Аблация на сърцето - 1

• 127 258
  • 785
  •   1
Отговори
# 120
  • в джунглата
Със сигурност е от температурата, при 1градус увеличена температура над нормалното, дава около 10 увеличение на пулса( не мога да го обясня точно). Това лекар ми го е казвал. Сигурно темп. е около и над 38 за да има такъв пулс. Лично при мен дори само хрема и болки в гърлото увеличават пулса , а да не говорим и с температура. Бързо оздравяване! Peace

# 121
  • София - Бургас
Отложиха ме без дата, аз все пак пристигнах в сОФИЯ и веднага в болницата се обадих, че съм там в рамките на 5 дни съм на разположение, ако пророботи апарата да ми се обадят...Др Балабански веднага ми се обади, бяха всички много любезни, каза, че като има резултат първо на мен ще се обади, наистина взеха случаят ми като частен....Още след два часа отново ми се обади и каза, че е намерена част за машината и зда съм готово за прием на другия ден, най - късно на следващият, за да я и тестват все пак.. Да обаче на следващият две никой до обяд не ми се обади, при което аз звъннах на д-р Балабански и той каза, че част няма Shocked шок... щах да се гръмна...паника наново...както и да е..ясно ми беше, че няма де стане нищо...
Но преди един час д-р Балабански отново ми звънна днес и каза утре в 8.00 да съм там за прием.. Praynig се този път всичко да е наред..
Да стискаме палци всички!
Това е за сега...
Ще пиша като се приключи всичко!

# 122
  • София
didolinaa, AraBesqUe, дънди
Благодаря за включването. Вчера температурата беше 38.7. Личната лекарка изписа Зинат. От трета градска отложиха процедурата и казаха, че една седмица трябва да е напълно здрава и тогава да се обадя отново за дата. Може ли да ви помоля да разкажете как е било на самата процедура, как се чувствахте след това, колко време бяхте вкъщи. Знам, че е дискутирано в предишната тема, но е много дълга и нямам търпение да я изчета цялата.
kaleia
Стихкам ти палци! Сигурна съм, че всичко ще е наред.
Непременно ми пиши като те изпишат от болницата, ако искаш и на ЛС.

# 123
  • София
kaleia   ще стискаме палци спокойно,само всичко да е наред  Hug
dessy да трябва да е напълно здрава,за да са спокойни и те,аз също единя път бях и настинала освен и МЦ и пак чакахме.
Самата процедура е лесна от гледна точка на пациента.просто си лежиш.Има болка смао докато вкарат водачите,ама не е за умиране,седират те задължително,така че спокойно.При деца не знам как е,говоря за себе си,предполагам при децата е малко по различно.Но аз си бях в съзнание и не ме е боляло.После седиш минимум 6 часа без да мърдаш и после можеш всичко да си правиш.Аз на 5 тия ден бях на работа  Mr. Green самите лекари толкова ми дадоха,а и си бях добре.Да пиех известно време хапчета,след седмица на контролен,после на месец и това е.
Все пак аз не съм лекар,макар че съм изпитала процедурата на гърба си,а и при всеки човек е различно.Разбирам те като майка,че се притесняваш,това е което мога да ти кажа.

# 124
  • София
didolinaa,
Ще има  ли проблем, ако по време на аблацията Дени е в цикъл?

# 125
kaleia, успех и чакаме добри новини съвсем скоро!   bouquet

# 126
  • София
didolinaa,
Ще има  ли проблем, ако по време на аблацията Дени е в цикъл?

Да,не искат да е в цикъл,би трябвало лекарите да са ви казали.По добре си им кажете,ще изчакате още няколко дена ако точно тогава е.

# 127

kaleia ,СТИСКАМ  ПАЛЦИ

# 128
  • София - Бургас
Здравейте, сладички..
За съжаление съм с лоши новини..
Аблацията ми не беше успешна, за съжаление!
доц. Шалганов ме работи, както те, екипът се изразява...
По време на процедурата за малко да прободат аортата, прекратиха всичко и 2 дни бях в интензивно отделение. Беше голям стрес и шок. Казват, че рядко се случва, но все пак ето, че се слчва...До последно не знаеше дали е ме нарежат...над 10 кардиолози и няколко екипа ме гледаха и следяха, дали всичко е наред, извикаха по спешнаст и екип да направят рентгенова снимка, за да се уверят, че няма пролив на вода от убодената аорта. Голям гаф стана..абсолютна лекарска грешка и невнимание, но никой не е застрахован...От една страна нямах късмет, че не се получи успешна аблация, от друга имах голям късмет, че не се стигна до операция, за малко, на косъм..Извикаха екип, направиха снимка на скенер и се видя, че само стената на предсърдната аорта е разкъсана от иглите, нямаше пробив на аортата Слава Богу...
След месец съм на контролен преглед да видам дали всичко се е възстановило..
Все пак Ефи ми направиха, да аблациа не се стигна..
Диагнозата е със сигруност предсърдна тахикардия, което разбрах, че е по - трудният вариант за "обработка", доста по - сложно е, доколкото надкамерните тахикардии са доста лесни и бързо поправими. При тях е до 1 час работа, докато при предсърдните "ръчкането" е 3 часа....
Иначе не боли, не е страшно, страшното е да няма грешки, усложнения, иначе белези не остават, не боли, не е страшно..Само да не сбъркат, да направят голямата беля..Това е опасно и лошо..другото е нищо..

