Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 200
  • 409
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, tedddy, Бояна. Благодаря за бързата реакция Simple Smile За цеденето ми е ясно вече каква хамалогия е, с помпата не може никога да се изпразни гърдата така както със сученето. Зная, че секциото не значи че няма да мога да кърмя, но факта че четири дена нямах кърма и беше на шише според мен беше решаващ. Реши, че така му е по- лесно, защото млякото изтича направо в гърлото. Нямате представа какво опъване и какъв рев беше, когато понеча да го сложа на гърда. Пробвах в сънено състояние, разсънваше се и започваше пак да реве.
Сега, когато поне в началото като го сложа /със силиконовите зърна/ ми идва по- нормално количество кърма и суче, стои и си кротува. Но само от това сучене не може да се нахрани, поне така мисля, защото започва да си хапе юмручетата. И пак цедя Sad
Писах на профила на ЛЛЛ във фейсбук, тъкмо мислех да се обадя и ме тръшна някакъв летен грип /брат ми ми го "подари" Cry/. Сега наред с другите мъки се боря с температура, гърло и кашлица....и маска в тази жега.... sweating

# 211
Не се отчайвай само, консултантите си знаят работата. Може да им пишеш и в този подфорум http://www.bg-mamma.com/index.php?board=85.0, отговарят бързо  Peace наистина на бебето му  е по-лесно с шише, но пък за мама е кошмар (меко казано). В началото си виках какво толкова, важното е да е нахранено детето, но само след месец- два си промених мнението. За съжаление тогава нямах информация за ЛЛЛ, иначе съм убедена, че нямаше да стигна до тук.
Бояна ти е дала много хубав съвет за пълните памперси, така наистина може да се ориентираш дали си хапва детето.
Бързо оздравяване   bouquet

# 212
  • София
awesome79 Хапе си юмручетата, защото е в оралната фаза и изучава света с уста, доставя си удоволствие пак така, успокоява се пак като има нещо в устата. Използвай това, за да го върнеш на гърда. Няколко дни на шише не са решаващи. Моето бебе месец и половина трябваше да се храни от шише, защото беше с много ниско тегло, но по съвет на неонатоложката му го слагах първо на гърда за няколко минути. Честно казано, остана на шише, а не го върнах успешно само на гърда от страх, а не от друго. Когато стана по- голям на 3- 4 месеца вече си избираше дали е много гладен и предпочита шишето или гърдата. Ако не се притеснявах и не ме държеше уплахата от ниското тегло нямаше да се налага да се подлагам на това продължително цедене.

Трябва да знаеш, че психологическата страна на кърменето е много важна. Бебетата са изключително интуитивни и се водят почти изцяло от майчините настроения. Ако те е страх, че няма да се нахрани, ако кърменето те напряга по някаква причина бебето ще го усети и ще реагира негативно. Отпусни се, бъди уверена и спокойна и нещата ще потръгнат. Отбиването и предпочитането на шишето не стават така бързо. Много майки на недоносени, които са седяли по месец в болницата успяват да ги закърмят успешно. Ще успееш и ти.
Знам , че е трудно да си току що родила, а и с грип отгоре на всичко, но го погледни от лесната страна- всички бозайници така хранят бебетата си и това е процес, който не изисква усилия. Пожелавам ти успех и много щастливи мигове с бебето. Hug

# 213
  • София
  Здравей,
честито бебче и поздравления за желанието и труда да се кърмите.
  Много е хубаво че бебчето засуква от гърда. Може ли да споделиш досега каква добавка си давала и в момента само на кърма от гърдо и изцедена ли сте или все още предлагаш добавка.
  За засукването много помага контакта кожа до кожа, когато имаш възможност гушкай колкото се може повече бебча, като поне гърдите са ти открити е телцето не бебенцето. Силиконовите зърна са един от триковета за преминаване на бебето от шише към гърда и очевидно при вас помагат. Все пак една консултация на живо от момичетата от ЛЛЛ или от нас консултантите към нац.комитет по кърмене (НКК) би ти била от полза. Много често съвсем лека корекция на позата помага на бебчето много по-лесно да получава мляко от гърда. Компресията на гърдата също би мо помогнала да остане по-дълго време на гърда и да суче активно.
   Храненето от шише и от гърда се различава не само по начина на поемане на биберона от една страна и на гърдата от друга, но и другото остовно е потока от мляко. При кърменето от гърда има отделни слизания на кърмата, когато тече много по-лесно и силно отколкото от шише, но след това намалява и спира и е нужно бебето известно време да суче почти на сухо, за да стимулира следващото слизане на кърмата. Когато бебенцата се кърмят само от гърда, те много бързо се научават да и имат доверие и търпение докато слезе следващата порция мляко. При хранене от шише ситуацията не е обаче същата, тай като там потока е постояннен и равномерен. Именно затова компресията  на гърдата, която е реално притискане на гърдата и задържане, помага на млякото отново да потече в тези паузи и събужда интереса на бебето. Следиш като започна да заспива или да не гълта притискаш гърдата и задържаш, като спре да гълта отпускаш и отново притискаш. Когато спре да гълта и по този начин, го местиш на другата гърда, там кърмата вече е слязла и от силната нова струя мляко бебето отново ще прояви интерес и ще хапне още. Важно е на всяко хранене да предлагаш и двете гърди дори по няколко пъти да ги редуваш. Ето и едно клипче за компресията отново.
   Моят съвет ако все още се дохранвате и не си сигурна че бебчето суче ефективно и получава достатъчно кърма от гърдите обаче е да продължаваш да изцеждаш след кърмене за да гарантираш, че гърдите получават нужната стимулация и за увеличаване на количеството кърма. Съвсем скоро бебчето ща започне да суче по-добре и ефективно и да изпразва напълно гърдите и да се нахранва само от там и цеденето ще отпадне, което е и целта наред с храненето само с кърма.

# 214
Здравейте, момичета! Днес наистина се чувствам по- добре, а сега като чета и това, което сте писали ми става и още по- добре, връща се надеждата, че ще мога да кърмя детето си.
tedddy Следя памперсите много внимателно, даже ми е и малко притеснително, понеже от два дни няма ако, а преди това имаше по два пъти на ден. Иначе мокри памперси колкото искаш.......
Бояна, благодаря за пожеланията. Зная, че момента с нагласата също е много важен, зная че бебетата наистина са доста интуитивни. Сигурно малкия Гого усеща колко притеснена съм, че не се храни, че на моменти съм разочарована от самата себе си понеже съм очаквала да бъда по- добра майка. Но това са само моменти, в повечето случаи не се предавам и се нахъсвам, че ще направя всичко зависещо от мен.
Aila, благодаря. Да, хубаво е, че тези дни не се инати като магаре и не реве като го сложа на гърда. Даже имаме рекорд от 20минути, само дето не е само на едната, постоянно сменях гърдите, в зависимост от това на коя от тях накрайника на силиконовото зърно е по- пълен с кърма. Това с компресията съм го пробвала в миг на отчаяние, когато усещах, че ще изплюе зърсното и в стремежа си да го задържа там, без да зная, че е някаква особена техника.
Добавката, която давах в началото е АМ на фирма Хип, такова даваха в Родилното и реших да взема същото и да не го сменям. Първите дни вкъщи давах добавка почти на всяко хранене, да не кажа, че цели хранения сме замествали с АМ. Нямах кърма. Но както казах от два дни се заинатих и реших, че няма да давам  нищо друго освен кърма.
Надявам се, че като оздравея напълно ще имам шанса да получа професионална консултация и ще успея да дам на детето си най- доброто, а именно майчина кърма.
Благодаря още веднъж на всички. Извинявам се за дългия пост.

# 215
Днес един много близък роднина ми обясни как "имало инжекции за спиране на кърмата, за да не съм се измъчвала така горката с тая помпа " и "съм щяла  да стана сто кила с ядене на такива всякакви неща за повече кърма"
Много мотивиращо  Whistling

# 216
 Joy на мен ако някой познат посмее да ми изтърси такава глупост - ще ми кипне и ще си отнесе пердах! Особено пък мъж да ми препоръчва въпросните "инжекции"  hahaha ами като му харесват да си ги слага той бе!

# 217
  • София
Здравейте, момичета! Днес наистина се чувствам по- добре, а сега като чета и това, което сте писали ми става и още по- добре, връща се надеждата, че ще мога да кърмя детето си.

Aila, благодаря. Да, хубаво е, че тези дни не се инати като магаре и не реве като го сложа на гърда. Даже имаме рекорд от 20минути, само дето не е само на едната, постоянно сменях гърдите, в зависимост от това на коя от тях накрайника на силиконовото зърно е по- пълен с кърма. Това с компресията съм го пробвала в миг на отчаяние, когато усещах, че ще изплюе зърсното и в стремежа си да го задържа там, без да зная, че е някаква особена техника.
Надявам се, че като оздравея напълно ще имам шанса да получа професионална консултация и ще успея да дам на детето си най- доброто, а именно майчина кърма.
  Много се радвам, че оздравяваш и нещата се нормализират. Реално ти си открила точното поведение, а именно неколкократно сменяне на гърдите и компресия, която е хубаво обаче да я прилагаш по-често за да помогнеш на бебчо. В случая обече само с писане в темичката не може да се видят някои тънкости и обсъдят свързани неща с поставянето и позата, затова наистина консултация на живо ще е най-добре. Ако желаеш някои от нашите консилтанти да дойде може да ми пишеш на ЛС за квартала за да мога да те насоча към най-близкият до вас. Ако си се свързала и с момичетата от ЛЛЛ и те със сигурсност ще се отзоват и ще помогнет. Успех и пиши как се развиват нещата при вас  Hug

