Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 141
  • 409
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  margarete ако бебчето суче и не отказва напълно гърдата може да се опиташ да действаш в тази посока за връщането му и кърменето само от гърда, което определено е по-лесно и за мама, а и за поддържане на количеството кърма и стимулацията на гърдите. Ако желаеш може да се обсъдят евентуални начини за преминаването само на гърда  Simple Smile

# 61
  • София
Едната ми гърда е разранена още от родилния дом и нея я цедя и му давам от шише, а пък от другата си го кърмя.

# 62
  • София
  Все още ли другата гърда е разранена? Тази от която само цедиш? Има ли някаква разлика във формата на зърната или нещо друго между двете гърди. В началото ако позата не е напълно правилна може бебето да разрани зърното, но в случая ако само цедиш и все още има проблем може това да е заради помпата, начина на изцеждане и накрайника на помпата. Показателно е, че другата гърда от която бебенцето суче не е разранена. Във всеки случай ако има рана и тя не е зараснала толкова дълго е важно да се открие причината за това. Ако причината не е в сукането или изцеждането консултация с дерматолог също е добре да бъде направена.

# 63
 margarete ако бебчето суче и не отказва напълно гърдата може да се опиташ да действаш в тази посока за връщането му и кърменето само от гърда, което определено е по-лесно и за мама, а и за поддържане на количеството кърма и стимулацията на гърдите. Ако желаеш може да се обсъдят евентуални начини за преминаването само на гърда  Simple Smile
Опитвам се Laughing
Вчера ни беше първи ден само  от гърда, но Мартин се храни само 4 пъти,което не е хубаво май...
Легнах да приспивам каката след като го кърмих в 21.00 и се събудих в 5.30 Embarassed Embarassed Embarassed Трябваше да суче още 1-2 пъти Rolling Eyes
Сега се чудя да предлагам ли по час или на поискване, защото той огладнява на 4-5 часа(това ми се струва много за малко бебе)  newsm78
Но да си призная, без самото кърмене да е болезнено ,доста ме болят гърдите... но аз съм щастлива,че поне не се разранявам за сега  Wink

# 64
Здравейте,и аз имам подобен проблем,ако мога а го нарека така.Моят син суче само от лявата гърда,поради простата причина че на дясната ми гърда зърното не е чак толкиова изпъкнало и не иска да го засмуче Rolling Eyes,големи мъки са и предпочитам да се цедя и така да му давам кърмата от дясната гърда.Ако някой е имал същият пробелм със зърната нека ми даде съвет какво бих могла да направя.Мерси предварително на всички  Party

# 65
  • София
Здравейте,и аз имам подобен проблем,ако мога а го нарека така.Моят син суче само от лявата гърда,поради простата причина че на дясната ми гърда зърното не е чак толкиова изпъкнало и не иска да го засмуче Rolling Eyes,големи мъки са и предпочитам да се цедя и така да му давам кърмата от дясната гърда.Ако някой е имал същият пробелм със зърната нека ми даде съвет какво бих могла да направя.Мерси предварително на всички  Party
При мен беше така в началото, но впоследствие и другото зърно изпъкна от постоянното цедене. Отне може би месец-два, не мога да си спомня вече. Пробвала ли си със силиконови зърна?

# 66
  • София
  Майката преди мен ти е отговорила много добре. След време от кърменето или изцеждането зърната се оформят. Може да опиташ следните неща, леко да изцедиш по-скоро да издърпаш и оформиш зърното непосредствено преди кърмене. Така на бебенцето ще му е по-лесно да засуче. Ако не иска и се дърпа още от самата поза, може да опиташ да го кърмиш от тази страна в поза, която му напомня сукането от другата страна. Тоест ако кърмиш стандартно в люлка, да предложиш във футбулна поза.
  Другото което може да помогне е да кърмиш в сънено състояние, например през ноща когаот се събуди и иска само да хапне опитай набързо с помпата или с ръка да оформиш зърното и да му предложиш тази гърда.
   Ако тези варианти не помогнат може да опиташ със силиконово зърно. Леко го навлажняваш, обръщаш го почти наопаки като шапка и тогава го поставяш, така че да всмуче зърното. Много е важно обаче да следиш въпреки силиконката бебето да поема правилно гърдата, а именно цялото зърно и максимална част от ареолата, а не да виси на него и да дъвче само зърното.
   При всеки удобен случай се опитвай да предлагаш и тази гърда, сигурна съм, че скоро ще имаш успех  Simple Smile. Колкото по-рано премахнеш шишетата, толкова риска да започне да предпочита равномерната постоянна струя от шише пред гърдата намалява.

