СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 630
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
Може би по- добра от въвеждането на доброволец - лаик - стенограф идея би било въвеждането на срещите на диктофон. Презапис може да се прави на място - т.е. накрая да има 2, 3 или повече 'официални" копия, може дори за всеки участник, като от някое от тях в последствие да се изготви протокола.

Бих предложила към аудио запис да се прибегне само в краен случай. Не съм сигурна че точно от работните групи ще е възможно от аудио файл да се свали протокол. Понякога е доста темпераментно и само мога да предполагам какво ще се получи при записване.

# 61
Здравейте!Имам следния въпрос ( не видях да е коментирано в предишните теми ). В списъка на чакащите за една от градините има дете, което е на първо място в опашката по социални критерии, и на първо място в общата опашка за същата градина. Въпросът ми е как се получава това нещо? Благодаря предварително за разясненията!

# 62
  • СОФИЯ
...
И аз не искам да пиша спам, но в СД на ТД има член. наименован "секретар", от личен опит го пиша. Затова попитах! А ако следваме общоприетите правила, то протоколчикът трябва да е член или да е допуснат като такъв от членовете!

Абе човече, няма притеснения и задръжки там. Най-малко самата Минчева разполага със секретарка. И аз за 13 г. практика се опитвам да спазвам правилата...и секретарката ми е стенограф, но когато се налага да се водят офиц протоколи си има др служители за това. Така е и в СО - проверих. И вече съм още по-бясна.

# 63
...
И аз не искам да пиша спам, но в СД на ТД има член. наименован "секретар", от личен опит го пиша. Затова попитах! А ако следваме общоприетите правила, то протоколчикът трябва да е член или да е допуснат като такъв от членовете!

Абе човече, няма притеснения и задръжки там. Най-малко самата Минчева разполага със секретарка. И аз за 13 г. практика се опитвам да спазвам правилата...и секретарката ми е стенограф, но когато се налага да се водят офиц протоколи си има др служители за това. Така е и в СО - проверих. И вече съм още по-бясна.

Поеми дълбоко дъх и се успокой че утре веселба ни чака. Може пък и да имат намерение да се коригират.

Дори и да осигурят протоколчик обаче бих предпочела да има и родителско подкрепление за по-голяма сигурност.

# 64
  • СОФИЯ
...

Поеми дълбоко дъх и се успокой че утре веселба ни чака. Може пък и да имат намерение да се коригират.

Дори и да осигурят протоколчик обаче бих предпочела да има и родителско подкрепление за по-голяма сигурност.

Аз поемам винаги по много....ама ти взЕмИ конкретен ДЪХ, за да си не само съдържателна. Без "тъй като, понеже, обаче, защото, това което е че..." и без подобно "задържане" се опитват да ни Гъдуларят. А...сме две на фона на двадесет...Много съм им набрала Именно на членовете на РГ...

# 65
Запис и от мен в новата тема да не ви изпусна. И късмет на всички   bouquet

# 66
  • София
Ели, Мама Саня, успех днес момичета  Hug
Благодаря ви за това, което правите за нас и нашите деца! Да знаете, че сме зад гърба ви и ако има нужда от каквато и да е подкрепа, ще я получите  Hug

Ще чакаме новини!

# 67
  • СОФИЯ
Ели, Мама Саня, успех днес момичета  Hug
Благодаря ви за това, което правите за нас и нашите деца! Да знаете, че сме зад гърба ви и ако има нужда от каквато и да е подкрепа, ще я получите  Hug

Ще чакаме новини!

Благодаря за позитивизма, че мен не ме е пуснало от вчера. И...сори за този спам

# 68
...

Разбрах какъв е случая! Успех, момичета!

# 69
  • София
Успех днес момичета Simple SmileЩе чакаме инфо после.И с рогата напред, че иначе нямат надговаряне 20 директорки Simple Smile

# 70
  • София
Въпроса за протокола ще поставя за пореден път, като ще настоявам и поставянето да бъде вписано в протокола Laughing. Не е нормално най-голямата община - Столична да не разполага с подходящ служител за това. Съвсем риторично си задавам въпроса а кой аджеба им води протоколите от различни заседания или тези при процедури по ЗОП или НВМОП?
...
А и да попитам, има ми шанс идеята срещите да се записват на аудио-файлове?

И това ще предложа като алтернатива, дори мисля видео-аудио...С момичетата в СНБМ се смяхме, че вероятно ще изтъкнат невъзможността за използване на подобна техника, та...да вземем във форума да съберем средства за закупуване на такава...

Необходимо ли е да подам молба за членство в СНБМ, за да участвам в РГ?  Аз имам желания и без това.

Желание да си част от СНБМ или да участваш в РГ? Представляващият СНБМ към настоящия момент е уведомил СО за Ели и  мен, като представители на сдружението в РГ. Ако единственият ти аргумент за членство е участието в РГ Wink, май не е достатъчно. Иначе сме отворени за всички, които споделят каузите, к защитаваме. Др ограничения няма.

Саня,понеже съм настояща и , живот и здраве, бъдеща майка, затова се интересувам.  А не е ли нормално да попитам, за да си част, в случая протоколчик, на Рг, дали не трябва да си член на СНБМ?

Просто искам да бъда полезна, ако ми се даде възможност!

Ако следват общоприетите правила протоколчикът не следва да е член на РГ. Кой протоколчик всъщност е член на органа, комисията или пр., чието заседание протоколира. Но да не спамим повече, благодаря на изразилите желание. Ще направя предложението и ако се даде възможност дори за втори паралелен протокол ще пиша.

Не, не е нужно да е член на форума, достатъчно е да е назначен или допуснат като протоколчик. Той не участва във форума, не е негов член, няма право на изказвания - или на мнение, той просто стои там и записва.
Нещо повече, ужасно трудно е да се води протокол на форум, на който се явяваш действащ член. От личен опит го пиша.

Момичета,
както и да се подреждат списъците и каквито и критерии и поредности да се въвеждат - факт е че няма достатъчно места за децата ни в градините. Докато всичко е въпрос на късмет, нищо няма да се подобри.
За мен реалната ситуация е градините да се надпреварват коя от коя по-добри условия да предлага за децата ни и за нас, а не да тръпнем в очакване на поредното класиране и да се радваме дори ако детето ни "влезе" в най-забутаната градина. И какво ако случайно родителите не са доволни от отношението към детето им - мълчат и търпят само и само да се избутат тези години до тръгване на училище  Naughty. А как ще се отрази това на децата?
Може би решения трябва да се търсят в друга насока, но като знам с какви темпове в BG се решават проблемите по-скоро ще отмине бума на деца и ще се уталожат нещата, отколкото да се вземат експедитивни мерки.
А иначе ми се струва доста несправедливо. Излиза че децата които ще посещават градина са с нещо привилегировани пред другите. Държавата им плаща доста от ежедневните разходи, а техните родители трябва да заплатят само скромната градинска такса.
И какво излиза, че всички плащаме данъци на държавата (едни доста повече от други), а държавата подпомага едни, а други не.

Ситуацията, в която градините се надпреварват за деца БЕШЕ реална... преди 12-на години.
Общо взето, родителите на деца, които не са влезли в ДЗ, но работят, плащат издръжката - буквално - на децата, които посещават държавни ДЗ.

Може би по- добра от въвеждането на доброволец - лаик - стенограф идея би било въвеждането на срещите на диктофон. Презапис може да се прави на място - т.е. накрая да има 2, 3 или повече 'официални" копия, може дори за всеки участник, като от някое от тях в последствие да се изготви протокола.

Бих предложила към аудио запис да се прибегне само в краен случай. Не съм сигурна че точно от работните групи ще е възможно от аудио файл да се свали протокол. Понякога е доста темпераментно и само мога да предполагам какво ще се получи при записване.

Ами... в такъв случай може да се въведе и ПРЕДСЕДАТЕЛ, или ВОДЕЩ заседанията. Тогава по-... хм, темпераментните участници могат да бъдат помолвани да напуснат, докато... ами, посвалят адреналина. И да се въведе ред - не е чак толкова трудно.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 14:00 от AnMary

# 71
Ситуацията, в която градините се надпреварват за деца БЕШЕ реална... преди 12-на години.

Да, така е  Peace Когато моят син трябваше да тръгне на детска градина имаше избор от поне 3, че даже си избирахме при кои точно учителки да бъде. Тогава самите учителки минаваха по градинките, където разхождахме децата и ни агитираха да ги пускаме на градина, защото нямали достатъчно деца и се налагало Директорките да закрият групи.

# 72
  • София

Да, така е  Peace Когато моят син трябваше да тръгне на детска градина имаше избор от поне 3, че даже си избирахме при кои точно учителки да бъде. Тогава самите учителки минаваха по градинките, където разхождахме децата и ни агитираха да ги пускаме на градина, защото нямали достатъчно деца и се налагало Директорките да закрият групи.
То и сега е така в малките градове ( само в големите градове има проблеми с местата в ДГ  )  Peace
Успех на Ели  и мама Саня  днес в РГ.  bouquet
Чакаме новини ... дано да са добри !!! Hug

# 73
  • София
Здравейте!Имам следния въпрос ( не видях да е коментирано в предишните теми ). В списъка на чакащите за една от градините има дете, което е на първо място в опашката по социални критерии, и на първо място в общата опашка за същата градина. Въпросът ми е как се получава това нещо? Благодаря предварително за разясненията!

Това е коментирано надълго и нашироко, но нищо де, не може всичко да се изчете подробно, децата от социалните опашки попадат и в несоциалните, но без социалните си точки, ако това дете е посочило вашата градина като първо желание и в социалната опашка има 10+, като му се махнат социалните точки да кажем 2-3 и ще остане с 10.1, например и тогава в несоциалната опашка пак ще е на първо място, идеята е, ако това дете не влезе в социалната квота, да се състезава наравно с другите деца, без социалните си точки във вашата опашка, но понеже е на първо място в социалната опашка, то ще влезе от социалната квота и всички ще преминете едно място напред във втория етап на първо класиране, т.е. за първото класиране си брой едно място напред.

Успех и от мен днес!!! Praynig

# 74
  • София
Успех и от мен на Ели и Мама Сання
Дано се включат с добри новини  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт