Въпрос... липса на цикъл (2 месеца) и отрицателни тестове

• 92 444
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
и аз сам така вече втори месец не ми идва правих си вчера два теста за бременност и двата бяха отрицателни,в сащото време ми е лошо,утпаднала сам вече се чудя да не отида ли на лекар имам болки в гарба силно се надявам вече чудото да е станало

Не искам да ти разбивам надеждите, но нали си правила тестове, които са били отрицателни.
Понякога психиката си прави странни шегички с нас. Симптомите са по-скоро на психична основа, на мен лично ми се е случвало много пъти.
Но все пак най-добрият начин да разбереш дали си бременна в началото е да си пуснеш кръвен тест за бременност. Там няма как да има грешка.
Не излючвам и възможността тестовете да не са отчели вярно, понякога се получава така, когато ЧХГ е в ниски нива, но ти си правила 2 теста. 
Пусни си кръвен тест  Naughty

# 31
Maidenly какво става с теб??? Как мина прегледа и какво ти казаха?
Кремена не един или два са случаите на бременност въпреки отрицателните тестове. Аз обаче съм на същото мнение като Валери - не се самонавивай от сега, защото просто разочарованието после може да е голямо. Кръвен тест ако не ти се чака повече в предположения или на лекар - поне едно ехографче! Пожелава ти това закъснение да се окаже бременност, виждам че силно я желаеш! Hug Пиши как се развиват нещата при теб!

# 32
  • София
Sunsunny, прегледа показва склонност към поликистозни яйчници  Confused Сигурно знаете какво означава това - липса на овулация, не винаги, но се случва. В комбинация с дългия цикъл (който е типичен за СПКЯ) затруднява забременяването. Ние ще започнем опити след няколко месеца и дотогава ще пия противозачатъчни, за да се получи след спирането им нещо като бум на овулацията и да мога да забременея. Ще правя и изследвания на хормони. Тия дни четох доста неща, някои не звучат обнадеждаващо, но пък най-добрата ми приятелка е също със СПКЯ и вече си има страхотно детенце. На мен най-вече не ми харесва стимулацията с изкуствени хормони, за противозачатъчните съм склонна, но други неща... Приятна седмица   bouquet

# 33
и аз сам така вече втори месец не ми идва правих си вчера два теста за бременност и двата бяха отрицателни,в сащото време ми е лошо,утпаднала сам вече се чудя да не отида ли на лекар имам болки в гарба силно се надявам вече чудото да е станало
защо се чудиш да идеш на лекар  Thinking аз те съветвам да идеш веднага

# 34
Maidenly склонност към ПКЯ е различно от това да имаш ПКЯ, така си мисля поне newsm78 Пак ти казвам - не се вкарвай в разни филми и най-вече не мисли много-много ще забременея ли, кога и т.н. Била съм наблюдател как хора без никакви проблеми просто се вманиачават на тази тема и това още повече сякаш забавя самото забременяване! Пожелавам ти наистина съвсем скоро да ти се случи!
Аз пък пих Примолут Нор 10 дни *2 и в петък пих последното. Лекарката каза, че на 2-ия ден трябва да ми дойде, да, ама днес е 3-ия и не виждам никакви изгледи да ми дойде. Някакви предположения  newsm78 Колко време след тези хапчета е нормално да ми дойде и колко мога да си позволя да чакам преди да тичам пак на лекар?

# 35
Здравейте!  bouquet
Аз имах такъв проблем....нередовен цикъл, ту къс, ту дълъг, не ми беше идвало близо 2 месеца, а бебеправехме упорито, но тестовете все бяха -  Tired Cry
Накрая отидох на лекар и се оказа, 4е имам СПКЯ....пия Метфогама и Хлое. След 6 месеца трябва да съм спукала кистите и да имам овулация, но ще се види на контролния преглед Октомври месец.... Cry Confused
До тогава мога само да с емоля да се излекувам, защото толкова силно искаме беб4е... Cry
Моят съвет е: Ходете на лекар при всяко оплакване, за да не оставите някое заболяване недоизлекувано и след това да стане по-сложно.  bouquet Hug

# 36
Аника, права си - трябва да се ходи на лекар, за да се вземат мерки на време, ако има нещо! Дано октомври новините от теб бъдат добри и следващото нещо с което да се похвалиш да бъде 2 чертички на теста!
При мен има развитие - преди малко взе, че ми дойде. До сега не се бях радвала толкова много на идването на цикъла! оффф....отдъхнах си малко!