# 67
  • София
Вчера ни беше първи ден само  от гърда, но Мартин се храни само 4 пъти,което не е хубаво май...
Легнах да приспивам каката след като го кърмих в 21.00 и се събудих в 5.30 Embarassed Embarassed Embarassed Трябваше да суче още 1-2 пъти Rolling Eyes
Сега се чудя да предлагам ли по час или на поискване, защото той огладнява на 4-5 часа(това ми се струва много за малко бебе)  newsm78
Но да си призная, без самото кърмене да е болезнено ,доста ме болят гърдите... но аз съм щастлива,че поне не се разранявам за сега  Wink
   Засега е хубаво да предлагаш на два-три часа през деня и поне веднъж нощем, докато не е сигурно, че бебчо наистина получава достатъчно кърма от гърдата и наддава добре. Както и при възрастните с упражнение и по-често кърмене всеки следващ път е по-лесно.
   Всеки път предлагай и двете гърди. Оставяш го да суче на едната докато има желание, след което може да оригнеш и да предложиш и втората, ако бебенцето има желание ще посуче и от нея. На следващото хранене започваш от гърдата, която си предложила втора предния път.
   Хубаво е да следиш памперсите през това време, поне шест добре напишкани, а наакани или всеки ден или ако е през ден по-голямо количество. Цвета трябва да е като на горчица. Ако е възможно след седмица или две е добре да се премерите за да се види как се развиват нещата. Ако има нещо което те притеснява, може и контрола по-рано.
   Докато не се потвърди, че бебенцето суче добре и наддава само от гърда, съответно стимулира добре лактацията и производството на кърма, бих ти препоръчала да продилжиш да изцеждаш. Това ще гарантира количеството кърма в случай, че бебето не успява да стимулира достатъчно добре гърдите, а и от по-пълни и с повече мляко гърди, на децата им е по-лесно да сучат. След време бебчо ще започне да суче все по-добри и тази нужда ще отпадне.  След кърмене изцеждане по няколко минутки на гърда, изцеденото количество може да замразяваш. Това е само за няколко седмици, докато се потвърди, че бебенцето се храни добре е наддава добре с кърмене само от гърда.
   Може ли да споделиш, какво точно имаш в предвид под това, че гърдите са болезнени? Промени във вида и формата на зърното след кърмене, зачервяване, пулсиране на зърното?. Усещаш ли омекване и изпразване на гърдите след кърмене? Дискомфорта къде се усеща в цялата гърда или на зърното, преди или след кърмене?

