Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
На колко можем да се доверим тестовете за бременност?
Какви могат да бъдат причините за забавяне на менструацията?
Какви са възможните причини за нередовен менструален цикъл и как се лекува?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
На колко можем да се доверим тестовете за бременност?
Въпреки че тестовете за бременност обикновено са надеждни, в редки случаи те могат да дадат неточни резултати. Например, при високи нива на пролактин цикълът може да бъде нередовен или изобщо да не присъства. Освен това домашните тестове за бременност понякога могат да се провалят при отчитане на хормона поради различни фактори. В случай на неяснота, кръвният тест за бременност е по-надежден и ще осигури окончателен отговор относно бременността.
-
Какви могат да бъдат причините за забавяне на менструацията?
Забавянето на менструацията може да се дължи на различни фактори, като кисти, хормонални проблеми, поликистозни яйчници или дори прием на антибиотици. В случай на нередовен цикъл, болки в гърдите, гадене, често уриниране и други симптоми е препоръчително да се консултирате с лекар за професионално медицинско мнение и изследвания.
-
Какви са възможните причини за нередовен менструален цикъл и как се лекува?
Нередовният менструален цикъл може да бъде причинен от различни фактори като поликистозни яйчници, липса на овулация и други хормонални нарушения. Лечението зависи от основната причина и може да включва прием на хормонални хапчета, стимулация с изкуствени хормони или други подходящи терапии, предписани от лекар след оценка и консултация.
-
Какви са възможните проблеми, свързани с поликистозните яйчници?
-
Какви са възможните причини за нередовно кървене?
Пиши как се развиват нещата при теб!
аз те съветвам да идеш веднага
Пак ти казвам - не се вкарвай в разни филми и най-вече не мисли много-много ще забременея ли, кога и т.н. Била съм наблюдател как хора без никакви проблеми просто се вманиачават на тази тема и това още повече сякаш забавя самото забременяване! Пожелавам ти наистина съвсем скоро да ти се случи!

,мислите ли, че има голямо значение дали е от по-скъпичките). Не отидох от страх на лекар, а и за празниците ме нямаше. Но днес цял ден ме наболява коремът и мисля, че утре, най-късно вдругиден ще ми дойде.
идваше ми няколко дни след като съм почнала вече следващата и така...абе луда работа е тоя моят цикъл.
Искам да ти кажа да не се плашиш, има много по-страшни диагнози за детеродната способност на една жена. При мен това е само на единият яйчник, другия си е ОК, но въпреки това ми идва на доста големи периоди. Сега втори месец не се е появявало и затова отидох на лекар. Докторката ми каза, че това си е генетично, имам си го и толкова. Каза ми също, че може (евентуално) да имам проблем, чак когато започна да бебеправя (т.е. може примерно да уцеля работещият яйчник и всичко да си е ОК), защото в момента аз се пазя. Каза ми, че ако 3-4 месеца опити не доведат до бременност, тогава яйчниците се стимулират с лекарства, но няма смисъл да се стимулират, ако не се бебеправи, защото всяка жена си има ограничен брой яйцеклетки и не бива да се изразходват напразно. Също така ми каза, че ако искам мога пак да започна с приема на противозачатъчни, за около половин година и след като ги спра, да започна опити за бебе. Противозачатъчните пречат на образуването на кисти, дълги години пих Диане - 35, но от половинн година вече не го пия и не мисля да започвам пак. Искам да ти кажа, да не се плашиш, това е проблем при много жени и много от тях успяват да забременеят след кратка терапия с лекарства.