# 218
Днес един много близък роднина ми обясни как "имало инжекции за спиране на кърмата, за да не съм се измъчвала така горката с тая помпа " и "съм щяла  да стана сто кила с ядене на такива всякакви неща за повече кърма"
Hug
Желая ти успех, не се притеснявай. Липсата на изхождане не е притеснителна до няколко дни.  Wink

# 219
  • София
Hug
Желая ти успех, не се притеснявай. Липсата на изхождане не е притеснителна до няколко дни.  Wink
Това изобщо не е вярно, когато говорим за бебе родено преди 10- 15 дни. През първият месец- месец и половина бебето трябва да има по няколко изхождания дневно.

# 220
Боже, аз се обърках нещо в сметките Rolling Eyes Извинете ме  Embarassed
Не знам защо реших,че е на месец и половина...  Embarassed Embarassed Embarassed МАЙ, ЮНИ,ЮЛИ...  ooooh!

# 221
  • София
  Наистина липсата на изхождания при бебенца под шест седмици е сигнал, че може да има проблем с количеството на поетата храна и е необходимо да се види наддаването. Не винаги се касае за проблем, но определено е червено флагче. При недостатъчно кърма, преминаване само на гърда или от шише на гърда е допустимо няколко дни да има задържане на теглото или по-ниско наддаване, но  е важно след 3-4 дни да започне отново бебето да качва стабилно веднъж след като количеството мляко се увеличи и бебето започне да суче ефективно от гърда и да получава нужното му количесто мляко  Simple Smile
   За напишканите памперси правилото важи, ако бебето получава само кърма без никакви други течности. Трябва да има поне шест добре напишкани памперса. Добре напишкан е памперс който тежи колкото ако вземеш един сух памперс и изсипеш 4 супени лъжици вода в него.

# 222
Здравейте! Вчера бяхме на консултация, Гого е 3,600кг, бяхме изписани от родилното 3,180кг. За 9 дни е качил 420грама и въпреки това, не ака по няколко пъти на ден, а 2 пъти обилно на 2-3 дни. Тези дни изобщо не иска да суче от гърда, но аз пък успявам да изцедя 80-90гр кърма /обикновено през нощта/. Вече съм тотално объркана какво, кога и как, така че си наблюдавам детето, спрях да следя часовника Rolling Eyes

# 223
Здравейте, момичета! И аз съм отбора на "цедящите се" от началото на февруари някъде. Мишката се роди не планувано секцио, заради преносване и никакво разкритие 6 дена. В болницата засука на третия ден, почти си бяхме върнали рожденното тегло /без 70 грама/ като ни изписваха -1 седмица след раждането, но вкъщи след една седмица спря да ака и така 6 дни. На контролния преглед на 20- дена бяхме спаднали със 70 грама, и така започнах да давам добавка и да се цедя. Малката мишка се оказа много умна - за няма и две седмици тотално отказа гърдата, само като го сложех да го кърмя, се извиваше назад като дъга и рев, голям рев. Реших, че за доброто и на двамата ще е да се цедя и да давам от шише. Пробвах с какви ли не помпи, но на ръка най-добре ми се получи - отначало цедя по 40 мл. на цедене и от двете гърди, за да стигна сега понякога до 400-500 на цедене /имам голям бюст по принцип и явно спомага за вместимостта Laughing/.
Искам да попитам майките, които са захранвали и са се цедили, как сте успявали за всичко? Аз сега се цедя по 2-3 пъти на ден и се чудя как ще ми стига времето и да приготвям манджичките на мъника - ние с мъжа ми отдавна минахме на салати в тия жеги, но за него ще трябва да отделям време. Та така... Кажете някоя хитринка - знам, че може да ме пратите в подфорум за захранване, но ще се радвам да споделите как сте съвместявали захранването и цеденето. На мен лично цеденето ми отнема по час, час и половина и така 2-3 пъти в деня.

# 224
О, защо толкова дълго се цедиш?  Rolling Eyes
Аз свършвах тази работа за най-много 15-на минути и то, ако гърдите са много пълни, т.е. не съм се цедила по-дълго време.
Не ми е пречело захранването на цеденето.

Общи условия

Активация на акаунт