ПЛЕВЕН - 132

• 32 280
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Козунаци правехме с баба ми на село, но сега просто нямам такава възможност да си отида чак до там (Шуменско е селото). Имаме пещ и всичките козунаци, към 7-8пълни тави ставаха за около 10-15мин. ))) Тя ги месеше, а аз после ги биех в масата и сплитахме. Simple Smile

Хубаво сте се разходили, който е можал, ние от сутринта в 6ч тичаме с Иван, че единият ми дядо почина през нощта, и трябваше доста неща да се оправят. Но Калина е излязла с баба си, разходили са се двете. )

# 181
Най-обичам козунак с плънка от орехи и канела. Невероятен вкус  Heart Eyes
Купешки козунак не ям.
А плитките от Метро са ужасно сладки, направо накъртващи. Купувах уж за единин въглехидратен ден да ги пробвам, но при все, че бях гладна не можах да ги ям от сладост  Laughing За тези, които обичат много сладко тези плитки са за тях. Но са далеч от козунака. Тестото им се води козуначено, но са нещо като кифла с мармалад.
Валка, има ги в магазина на ъгъла на Росица  Wink

Времето си е супер, дори и духането не е нищо особено. Калин си поспа, майка му си пи кафе... Whistling

Деси, кажи сега за био продуктите, че мисля да си пазарувам  нещо за семейството Wink
Има ли нещо био подходящо за козунаци?

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 16:57 от Дикси

# 182
  • Плевен
Дикси, тази вечер ги видях.
Не мога да се сетя как се казваше един сироп за кашлица - синя кутия с кафяво стъклено шише. Българско производство. Евтин е, 3-4лв струва. някой сеща ли се? Май с Д започваше ....

# 183
Димекс?

# 184
  • Плевен
Да, точно той. Благодаря.  bouquet

# 185
  • гр.Плевен
ДеЩо, аз точно Асеновски козунак съм правила - дадоха ми от там рецептата. И стана страхотен, само не можах да го нашаря, че нямах безвредна боя. Мнооого хубави стават наистина, ама си е голяма играчка.  newsm10 И от райдушите им съм правила. Изобщо имах една папка с банатски рецепти. А на теб каква ти е връзката с Асеново (ако не е тайна)?

# 186
Тони. ти в кой район живееш

Дружба4 ,но сега се разхождахме около 333 ,над аптеката и магазина на СВА ,там е  Shocked.

# 187
Здравейте момичета!

Голям преход направих днес, но поне свърших работа. Благодаря за пожеланията, но май заек от тази туфа няма да излезе. Но нищо. Аз и без това съм си в майчинство. Тук трябваше почасово да работя, но май няма да стане. Д-рката беше откровена и каза, че си е харесала вече. Но на английски твърдо ще ходя.

Времето беше много готино за разходка. Успях да изпия едно кафе в градската, докато Миро спеше.

Деси, ето моя снимка, дано успееш да я отвориш. Не знам с тази на Миро какво стана, птваря ли се, не се ли... newsm78: http://www.facebook.com/photo.php?pid=181018&id=100000487228065

# 188
Нуши, отваря се ,познавам те от уч-щето за бременни,даже есента май пак беше идвала newsm78?

# 189
# 190
  • Плевен
Сега се сетих, че ако правите козунак по рецептата на Дивиана в машина за хляб (която прави макс. хляб 1кг) може да забъркате не повече от  доза и половина тесто. С двойна доза машинката ще се озори.

# 191
Уредих се с машинка за хляб за няколко седмици  Laughing
Така, че и аз ще правя козунк по мързеливия начин.
Но не искам да имам такава машина за цял живот, защото задника ще си го влача докато съм жива  Mr. Green

Фталл, от къде го намери това?  Joy

Сетила съм се, дали асамблеята "Знаме на мира" съществува в предишният си облик и изобщо съществува ли?
Може да разходя Митко до там някой път като пак отидем в София  Thinking

# 192
  • София
Дикси,доколкото зная камбаните са си там и има какво да се види.Подсети ме-*трябва и ние да отидем някой ден.

# 193
  • Плевен
Дикси, камбаните стоят. Снимките са от ноември 2009г.`
http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs048.snc3/13569_16 … 148_5616815_n.jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs048.snc3/13569_16 … 137_1659423_n.jpg

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 08:48 от valка

# 194
Ето какво намерих в нета от април 2009г. - http://priziv.org/forum/showthread.php?t=490  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт