СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 303
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
Вместо запис, дали може да попитам irini* градината, която ще се открива в "Стрелбище" ОДЗ или ЦДГ е?

# 46
Вместо запис, дали може да попитам irini* градината, която ще се открива в "Стрелбище" ОДЗ или ЦДГ е?

ОДЗ, съгласно плана на СО за изграждане на ДГ - има 2 яслени групи.

# 47
Благодаря за бързия отговор!  bouquet Няма да хабим сили тогава там! Ще съсредоточим точки и хипнотизираща енергия в ЦДГ-тата в квартала! Wink

# 48
Благодаря за бързия отговор!  bouquet Няма да хабим сили тогава там! Ще съсредоточим точки и хипнотизираща енергия в ЦДГ-тата в квартала! Wink

Така е по информация от ИСОДГ. В случай, че се наложи, ще направя допълнително запитване до СО.

# 49
  • СОФИЯ
Въпроса за протокола ще поставя за пореден път, като ще настоявам и поставянето да бъде вписано в протокола Laughing. Не е нормално най-голямата община - Столична да не разполага с подходящ служител за това. Съвсем риторично си задавам въпроса а кой аджеба им води протоколите от различни заседания или тези при процедури по ЗОП или НВМОП?
...
А и да попитам, има ми шанс идеята срещите да се записват на аудио-файлове?

И това ще предложа като алтернатива, дори мисля видео-аудио...С момичетата в СНБМ се смяхме, че вероятно ще изтъкнат невъзможността за използване на подобна техника, та...да вземем във форума да съберем средства за закупуване на такава...

Необходимо ли е да подам молба за членство в СНБМ, за да участвам в РГ?  Аз имам желания и без това.

Желание да си част от СНБМ или да участваш в РГ? Представляващият СНБМ към настоящия момент е уведомил СО за Ели и  мен, като представители на сдружението в РГ. Ако единственият ти аргумент за членство е участието в РГ Wink, май не е достатъчно. Иначе сме отворени за всички, които споделят каузите, к защитаваме. Др ограничения няма.

Саня,понеже съм настояща и , живот и здраве, бъдеща майка, затова се интересувам.  А не е ли нормално да попитам, за да си част, в случая протоколчик, на Рг, дали не трябва да си член на СНБМ?

Просто искам да бъда полезна, ако ми се даде възможност!

Ако следват общоприетите правила протоколчикът не следва да е член на РГ. Кой протоколчик всъщност е член на органа, комисията или пр., чието заседание протоколира. Но да не спамим повече, благодаря на изразилите желание. Ще направя предложението и ако се даде възможност дори за втори паралелен протокол ще пиша.

# 50
  • София
аз искам да попитам мамите от РГ ..., какво например  би възпряло членовете на РГ да приемат да се виждат в системата поредността на желание на всяко дете ... не си обяснявам фактите поради които могат да отхвърлят това предложение.така биха ни улеснили всички много.с нетърпение ще чакам да "разкажете" после .   bouquet !!!

п.п. това може да се види от всеки родител ( така , че не би трябвало да има проблем) , но ще отнеме време и нерви  bowuu .
лесно ще стане като всеки си  разпечати списъците  Wink

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 19:21 от reniris

# 51
  • София
А знаете ли поради каква причина тази година системата няма да показва проценти с шанс за класиране? Това е някакво улесенние все пак, вместо всеки да цъка всички околни и не дотам околни градини, за да търси име по име другите деца, за да разбере кое желание им е конкретната градина/ОДЗ?

# 52
  • София
Помогнете, моля- разсъждавам върху следното:

Дете на общата опашка с 10.1 точки- какво означава това? Че ползва К4, но градината НЕ му е първо желание или има и други възможности за сбор от толкова точки???  newsm78

2-ро желание с К4.

# 53
Дано наистина да въведат поредността на желанията и шансовете за класиране. Мисля, че нямат основание да откажат...

# 54
  • София
За шансовете питах в системата и ми отговориха, че тази година няма да ги показват.

# 55
Въпроса за протокола ще поставя за пореден път, като ще настоявам и поставянето да бъде вписано в протокола Laughing. Не е нормално най-голямата община - Столична да не разполага с подходящ служител за това. Съвсем риторично си задавам въпроса а кой аджеба им води протоколите от различни заседания или тези при процедури по ЗОП или НВМОП?
...
А и да попитам, има ми шанс идеята срещите да се записват на аудио-файлове?

И това ще предложа като алтернатива, дори мисля видео-аудио...С момичетата в СНБМ се смяхме, че вероятно ще изтъкнат невъзможността за използване на подобна техника, та...да вземем във форума да съберем средства за закупуване на такава...

Необходимо ли е да подам молба за членство в СНБМ, за да участвам в РГ?  Аз имам желания и без това.

