Осигуровки

• 5 740
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
nana77 не са виновни хората, или поне не само те, а работодателите къде са ? А държавата или по - точно контролните органи ? Какво беше това за баницата, не е виновен който я яде...

Виновни са работниците, и още как. Ако НИКОЙ не желае да започне работа срещу "МРЗ и останалото в пликче", ама наистина НИКОЙ, работодателят ще, не ще, ще започне да спазва законодателството. Сега се правят на луди, защото знаят, че има кой да им работи. Ако не си ти, ще е друг... А ако няма кой?
Процесът е двустранен, но у нас работниците нямат самочувствие, че са СТРАНА по договора, а се приемат като потребители на някакво велико благоволение... Той ме ВЗЕ на работа. Не, ти ще му ВЪРШИШ работа. Но това е друга тема...

# 61
nana77 не са виновни хората, или поне не само те, а работодателите къде са ? А държавата или по - точно контролните органи ? Какво беше това за баницата, не е виновен който я яде...

Виновни са работниците, и още как. Ако НИКОЙ не желае да започне работа срещу "МРЗ и останалото в пликче", ама наистина НИКОЙ...

Проблемът е ,че и работниците имат сметка да не ги осигуряват на пълна заплата.
Хем взимат повече пари,хем дават малко на държавата.
Защо да се натискат сами да си намаляват доходите?

Защото до тук аз видях само едно предимство:Майчинствата е по-голямо.
Да,ама то е само една година.А заплата се получава години наред...
А мъжете,дето не излизат в майчинство?
Защо да им хареса да им взимат по-големи осигуровки и данъци?
Като не се знае дали изобщо ще доживеят до новата пенсионна възраст?

# 62
Защото до тук аз видях само едно предимство:Майчинствата е по-голямо.

Не е само това. Много са предимствата, и вече бяха споменати по-напред в темата.

# 63
Процесът е двустранен, но у нас работниците нямат самочувствие, че са СТРАНА по договора, а се приемат като потребители на някакво велико благоволение... Той ме ВЗЕ на работа. Не, ти ще му ВЪРШИШ работа. Но това е друга тема...
А кой да им даде самочувствието на работниците у нас? То самочувствието се гради, малцина са тези дето го имат по рождение, но и те самите незнаят на какво отгоре.
Как да има самочувствие работника, че е страна по договора, когато работодателя намира "връзчица" в бюрото по труда или някъде другаде и знае поне 5 дена преди да има проверка от службите?

Общи условия

Активация на акаунт