Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 147
  • 409
  •   1
Отговори
# 45
На мен лекар ми предписа церукал за увеличаване на кърмата, купих си и фенугрийк.

# 46
Az ve4e 1 godina kurmq bebka po tozi na4in, golqma sukletiq e s taq pompa, no si zaslujava

# 47
Гинекологът ми изписа капки МСР. По принцип не са за лактация, а за проблеми с храносмилането. Страничния ефект води до увеличаване функцията на млечните жлези и увеличаване на кърмата. Трябва да ги вземам ежедневно. С тях поддържам количество 100-120мл на помпене, без тях падам на 50-70мл.

# 48
Хайде и аз да се разпиша в тази темичка! Като гледам ние с desive78 Hug сме сред най-големите ентусиастки с цеденето Crazy /ама то е защото сме си май-ски мами/. Дъщеря ми е на 10 месеца и половина и все още се цедя и тя си е на кърма Peace
При нас стана така,че малката имаше зверска хрема на два месеца и половина и в резултат не можеше да диша, докато суче. Аз реших докато се оправи да се цедя и да давам от шише....да, да , ама не, въпреки, че всички ми казваха да не и давам, че ще се отбие, не ми се вяраше, още повече, че имаше силно развит сукателен рефрекс...но уви, стана точно така....и така до ден днешен ставам и лягам с моята приятелка помпата CrazyНяма да говоря за безумната стимулация на лактацията, която преживях, но сигурно повечето знаете...скоро ще търся начини да намалявам кърмата и да спирам с цеденето:roll: Ще споделя, че много добър ефект при мен имаше лактогонен чай на Шаркови и сие/ако някой се интересува мога да дам координатите от кутийката/. PeaceЗа по-бързо и ефективно цедене мога да споделя, че на едната гърда ползвам електрическата помпа на Медела, а на другата тази на Авент и по този начин цеденето става много по-бързо и лесно. Peace
Поради тази причина, момичета, разбирам прекрасно всяка една от вас за всичко, което пишете и за безсънните нощи,  за усилието и нервите, за постоянството, което се изисква за да се прави това толкова дълго време, но повярвайте ми - СТРУВА си, приемете го като най-добрата инвестиция в здравето на вашето бебче. Hug

# 49
Ужасно съжалявам,че нямаше къде да чета когато родих голямата дъщеря. Cry Аз имах проблем,който се оказа толкова лесно р ешим,стига да знаеш как.Тя беше на кърма няма и месец.И то с цедене.Но не знаех толкова много неща,че сама си спрях кърмата, а в началото имах толкова много...Страхотно е ,че сега има кой да обяснява и да показва.  bouquet А нашата педиатърка-директно АМ и това е.Не се отказвайте,супер сте!

# 50
  • в ябълковата градина
Здравейте,
и аз съм тук.
Вече 5 месеца.
Цедя се с ръчната на авент и съм
станала като Попай мускулеста, хихих.
Не намалява кърмата.

# 51
Здравейте!
Много ви се възхищавам за това, което правите.
Моята дъщеря е на смесено хранене от самото начало, защото кърмата ми беше много малко, а тя се роди и недоносена. В началото сучеше добре, но сега понякога отказва. Гледам да я излъжа, когато е сънена или просто иска да се гушкаме. Като откаже се цедя, за да поддържам лактацията и й го давам. В последно време обаче много трудно ми слиза кърмата с помпата, да не кажа почти невъзможно. А има, гърдите ми стават твърди ина бучки, но само бебето може да издърпа млякото. Пия Лецитин, слагам топли компреси, правя си масажи за които прочетох в кърмаческия, но пак не успявам напълно. Как се справяте вие с този проблем?