# 129
  • София
kaleia,
Съжалявам за това, което се е случило.
Сега добре ли си?
Мислиш ли отново да ходиш при тях?
След това, което написа започвам да се замислям дали да се прави аблацията на Дени.
Това от ЕФИ-то ли се получи? На мен ми казаха, че само се слага катетър и по него пускат ток, за другите неща пропуснаха да ми обяснят.

# 130
  • София - Бургас
Копирам лчно съобщение което писах преди малко, за да не пиша всичко това наново!

Абсолютно всички д-ри са на мнение, че трябва да се върна и да опитам отново! Категорични са! Твърдят, че при втори оприт дават 100% успех вече и са доста по - старателни, надявам се...
Ами да, навита съм, ще опитам, след около 3 месеца обаче, за сега след месец съм на контрола и там ще запиша час за след около два. Така съм решила, не е страшно, просто се притеснявам от втори неуспех!
Шалганов каза, че моята манипулация е сложна и ще отнеме около 3 часа работа..Не знам вторият път дали ще е той отново, но всички д-ри казват пак да опитам..Това е!
Всички иначе са много мили и любезни, много млади докторчета, сладурчета  Голяма внимание..Д-р Шалганов твърди, че съм много слаба и затова се е случило това с мен, аз съм около 45 кг. каза , че имам много малко сърце, от слабостта, във формата на капка, капковидно!
Дали е така или се оправдава, не мога да кажа....Но го отбеляза няколко пъти, проблемът е, че следващият път аз пак аз отново ще си бъда все така слабичка.. Просто съм такава структура....
Пораженията са, нарушена предсърдна стена, която предпазва аортата, но разпитах няколко кардиолози и всички твърдят, че тя сама се възстановявала в рамките от седмица до три..
Лекарства ми предписаха Ритмонорм и Конкорн

Всичко се случва по време на Ефи - то, да с катетри е, вкарват "жици" до сърцето и игли, с иглите стана убождането! Разясненията са преди процедурата, давот протокол, че се запознат и се разписваш, всичко е под рентген, облъчват те, лошото е, че процесът е в продължение на най - малко 3 часа. От 3 до 6 месеца ме предупредиха да не забременявам!

Моето мнение е, че трябва да се опита! Редки са неуспешните случай като моя, но е факт, ИМА ГИ и определено има място за притеснение, но не може и цял живот да се оди с 200 удъра пулс в минута, абсурд!

# 131
kaleia,
 и аз съм само с ЕФИ изследване , до аблация не се стигна.  При мен няма WPW синдром , а къса или скрита връзка , която така и не откриха , за да изгорят . Все още  получавам пристъпи , но пия конкор и  не знам дали ще се реша да се пробвам  втори път.

# 132
  • София - Бургас
Ядосана съм, че явно има доста хора с неуспешни опити, а те го крият и не знам защо...
Тук в темата също наблюдавам, че повемето дори всички са с положителни аблации....
А докато лежах в интензивното, се оказа, че доста хора от ЕФи зала са минали през там, както и да ни убеждаваха, че едва ли не такива случай няма...

Все пак, аз съм ЗА, трява да се борим и да си гоним целите, и задачките!

Когато аз постъпих в болницата бях третата на която и предстоеше процедурата..Апаратът приди това беше развален и ме отложиха. Първият човек, който легна, посредата на манипулацията рентгенът се разваля и стои с иглите 2 часа докато дойде майстор и поправи машината..Горкият, много се е измъчил и претиснил и то нормално...Но въпреки това накрая всичко бе успешно  и с хепи енд..което е по - важно! Това също беше голям шок...ние знаехме това и също се притеснявахме, защото следващите бяхме ние..
След него на следващият ден легна жената до мен, съседка по лего, тя мина бърза с надкамерна тахикардия, успешно е направиха и мина всичко.
На същият ден след нея бях аз...

На ден правят по една, най - много по две процедури! Ако някой се интересува!

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 17:42 от kaleia

# 133
  • София
Калея съжалявам мила наистина,но самата аз не съм го крила че съм с две аблации.
Първия път седях 5 часа с доктор Протич и още 2 ма се сменяха на половин час хем ЕФи + аблация и пак не се получи.
Втория път ме работи доктор Шалгадов-това е по принцип и завеждащия отделение.Беше доста внимателен и аз яко го изпотих него-на масата седях 6 часа и ме работи сам,без да го смени никой.
Да не приятно е знам,аз също много плаках и се ядосвах,но втория път бях адски спокойна и се върнах.Не казвам,че не съм изпитвала страх от това дали ще е неуспешна пак,но нямах избор.Мен апаратите не ме ловяха като пулс и имам загуба и на съзнание и гълтане на езика.А ти щом си с 200 пулс няма да те бавят много.
Има риск винаги и при всяка операция,просто това е по безобидния начин.Аз втория път бях с 3 екипа и бях подписала,че ако не успеят да ме оправят с аблация,да отворят гръдния кош.Преценете сами,кое според вас е по добре.Няма смисъл да се тревожите,ами с позитивно мислене и бодра крачка,това е.Ще стискаме палци всичко да е наред.

п.с.Аз и двата пъти като лежах всички минаха и бяха оправени от раз,ама на само аз като магаре на мост се запънах  hahaha

# 134
kaleia , тези лекарства сега постоянно ли ги пиеш? Много свалят кръвното, сигурно са ти казали, но и аз да кажа  Laughing Съжалявам за случката, но ти сама го каза - никой не е застрахован. Добре, че е бил малкия дявол, както се казва. Радвам се, че имаш хъс да опиташ и втори път!   bouquet

dessy, дъщеря ти колко често излиза от ритъм?

Общи условия

Активация на акаунт