# 37
  • София
Аника, права си - трябва да се ходи на лекар, за да се вземат мерки на време, ако има нещо! Дано октомври новините от теб бъдат добри и следващото нещо с което да се похвалиш да бъде 2 чертички на теста!
При мен има развитие - преди малко взе, че ми дойде. До сега не се бях радвала толкова много на идването на цикъла! оффф....отдъхнах си малко!

Браво, радвам се   Hug

# 38
 А моят цикъл още не е дошъл, вече 22 дни закъснение  Rolling Eyes .  Правих 2 теста- отрицателни-(купих си от евтините тестове, да ме пита някой защо Crazy ,мислите ли, че има голямо значение дали е от по-скъпичките). Не отидох от страх на лекар, а и за празниците ме нямаше. Но днес цял ден ме наболява коремът и мисля, че утре, най-късно вдругиден ще ми дойде.

# 39
bi bi to и аз така си самовнушавах, че ще ми дойде и така си минаха повече от 3 месеца. Според мен си дай поне някакъв срок - примерно до 30-ти ден от закъснението мах и беж при доктора. Не е страшно, казвам ти, а имай в предвид че аз имах голям страх от посещение при гинеколог. И не се скатавай, чакам резултати и от теб! И гледай да бъдат добри! Hug
Maidenly сега след като ми дойде и аз почвам противозачатъчни. Никога досега не съм пила и ...брррр.... ама ще ги почвам няма как. Не забравяй и ти да пишеш как вървят нещата при теб!

# 40
Да, наистина трябва да отида, само ми трябват още ден-два да ми дойде куража  Laughing , че имам голям страх от доктори,а трябва и цитонамазка да си правя  Stop Crazy . Преди няколко години имах подобен случай и когато отидох на доктора излезе, че имам ПКЯ. Тогава ми казда да пия Диание35 , пих го няколко месеца, за да ми се нормализира цикъла, но ефект и тогава нямаше (само дето станах като плондер от него, бях цялата надута) . В дните, в които трябваше да ми дойде когато ми свърши опаковката на мен не ми идваше,  #Crazy идваше ми няколко дни след като съм почнала вече следващата и така...абе луда работа е тоя моят цикъл.
Веднъж пък имах кървене в продължение на 32 дни #Crazy #Crazy #Crazy ,та с лекарства ми спря. Тези ПКЯ едва ли от самосебе ще са се излекували, а много искам и планираме още 1 бебче да си имаме. Всъщност този месец много се надявах да се е случило, но уви. То пък сега ще вземат да излизат проблемите ми  Tired .Ако до петък не ми дойде, ще отида на лекар и ще пиша какво е станало  Hug .

# 41
ЗДРАВЕЙТЕ искам да се включа в форума с един въпрос,кой от всичките марки тестове за бременност е най точен,и ако някой има вече потвърдена бременност от форума да сподели дали е имал болки ниско долу,сякаш всеки момент ще ти дойде ,но не идва.....Embarassedимам закъснение от 5 дни и ми е некомфортно с болки ниско долу а преди 4/5 дни се събудих от такава болка и през ноща.благодаря ви

# 42
  • при него
Sunsunny, прегледа показва склонност към поликистозни яйчници  Confused Сигурно знаете какво означава това - липса на овулация, не винаги, но се случва. В комбинация с дългия цикъл (който е типичен за СПКЯ) затруднява забременяването. Ние ще започнем опити след няколко месеца и дотогава ще пия противозачатъчни, за да се получи след спирането им нещо като бум на овулацията и да мога да забременея. Ще правя и изследвания на хормони. Тия дни четох доста неща, някои не звучат обнадеждаващо, но пък най-добрата ми приятелка е също със СПКЯ и вече си има страхотно детенце. На мен най-вече не ми харесва стимулацията с изкуствени хормони, за противозачатъчните съм склонна, но други неща... Приятна седмица   bouquet
Здрасти Мейдънли,

И аз съм от скоро с твоята диагноза Simple Smile  Искам да ти кажа да не се плашиш, има много по-страшни диагнози за детеродната способност на една жена. При мен това е само на единият яйчник, другия си е ОК, но въпреки това ми идва на доста големи периоди. Сега втори месец не се е появявало и затова отидох на лекар. Докторката ми каза, че това си е генетично, имам си го и толкова. Каза ми също, че може (евентуално) да имам проблем, чак когато започна да бебеправя (т.е. може примерно да уцеля работещият яйчник и всичко да си е ОК), защото в момента аз се пазя. Каза ми, че ако 3-4 месеца опити не доведат до бременност, тогава яйчниците се стимулират с лекарства, но няма смисъл да се стимулират, ако не се бебеправи, защото всяка жена си има ограничен брой яйцеклетки и не бива да се изразходват напразно. Също така ми каза, че ако искам мога пак да започна с приема на противозачатъчни, за около половин година и след като ги спра, да започна опити за бебе. Противозачатъчните пречат на образуването на кисти, дълги години пих Диане - 35, но от половинн година вече не го пия и не мисля да започвам пак. Искам да ти кажа, да не се плашиш, това е проблем при много жени и много от тях успяват да забременеят след кратка терапия с лекарства.
Горе главата и мисли положително!!!  Hug

# 43
здравейте! имам доста сериозен проблем ! цикълът ми закъснява вече 11 дни,правих си 2 теста за бременност, които бяха положителни,с приятелят ми сме заедно от 2 години и половина и никога не сме го правили с презерватив и той абсолютно ама абсолютно никога не е свършвал в мен...започнах една диета (главно гладуване за което мн съжалявам) преди 16 когато трябваше да ми дойде, няколко дни преди това и така и не ми дойде,възможно ли е да е от диетата,нямам никакви симптоми нито на бременност нито за цикъл,дори не ми се яде много, храните, които обожавам не ми се ядат и ям по-малко,на 16 години съм и въпросът ми е защо не ми идва гадния цикъл и защо тестовете се оказаха положителни и 2та, а нямам никакви симптоми нито пък приятелят ми е свършвал в мен или някъде другаде,а и правихме секс доста преди да си направя тестовете поне 20 дни преди това ???    страх ме е да отида на гинеколог, защото нашите ще ме убият като разберат, че вече не съм девствена... Cry  и да допълня,имам бяло течение от няколко години,възможно ли е заради нещо такова,някакъв проблем, тестовете да са показали положително ??? но,въпреки всичко според мен не е възможно да съм бременна, вече е 21 ден от последният ни полов акт и ако до сега бях забременяла със сигурност щеше да има поне ЕДИН признак ! когато си правих тестовете единия го направих вечерта, а другият сутринта,но имах мускулна треска, защото спортувам четох, че доста положителни тестове са се оказали абсолютна лъжа, и че всъщност не е имало бременност ... но това не ме успокоява ама въобще, защото ако наистина съм бременна ще умра.. дано да е заради диетата,нещо хормоните да са се объркали не знам,но от както я започнах (общо 15 дни и я спрях) от тогава цикъла ми се загуби някъде :Д четох и, че докато имаш бяло течение се забременява по- трудно, но имало жени, които забременявали от рас, вече не ми е толкова притеснено,някак си чувствам, че не съм бременна просто тая тъпа диета ми развали всичко,стомаха ми се беше свил и не можех да ям като хората и нямах апетит....повече диети никога, само спорт.... а и да допълня нито ми се повръща или повдига,нито се чувствам уморена даже съм си доста активна,нито ми се яде много,нито имам киселини,нито ходя често до тоалетната по малка нужа,нито пък ме боли корема,нито ме болят кръста или гърдите,странно е, но е факт...като започнах диетата, не помня на коя дата беше, малко преди да трябваше да ми дойде цикъла ме боля кръста и после спря.... а пък и е доста странно ако съм забременяла след толкова време без презерватив,то хората не могат да забременеят по 100 години аз тука за 1 ден и вече да съм бременна,според мен всичко е ок,но искам съвета на по компетентен от мен,някой по умен човек и разбиращ от тези работи...тези неща които изредих не ме успокояват    Sad Cry Embarassed

# 44
mariq5678, въпросът ти не е за тази тема, но ще ти отговоря.

Тестовете за бременност не се влияят нито от диети, нито от хормонален дисбаланс. Единствено хормонални лекарства могат да доведат до положителен резултат без бременност, а твоят случай не е такъв. А драстична диета може да обърка цикъла, но едва ли чак толкова бързо.

Да, може да си забременяла, без да е свършвал в теб. В предеякулационната течност има сперматозоиди, макар и малко, и от такова "пазене" се случва, макар и рядко, да се получи бременност.

Липсата на симптоми няма никакво значение. Може да си бременна и без да имаш кьорав симптом.

11 дни закъснение не са малко, отивай на гинеколог. Няма нужда вашите да знаят, има лекарска тайна все пак.

Общи условия

Активация на акаунт