# 68
Aila , всички памперси са доста пълни/мокри, изхожда се веднъж на ден,ако е на два дни е много обилно, и цветът не е притеснителен, дори изглежда доволен...Почти не е плакал вчера и днес Shocked
Докато изцеждах той сам се будеше на 4 часа и се хранеше 6 пъти  с 120 мл. кърма... Но изцеждах и двете гърди на всяко хранене...
Ох, в началото ми беше много трудно с това хранене на 1-2 часа , първо защото имам и друго малко дете,няма кой да ми помага нито с децата,нито с домакинството..и второ гърдите ми едва издържаха това постоянно цедене - след него отново имам това неприятно усещане в гърдите (но е по-слабо).  Та откакто разредихме храненията живота ми/ни се нормализира (сравнително). В този смисъл не мисля, че ще мога да кърмя на 2 часа  Cry Може би трябва да редувам кърмене и хранене от шише?
Усещам пареща болка след изцеждане/ кърмене (ако много е стоял на гърдата)... В областа на ареолите, но не е кожно раздразнение а я усещам вътре в гърдата , усещането е като при разтегнат мускул... От дългата пауза ,сутринта болката беше изчезнала...  Имам чувството,че ако започна да кърмя само от едната гърда на хранене и този проблем ще изчезне, но как да стимулирам такова производство на кърма...
За сега предлагам и двете гърди, обикновенно той изсуква всичко от първата и доста от втората... Tired И при мен едното зърно не е добро, пуска по-малко и по-трудно кърма Tired (забелязах при цеденето) Sad
След 10 дни ни е време за консултация, ще направя всичко възможно до тогава да го кърмя и ще видим какво е качил Confused
Аз не се притеснявам за теглото, той се роди 4000 гр., и първият месец стгнахме до 5200 от кърма bowuu Според мен и  половината количество да успява да изсуче сега ще е достатъчно за едно нормално наддаване  newsm78
Забравих да кажа,че са ми показали как правилно да го поставям на гърдата  newsm78... Гърдите ми са постоянно меки...
Благодаря ти   bouquet

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 00:52 от margarete

# 69
Макар че вече сте започнали да обсъждате проблеми, искам да ви разкажа накратко и нашата история. За някои може да е полезна.
Мими си засука нормално в родилното, макар че съвестно й давах цялата добавка АМ да не би да остане гладна. После вкъщи си сука 4 месеца на интервал около 2-2,5 часа. Тогава допуснах куп грешки опитвайки се да накарам детето си да суче така както се храни дете с АМ. (на 3 часа, с водичка между кърменията, само от едната гърда, нощем водичка и прочие глупости наговорени ми от 2 уважавани лекарки). Резултата беше, че очевидно е оставала гладна и започна да изостава с теглото. Тъкмо спрях да се водя по тия съвети и започнах да си я кърмя когато си иска и колкото си иска и се наложи да влезем в болница, заради една слуз в акото, която така и не разбраха от какво е. И там като се почна едно мерене на всяко кърмене и  заключение, че детето не яде достатъчно (карха ме да я храня на 3 часа - не по-малко) и ме накараха да се доизцеждам и да додавам с шише. И аз слушах. Това съвпадна с периода, когато тя започна да става любопитна и времето, което прекарваше в сучене ставаше все по-кратко за сметка на изцеденото и изпито с шише количество. По едно време се занимавах само и единствено с нейното хранене. Първо гърдата, после цедя, после давам, после мия помпа и шишета и после дошло време за другото хранене. Това ми писна и започнах изцяло да цедя предварително - поне да си спестя малко време, а и да се получи едно нахранване а не двойно през интервал от около половин час. И така се занимавах с този занаят до годинката й. През цялото това време за щастие тя сучеше нощем, и тогава не ми се е налагало да цедя.
Когато стана на годинка я захраних със сирене и реших, че спирам да цедя, а тя ще яде сирене и колкото си изсуче нощем или на ставане от следобеден сън. И тогава стана чудото - Мимито започна да суче с удоволствие но само тогава когато на нея й харесваше, а не според моя режим. Тогава станах нов човек. Кожата на ръцете ми се пооправи (преди от миенето на помпата по 6-7 пъти на ден беше станала ужасна), имахме свободно време за разходка изобщо спомних си какво значи да не се занимаваш с храненето на бебето. Постепенно кърменията се свързаха само със заспиването и сега продължава така вече почти още една година.
Тук е мястото да кажа, че това също ми донесе негативи. Хроничното недоспиване от нощните кърмения започва да ми се отразява и се чувствам зле. Опитвам се по някакъв начин да започна отбиване, но за сега абсолютно безуспешно. Имало е моменти, в които съжалявах, че не съм я отбила още на годинката, когато вече й беше все едно дали ще й дам млякото или не. Но и моментите на близост при кърмене си заслужават. Понякога има много сладурски ритуали и изказвания, свързани с кърменето, че сърце не ми дава да я отбия. Ще видим как ще се развият нещата.
На всички ви, започнали това предизвикателство пожелавам успех. И за протокола - кърмата ми не намаля, а се регулира съвсем прилично с помпата. Количеството й зависи не от начина на изваждане, а от това колко и на какъв интервал е млеконадоя  Laughing
За мен лично най-неприятното нещо свързано с този метод на хранене беше миенето на помпата и хилядите й парченца след всяка употреба.