# 52
Здравейте!
Много ви се възхищавам за това, което правите.
Моята дъщеря е на смесено хранене от самото начало, защото кърмата ми беше много малко, а тя се роди и недоносена. В началото сучеше добре, но сега понякога отказва. Гледам да я излъжа, когато е сънена или просто иска да се гушкаме. Като откаже се цедя, за да поддържам лактацията и й го давам. В последно време обаче много трудно ми слиза кърмата с помпата, да не кажа почти невъзможно. А има, гърдите ми стават твърди ина бучки, но само бебето може да издърпа млякото. Пия Лецитин, слагам топли компреси, правя си масажи за които прочетох в кърмаческия, но пак не успявам напълно. Как се справяте вие с този проблем?

Sad Ами в дните преди цикъл помпя по 1 час ... Иначе през останалото време нямам такъв проблем.

# 53

( Ами в дните преди цикъл помпя по 1 час ... Иначе през останалото време нямам такъв проблем.
[/quote]
Може  пък и на мен да ми идва. Досега не съм имала цикъл след раждането. Дано се нормализират нещата, че ми се ще, колкото и да е малко кърмата, да и я давам възможно най-дълго.

# 54
Е , аз сигурно съм ветеран в този бранш. Цедя цели 2г. и 2 м. /точно  днес ги навършваме/Бебчо беше недоносен-след храненето от шише,  така и не успя да засуче.
Никога не съм си представяла , че ще стигна толкова далеч. В началото се молих да успея поне първия месец , после  40 дни , после 3 м. и така...
Цедя на ръка и винаги пред компютъра . Това е моето време за релакс -не го смятам за загубено , а за спечелено.
Никога не се предавайте, вярвайте в себеси и ще ме настигнете и надминете. Hug

# 55
Камчи  smile3501 smile3501 smile3501 smile3501
 bibona  при мен е същото.дойде ми на 45 ден и си ми е редовен.първия път така се психясах че изядох всичкото жито и лук в къщи.Днес се цедих в градската тоалетна-поне са я направили луксозна и е удобно.Абе при мен най-голямото нещастие е че бебо спи от 21.00 до 6.00 сутринта непробудно,а аз на всеки три часа скръц-скръц с помпата,понякога нямам и спомен че съм се цедила  Crazy.Всичко си заслужава обаче.Всеки ден и всяка капка са едно огромно предимство!!!

# 56
 Wink E тя и моята щерка спи непробудно (от малка ...!) по много часове на нощ, но не съм се цедила, когато тя не консумира мое мляко ... Е все още има, вече само по около 600 мл (отскоро), но пък е голяма и броят на изцежданията определям АЗ!  Sad лошото е, че е злояда, а АМ не признава, та ако се наложи може и да зачестят изцежданията в името на стимулацията ... за сега са 3/24 часа.

# 57
Христос Воскресе! Честит празник на всички ви, нека донесе радост, мир и любов на вас и на семействата ви! Hug easter easter

Камчи - страхотна си, браво на теб! Hug  bouquet
сиси 1974 - опитай да поддържаш гърдата си по време на цедене отдолу /все едно я повдигаш малко/:Peace
miri4ka13 - и аз бях така, но след като ми се стабилизира лактацията понамалих цеденето! Peace

# 58
Христос Воскресе! Нека светлината бъде повече от мрака!
Kazablanka аз се цедя по 5-6 пъти.само когато съм навън прескачам и въпреки всичкос голям зор успявам да изкарам количеството,което е нужно.Най-гадно ми е когато трябва да увелича със започването на новия месец.2-3 дни имам усещането,че само това правя.за сега съм давала АМ само веднъж откакто съм родила.Дано да успявам и занапред  Praynig Praynig Praynig

# 59
Привет момичета Hug
Записвам се да следя темата Sunglasses
И аз цедя кърма...за втори път Rolling Eyes С дъщеря ми не се получи кърменето и беше на кърма по малко от два месеца...
Сега се надявам да продължи по-дълго Laughing  Има моменти в които слагам Мартин на гърда, но през повечето време изцеждам кърма Sad

Общи условия

Активация на акаунт