Аблация на сърцето - 1

• 127 209
  • 785
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Браво dessy сега вече можеш и да си спокойна.Много се радвам,че всичко е минало и е наред вече,а и так аще се притесняваш по малко и ти   bouquet

# 151
 Peace

Дано това е всичко и да не се сещате повече за тези проблеми!

# 152
  • София
Кога трябва да се свалят лепенките? В болницата не ни казаха нищо. Нормално ли е по лепенките да има засъхнала кръв?

# 153
  • София
Кога трябва да се свалят лепенките? В болницата не ни казаха нищо. Нормално ли е по лепенките да има засъхнала кръв?

Да нормално е да има кръв,все пак са дупчили артериите и е седяла с пясък да притиска.След 4 ден можете да ги свалите спокойно  Peace само като се къпе,да не натиска една две седмици с кусе или с гъба -с  каквото се къпе,леко с ръка само и сапун.

# 154
  • София
didolinaa,
Нормално ли е да има понякога учестен пулс след аблацията? Днес го мерих и беше 98. След 1 час беше 80.

# 155
  • София
didolinaa,
Нормално ли е да има понякога учестен пулс след аблацията? Днес го мерих и беше 98. След 1 час беше 80.

Да,аз бях с учестен пулс близо година след аблацията.На контролния преглед след месец ще си проличи.Но не се притеснявай пулса ще спадне сам,просто му трябва малко време  Hug ,Обикновенно не дават лекарства след аблация,организма сам ще се регулира,но не забравяй,че са ровили по вените,съответно разширяване,за това се получава по висок пулс.

# 156
ЗДРАВЕЙТЕ,НА МЕН МИ ПРЕДСТОЙ АБЛАЦИЯ НА 14 МАРТ,МОЛЯ ЗА МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ КОЛКО ВРЕМЕ ПРОДЪЛЖАВА ,БОЛИ ЛИ И ДАЛИ ЩЕ МИ Я НАПРАВЯТ НА 14 МАРТ ИЛИ НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН?БЛАГОДАРЯ!

# 157
  • София
diorli,
Дени я приеха на 08.03. Този ден правят изследвания. На следващия беше ЕФИ-то. По принцип слагат месна упойка, но при нея е била почти пълна/явно е буйствала/. На третия ден изписват, ако няма усложнения. Преди процедурата са й дали успокоителни. Общо взето тя не помни нищо от аблацията. Свършиха за час и половина и веднага ни извикаха с баща й да я видим. След процедурата я сложиха  в интензивното, за да я наблюдават, ако има проблем. Няколко часа е била обездвижена, с торби пясък на краката. Вечерта към 8 часа вече ставаше.

# 158
  • София
didolinaa,
На теб след аблацията колко ти беше пулса?
Имаше ли аритмия?
На Дени от няколко дни пулса варира между 95 и 120 и има аритмия. Обадих се в трета градска и ми казаха утре да отидеме да й направят ЕКГ и евентуално да й сложат холтер по-рано. Незнам дали трябва и някакви други лекарства, в момента пие само аспирин Протект по таблетка и половина. Притеснява ме, че другата седмица е на училище, да не стане някоя беля.

# 159
  • София
Имах аритмия и висок пулс година след това.Пак ти казвам при всеки човек е различно,идете на лекар и виж какво ще ти кажата и спри да се притесняваш,всичко ще е наред  Hug

# 160
  • София
didolinaa,
Беше права!
Днес ходихме на лекар. Направиха кардиограма и няма нищо смущаващо. Да продължава да пие аспирин. Това сърцебиене било, защото в момента се опитва да се разболява- хрема, кашлица. Но все пак казаха да следиме пулса, ако започне да качва 150 - 160 и нагоре вече трябва да се взимат мерки.

# 161
Ами честито да ви е!  Grinning Радвам се, че всичко е минало без усложнения. Дано вече да нямате проблеми!

# 162
  • София
Дано!Че в последно време имаме абонамент за трета градска.

# 163
Калея, какво става при теб?

При нас от процедурата минаха вече 4 месеца. Нямаме оплаквания. Още се стараем да не вдигаме тежко и да не се напъваме физически много. Аз държа това да е поне една година.Уф, дано сме все така...

# 164
  • София
dessy надявам се сега да си по спокойна,но дори и да качи пулс над 120 пак е нормално.Известно време на сърцето ще му е дискомфортно и може да създава ядове,но после всичко ще си дойде на мястото. Hug
Judy до 6 месеца да не се дига тежко,а за фитнес само с инструктор.Иначе ако всичко си е нормално да не се ограничавате във ежедневните дейности   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт