Аблация на сърцето - 1

• 127 210
  • 785
  •   1
Отговори
# 165
Ежедневните дейности и движението си ги прави. Стараем се да не се напряга само, за фитнес въобще не говорим дори. Най- много някой кратък и лек планински поход. Но това ще е от м-ц май.
Тогава ще имаме 6 месеца от процедурата.

# 166
какво представлява обездвижването веднага след операцията и защо се налага, и това възстановяване от 3 до 6 месеца може ли да се пуши, пие и прочие вредни навици или трябва да ставам пълен въздържател. поздрави на всички!

# 167
  • София
какво представлява обездвижването веднага след операцията и защо се налага, и това възстановяване от 3 до 6 месеца може ли да се пуши, пие и прочие вредни навици или трябва да ставам пълен въздържател. поздрави на всички!

При всеки е различно?Лекарите преценяват в зависимост от пациента и неговото заболяване.Но най често ровенето по вените си е опасно и си иска период на възстановяване.Не може да се пие всяка вечер,да не кажем,че не е желателно.Ако може да се спрат цигарите е най добре,но всичко пак си зависи от човека и заболяването му.

# 168
Ехоо, къде се загубихте всички?  Whistling

# 169
Здравейте,

аз съм нова в този форум, но ви чета отдавна. На 26 съм и имах ВПВ синдром и правих често пристъпи. Овладяваха ме с ритмонорм венозно. В един прекрасен ден реших че повече не мога да живея в страх дали сърцето ми отново ще излезе от ритъм и дали ще има болница около мен и отидох на консултация в Трета градска... Планираха ме за аблация... В края на март ми я направиха. В епикризата ми пише извършена успешна РФА. След единия месец правих Холтер и кардиологът (не от НКБ, а от малък град) ми каза, че имам ускорен пулс и трябва да пия бета блокери.
Казах това на прегледа в Трета градска, обясниха ми че е нормално и нямам нужда от бета блокери и така... Един месец бях супер, но после взех да усещам ускорен пулс на моменти. Искам да ви попитам нормално ли е това?
Когато си го измеря е около 100-110... понякога ми е 85 и рядко под 80..
Не пия никакви лекарства. В главата ми е непрекъснато един въпрос, ако не са ми премахнали връзката, а само са я "зашеметили" временно? Възможно ли е? И всъщност успешна РФА значи ли че няма шанс това сърцебиене да е от ВПВ?
Мого съм се притеснила и за това събрах кураж да пиша тук...
Вече си мисля, че от нерви и стрес пуслът ми се ускорява и когато започна да го усещам изпадам в паника, защото подсъзнателно го свързвам с болници....
Има ли и други като мен? Моля ви да ми пишете!

# 170
  • София
Bella_907 по принцип до 6 месеца пулса може да ти варира,щом от #-та градска не са ти дали никакво лекарства се преценили,че така трябва.Аз 9 месеца след 2-рата аблация си бях с пулс 110.Коли ме,вари ме,печи ме-толкова и не падаше ама грам.Бях се притеснила и на контролните само това си повтарях,макар че не усещах пусла,а само като го премеря.Сега вече е нормален и седя на 85-90,повече и да искам няма да падне.Мисля,че и при теб ще етака,просто бъди спокойна,нали затова те следят и има контролни прегледи.Почти при всички е висок пулса след аблация,малко по нагоре съм обяснила и защо е така.  Hug

# 171
Благодаря ти, didolinaa!
На какъв период ходите на тези контролни прегледи и лекарите ли ги определят или вие сами, защото на мен след първия месец на контролата ми казха, че съм ОК, всичко е точно и да ходя само ако имам проблеми...

# 172
  • София
Bella_907 значи така се преценили,по принцип до 6 тия месец може пулса да е учестен,но не се впрягай.Аз лично съм ходила всеки месец плътно до  6 тия,после на 9 тия и после чак след 6 месеца демек година и половина след аблацията.Щом са ти казали че всичко е ок,значи си в норма засега,не се притеснявай излишно  Hug Но ако не си сигурна в себе си,следи пулса и иди пак.

# 173
Благодаря за подкрепата     bouquet

# 174
Преди един месец и аз минах през аблация. Засега всичко е наред. В момента съм с Холтера за контролния преглед. Понякога, през няколко дни усещам неприятни единични прескачания, които лекарите ме предупредиха, че са нормални и сами ще отшумят.
Преди малко усетих две прескачания едно след друго, сякаш сърцето ти спира, и доста се притесних.
Моля, да споделите вие имате ли подобен проблем и кога отшумява?
Ще видя и днес резултата от Холтера какво ще покаже.

# 175
И на нас ни казаха, че може да се получат такива неща, но вече седми месец не сме имали нито такива, нито други проблеми.
А аз все още се притеснявам...
Дали трябва да направим пак холтер си мисля, нищо, че никой не ни е съветвал. Има ли смисъл?

# 176
Тези прескачания, които съм усетила са камерни екстрасистоли, които са нормални за всеки човек ако са до 100 в рамките на едно денонощие. Моите са 2-3, така, че за сега всичко е наред. Проблема е, че Холтера е отчел пулс до 170, но ще видя какво ще ми кажат в НКБ на контролния преглед.
Judy, на мен кардиолога, при който бях ми каза, че след такава интервенция ако нямам оплаквания една консултация веднъж годишно е достатъчна.

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 20:51 от petya_p

# 177
Аз пък имам едно питане... На вас влияят ли ви промените във времето и неща от типа на магнитни бури? Този месец 3-4 пъти излизах от ритъм, включително и днес (което никога не е било толкова често). И една колежка от работа ми каза, че имало много слънчеви изригвания, та се замислих дали е от това...  По принцип студа ми влияе на мен много зле, а сега и времето рязко захладня...  ooooh!

# 178
  • в джунглата
На мен времето не ми влияе, или поне не  усещам. Но мисля че ми влияе надморската височина. Аз живея на морето и като отида някъде дори и при малка надморска височина винаги ме се ускорява пулса, но според лекаря било от притеснение че сменям мястото.

# 179
Вече не ни влияе, след процедурата, нищо.
Преди нея падане на атмосферното налягане ни е довеждало проблем.
Петя П, а холтер дали е добре да се прави веднъж годишно? Защото само един гол преглед.. На нас не са ни казвали нищо конкретно.

Общи условия

Активация на акаунт