Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 199
  • 409
  •   1
Отговори
# 225
  • София
zayac Цеди повече пъти за по- малко време. Когато детето беше на 6 месеца цедях поне по 8 пъти, а понякога и повече, но за по 10 минути. Вярно с електрическа помпа, но все пак час и половина ми се струва изтезание. Ако цедиш по- често ще имаш същото количество, но с по- малко усилия и нерви. Принципа е да цедиш толкова пъти, колкото хранения има детето.

# 226
сега понякога до 400-500 на цедене
  Shocked браво, де да можех и аз толкова да докарвам...мен хич ме няма в цеденето на ръка, така и не го усвоих, добре, че е помпата, че иначе...аз също се цедя по 7, понякога и 8 пъти на ден и ми отнема по 15 минути някъде. Цял час трудно се свъртам само едно и също нещо да правя  Mr. Green
При малко повече мобилизация си мисля, че ще може да съчетаеш захранване и цедене  Peace

# 227
сега понякога до 400-500 на цедене
  Shocked браво, де да можех и аз толкова да докарвам...мен хич ме няма в цеденето на ръка, така и не го усвоих, добре, че е помпата, че иначе...аз също се цедя по 7, понякога и 8 пъти на ден и ми отнема по 15 минути някъде. Цял час трудно се свъртам само едно и също нещо да правя  Mr. Green
При малко повече мобилизация си мисля, че ще може да съчетаеш захранване и цедене  Peace

Ами зависи колко често се цеди.
Едва ли го прави през 3 часа.

# 228
Ами какво да ви кажа момичета, в началото се цедях и по 6 пъти, но после ми се увеличи кърмата и не намирам нужно да се цедя по повече. Сутрин като стана, се цедя - около 400 мл, после по-обяд или следобяд и след тов вечерта. Някой път от разходки не смогвам да се изцедя по обяд - следобяд, и чак към вечерта става работата. Не че ми е проблем, просто се чудех, дали има отказали се от цеденето от вас заради захранването, защото например една моя позната, която кърмеше, при навършването на 6 месеца на бебешока й и започването на захранване, престана да кърми, а мина на адаптирано мляко.

# 229
Аз започнах да намалявам цеденето и преминавам към АМ. От цедене 5 пъти преминах на 3, сега вече и на 2 - сутрин и вечер и замених вече 3  хранения с АМ.  Не толкова заради захранването, колкото заради това че ще пътувам Simple Smile

# 230
До преди три седмици се цедях на три- четири час през деня, а през нощта правех пауза най-много от 6 часа.

# 231
  • София
Здравейте! Вчера бяхме на консултация, Гого е 3,600кг, бяхме изписани от родилното 3,180кг. За 9 дни е качил 420грама и въпреки това, не ака по няколко пъти на ден, а 2 пъти обилно на 2-3 дни. Тези дни изобщо не иска да суче от гърда, но аз пък успявам да изцедя 80-90гр кърма /обикновено през нощта/. Вече съм тотално объркана какво, кога и как, така че си наблюдавам детето, спрях да следя часовника Rolling Eyes
   Здравей, ако бебчо е качил толкова за 9 дни, значи със сигурност добавката от АМ която предлагаш не му е необходима. Бих ти предложила да опиташ направо да го оставиш само на кърма, по възможност само от гърда и след седмица да отидете отново да ви премерят. Средното наддаване на седмица е около 170-200 грама. Бебчетата много бързо свикват на лесното и след това обаче и забравят, така че за няколко дни само на гърда бързо ще забрави шишето и биберона. Предлагай винаги да се кърмите в сънено състояние тогава обикновенно бебетата не отказват гърда и сучат по инстинкт и правилно  Simple Smile

# 232
Aila, надявам се кантара на нашата педиатърка да е верен, първо го претеглиха 3,700, после се сетих, чепамперса е сменян час преди консултацията и го свалих, показа 3,600кг Simple Smile За тези няколко дни съм му давала само два пъти добавка от по 30гр., през другото време се цедя. Опитвах многократно на гърда, опъва се, става кисел, реве....дали не е заради силиконовите зърна, нямам представа. В супер сънено състояние не става нищо, едвам набутвам зърното в устата му и то само си стои там. Изобщо не се сеща да засуче Sad : Май сериозно ще ми трябва помощ поне докато все още имам шанс да науча да кърмя детето си...

# 233
  • София
 Ако желаеш пиши ми на ЛС къде живееш за евентуално огранизиране на домашно посещение.
  Поздравления за доброто наддаване само на кърма в такъв случай  Simple Smile

# 234
аз започнах да се цедя, защото много ме болеше като суче от мен,
сега ползвам силиконови зърна и ако откаже да суче се цедя набързо и давам от шише,
а понякога когато не мога да изцедя достатъчно давам и добавка АМ.
другата седмица ще ходим на консултация и ще видя как вървят нещата...

# 235
съветвам те да се свържеш с консултант по кърмене, сега цеденето ти се вижда лесно, но с времето бебето има нужда от по-голямо количесто мляко, а то започва  да слиза по-трудно по- нататък. Бебенцето е малко още и няма да ви отнеме много време да се научите да се кърмите. Ще ви бъде по-удобно и приятно и на двете. Цеденето е голяма хамалогия, от личен опит го казвам  Peace

# 236
  Wink viliqna82, между другото болката е временна и ако беше продължила със сигурност щеше да успееш. Неприятното усещане (ако изобщо го има, разбира се ...) продължава съвсем кратко.

# 237
Здравейте момичета,

Моля ви за съвет! Моята дъщеричка е на 2 месеца и 27 дни. Храним се с изцедена храна почти от самото начало. Храни се 6 пъти дневно, като последното хранене е с Фрисовом заради повръщане. Допреди две седмици се хранеше като по учебник на 3 - 3.5 часа по 120-130мл. С еднакъв апетит изяждаше и кърмата и АМ. През последните седмици и особено от три дни насам храненето се превърна в някакъв кошмар. Не иска да захапе биберона на шишето, когато и давам да яде се върти във всички посоки, маха с ръце и крака, бута го с език или просто го смуче като залъгалка(биберон). Опитах да я храня на по-големи интервали - същатата работа, смених биберона на 3 дупки въпреки че още няма 3 месеца пак няма резултат. Ходихме и на преглед но лекарката каза че всичко и е наред и да я храня на 3.5 часа а ако продължало безапетитието ще и пуснем урина в понеделник. Не знам каква оже да е причината за тази внезапна гладна стачка. Единствения начин по който успявам да я нахраня е е полузаспало състояние, като понякога и в такова не иска да яде. Много съм притеснена и не знам защо отказва да яде!

Благодаря ви предварително за мненията и съветите!

# 238
vasya.an, погледни тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=498875.0, писала съм за същия проблем преди известно време. И в темата тук ако се върнеш ще прочетеш за подобни ситуации. Като цяло май всички бебета минават през такъв период. Вярно голям стрес е за майките, но минава  Peace

# 239
tedddy много ти благодаря за линка! Виждам, че нашия случай явно вообще не е единичен, което ме успокоява донякъде! Продължаваме да се храним само в полусънно състояние и ще стискам зъби докато този момент отмине...

Общи условия

Активация на акаунт