Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 156
  • 409
  •   1
Отговори
# 30
Цедя се почти година и четири месеца.  ooooh!
Бравооо!Дано има повече майки като теб! Hug

# 31
Yuliya2008  ти направо ми взе акъла!В болницата имаше едно момиче,което още на втория ден след раждането имаше страшно много кърма-помоли лекаря да и изпише хапчета за спиране  Close Онзи ден гледах при Гала за банка с майчина кърма-гадното е че я има само в София.Ако имаше и в Пловдив бих дала с удоволствие-не че имам кой знае колко кърма,но все пак-ам си е приспособено,за да замества ,а не да е основна храна!

# 32
Бравооо!Дано има повече майки като теб! Hug

Yuliya2008  ти направо ми взе акъла!

Embarassed Embarassed Embarassed Не исках да се хваля.  Embarassed
Аз нямах кърма веднага след раждането т.к. беше секцио  Twisted Evil , но с малко повече усилия успях.  Peace

# 33
Embarassed Embarassed Embarassed Не исках да се хваля.  Embarassed
Аз нямах кърма веднага след раждането т.к. беше секцио  Twisted Evil , но с малко повече усилия успях.  Peace
Защо пък да не се хвалиш, то си е за хвалене HugА аз усилията всички знаем, че са доста Laughing

# 34
Здравейте!
Аз храня с изцедена кърма вече 5-ти месец.
За хитрини при цеденето мога само да дам една идея. Към една от помпите които ползвам има едно пластмасово шише което е от по-тесните. Това шише го слагам на една от гърдите след като съм го сгорещила- образува се вакуум и така едната гърда се цеди стартово сама а другата я цедя с помпа. Удобно е особено ако ти тече едната докато цедиш другата. Така не се изразходва на-вятър и една капка.

Имам един въпрос към вас майки, които цедят.
Как храните с изцедена кърма навън, като излизате на разходки?

# 35
  • София
Как храните с изцедена кърма навън, като излизате на разходки?
Аз я затоплям леко и слагам шишето в термобокс. Така може да престои час-два, ако се наложи по-дълга пауза, се прибираме Confused

# 36
Аз си купих един термус-кърмата издаржа много дълго топла в него-даже и в студените дни.Това е едно от предимствата на цеденето,че можеш да го храниш навсякуде без да се притесняваш, а и тати понякога може да те замества. Flutter

# 37
  • sofia
Здравейте момичета,

С голямата дъщеря цедих година и два месеца. АМ не съм давала. Толкова бях свикнала, че ми трябваха около 7-8 мин. Хладилника ми винаги беше пълен  - замразена и незамръзена, а колко изхвърлих не ми се мисли. Cry

Сега отново кърмя  - 3м и половина. Този път обаче не цедя толкова, да не кажа почти не /е пак си имам в хладилника 10тина замръзени чашки/. В следствие на това бебето не иска да яде от биберон, а само от цица. Опитвам се да го науча, точно заради удобствата, които предлага цеденето, но не успявам.

Много ще съм благодарна ако имате съвети  и споделите опит.

# 38
  • София
Забелязала съм, че ако се подава по този начин шишето http://xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/, по-лесно се научават да се хранят от шише.

# 39
Здравейте!
Аз се цедя от 4 месеца, защото малкия заспива на гърда и изяждаше само по 30-40 мл. Бяхме влезнали в порочен кръг- 10мин сукане, 20 мин спане.. и така ядеше по 2 пъти за час, през другото време спеше... На 3тия месец качи 600гр за 1 седмица и тогава започнах да цедя... Ако не беше Меделата до сега да съм се отказала и да ми е намаляла кърмата. Цедя 2 пъти по 250мл сутрин и вечер  Peace

# 40
  • sofia
viv4o много благодаря за информацията, статията е много подробна и със сигурност ще ми е полезна. Благодаря! Peace

# 41
Аз съм от 3-те % жени, които природно нямат кърма, но с медикаменти и дежурство на помпата догоних потребностите на отрочето, е поне на 90% (един път получава АМ). Първо щях да помпя до 3м., сега се заричам да спра на 6м, но колкото повече наближава си мисля за 9м. и така май ще я откарам до втората годинка.

# 42
rila11, а какви медикаменти ползваш?

# 43
И аз питам същото?

# 44
  • София
И аз питам същото?
  За да се използват медикаменти за увеличаване на лактацията, трябва да са изпробвани всички останали естествени варианти. Основното е стимулацията на гърдите, може да се включат и различни лактогонни билки и едва най-накрая лекар да предпише медикаменти. Преди се е използвал Деган, в момента основно се използва домперидон, които като страничен ефект увеличават лактацията. Повече на англииски може да прочетете тук

Общи условия

Активация на акаунт