# 70
Здравейте и от мен  Simple Smile Аз също съм като вас от месец, но за съжаление при мен нещата не са много розови. Цедя се с помпа на Авент и като започнах изцеждах около 140-150 мл, а сега успявам да изцедя това количество от двете гърди много бавно при това и с много болка. Обикновено сутрин изцеждах по 180-190 мл, но от около седмица дори и сутрин нямам кърма - цедя и от двете, за да мога да го нахраня, а преди сутрин като ставах щях да се пръсна  Confused Взех си чай на Хип, ям ядки, пия вода и сокове по 3-4 литра на ден, но уви...... нещо не се получава. Освен това зърната много ме болят вече, направо ми парят.
Искам да ви попитам какви са тези помпи - електрически и как се процедира с тях? Чудя се и сега като започнат разходките какво ще правя с това цедене  Sad

# 71
  • в ябълковата градина
Бамби, гледам, че децата са ни на една възраст.
И аз съм така.
Но, да чукна на дърво, засега докарвам по 1000 мл. на ден с 4 изцеждания.
Стига му.

Ти колко пъти се изцеждаш?
Аз съм се замислила за намаляване с едно,
ама се притеснявам да не намалее драстично.

# 72
Здравейте и от мен  Simple Smile Аз също съм като вас от месец, но за съжаление при мен нещата не са много розови. Цедя се с помпа на Авент и като започнах изцеждах около 140-150 мл, а сега успявам да изцедя това количество от двете гърди много бавно при това и с много болка. Обикновено сутрин изцеждах по 180-190 мл, но от около седмица дори и сутрин нямам кърма - цедя и от двете, за да мога да го нахраня, а преди сутрин като ставах щях да се пръсна  Confused Взех си чай на Хип, ям ядки, пия вода и сокове по 3-4 литра на ден, но уви...... нещо не се получава. Освен това зърната много ме болят вече, направо ми парят.
Искам да ви попитам какви са тези помпи - електрически и как се процедира с тях? Чудя се и сега като започнат разходките какво ще правя с това цедене  Sad

Бамби, не се отказвай. Най-вероятно след дни ще ти дойде цикълът, а сега си в овулация и това е причината за намалялото количество кърма.
Съдя по себе си, десетина-дванадесет дни преди да ми дойде за първи път след раждането, кърмата ми намаля драстично.
Нещата горе-долу се нормализират след два-три цикъла.
 Peace

# 73
  • София
Да ти кажа аз не бих рискувала, ако искаш да продължаваш с цеденето. Преди се цедях по 4 пъти на ден и докарвах по 900-1000 мл. В момента, в който намалих на 3 цеденето количеството падна на 600 мл. Ама аз така или иначе мисля да спирам скоро и затова намалявам постепенно.

# 74
Бамби, гледам, че децата са ни на една възраст.
И аз съм така.
Но, да чукна на дърво, засега докарвам по 1000 мл. на ден с 4 изцеждания.
Стига му.

Ти колко пъти се изцеждаш?
Аз изцеждам по 5-6 пъти. Понякога имам чувството, че само това правя само и само да го нахраня с кърма  Confused
Не намалявай, ще се чудиш след това какво да правиш  Peace
Вас не ви ли болят гърдите от това цедене?

Общи условия

Активация на акаунт