Желание да си част от СНБМ или да участваш в РГ? Представляващият СНБМ към настоящия момент е уведомил СО за Ели и  мен, като представители на сдружението в РГ. Ако единственият ти аргумент за членство е участието в РГ Wink, май не е достатъчно. Иначе сме отворени за всички, които споделят каузите, к защитаваме. Др ограничения няма.

Саня,понеже съм настояща и , живот и здраве, бъдеща майка, затова се интересувам.  А не е ли нормално да попитам, за да си част, в случая протоколчик, на Рг, дали не трябва да си член на СНБМ?

Просто искам да бъда полезна, ако ми се даде възможност!

Ако следват общоприетите правила протоколчикът не следва да е член на РГ. Кой протоколчик всъщност е член на органа, комисията или пр., чието заседание протоколира. Но да не спамим повече, благодаря на изразилите желание. Ще направя предложението и ако се даде възможност дори за втори паралелен протокол ще пиша.

И аз не искам да пиша спам, но в СД на ТД има член. наименован "секретар", от личен опит го пиша. Затова попитах! А ако следваме общоприетите правила, то протоколчикът трябва да е член или да е допуснат като такъв от членовете!

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 21:53 от irini*

# 56
Момичета,
както и да се подреждат списъците и каквито и критерии и поредности да се въвеждат - факт е че няма достатъчно места за децата ни в градините. Докато всичко е въпрос на късмет, нищо няма да се подобри.
За мен реалната ситуация е градините да се надпреварват коя от коя по-добри условия да предлага за децата ни и за нас, а не да тръпнем в очакване на поредното класиране и да се радваме дори ако детето ни "влезе" в най-забутаната градина. И какво ако случайно родителите не са доволни от отношението към детето им - мълчат и търпят само и само да се избутат тези години до тръгване на училище  Naughty. А как ще се отрази това на децата?
Може би решения трябва да се търсят в друга насока, но като знам с какви темпове в BG се решават проблемите по-скоро ще отмине бума на деца и ще се уталожат нещата, отколкото да се вземат експедитивни мерки.
А иначе ми се струва доста несправедливо. Излиза че децата които ще посещават градина са с нещо привилегировани пред другите. Държавата им плаща доста от ежедневните разходи, а техните родители трябва да заплатят само скромната градинска такса.
И какво излиза, че всички плащаме данъци на държавата (едни доста повече от други), а държавата подпомага едни, а други не.

# 57
  • София
Дано наистина да въведат поредността на желанията и шансовете за класиране. Мисля, че нямат основание да откажат...
O! Винаги може да си намерят оправдание , за това разчитам на мамите от РГ да настояват повече.Успех!!!

# 58
Може би решения трябва да се търсят в друга насока, но като знам с какви темпове в BG се решават проблемите по-скоро ще отмине бума на деца и ще се уталожат нещата, отколкото да се вземат експедитивни мерки.

Решението е целокупно да си намерим по-добре заплатена работа и съответно детегледачка. Joy
Туй, вместо запис.

# 59
  • СОФИЯ
аз искам да попитам мамите от РГ ..., какво например  би възпряло членовете на РГ да приемат да се виждат в системата поредността на желание на всяко дете ... не си обяснявам фактите поради които могат да отхвърлят това предложение.така биха ни улеснили всички много.с нетърпение ще чакам да "разкажете" после .   bouquet !!!

п.п. това може да се види от всеки родител ( така , че не би трябвало да има проблем) , но ще отнеме време и нерви  bowuu .
лесно ще стане като всеки си  разпечати списъците  Wink

Ако е налице надежден протокол сама ще установиш причините. В наличните достъпни протоколи няма много фрапантни изказвания - достатъчно дълги и дори не претендирам за цялост. Напр:
- нееднократно поставеният от СНБМ въпрос "за какво ще се използват средствата от увеличаване на таксата" - и за тази бюджетна година ДЗ няма да получат повече от миналата.
- дружното Ура на директорите на ДЗ ПРОТИВ едно от предложенията ни да бъдат използвани за подобряване на храненето - в протокола има само две-три въздържани реплики. Общовъзприетото, че 1.50-2 лв. макс на дете на ден са ПРЕдостатъчни и....ние майките...какво всъщност искаме, след като не знаем или не сме в състояние да си храним децата здравословно?  Naughty
- една директорка /и не само в това и качество/ всеки път поставя въпроса за неприетите чрез с-мата братчета и сестричета и родителите им, к чукат на вратата и...тя тези хора ги вижда всеки ден и на всяка РГ предлага тези деца...просто да бъдат приети - достатъчно пъти, от достатъчно различни хора Й се обясни, че подобен прием нарушава гласуваните от СОС Правила...../Дидиа къде си, за вашето ДЗ иде реч/

Та...на въпроса - няма причина, но вероятно ще има против. Проблем и на протокола е, че не е видно как гласуват членовете на РГ по отделните въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт