриси е с12 и почти са се показали кучешките ooooh!При Христо гадното ,че му направиха какви ли не изследвания и все не могат да разберат какво му е. Crossing ArmsДано мъжът ти се оправи бързо Peace Praynig
Днес щях да бия една гадина,паркирала точно пред естакадката на една пешеходна пътека Crossing ArmsЖена при това #2gunfire
Предлагам по Великден да направим една среща и да си премерим....козунаците Peace

# 179
И ние си направихме разходка с малката по центъра следобяд.Тя спа 1 час.Много хубаво беше времето.Лек вятър подухва но е топло за сезона.Дано и утре да става за разходки Peace

Общи условия

Активация на акаунт