СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 277
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Нямам нищо против децата,които кандидатстват по соц. критерии/никой не си избира съдбата/,но не мислите ли че май вече прекалено се спекулира с това положение.....
Направи ми впечатление,че на социалната опашка има деца с 6 точки,които имат реален шанс да ги приемат!Е,къде тогава да се наредиме ние с 8,2 максимум?
А може би трябва да се почувствам виновна за това,че съм работещ родител с платени данъци и осигуровки и че детето ми има законен баща със същия статут в обществотоEmbarassed

А какво ще кажете за дете,което го има и в Общата и в Социалната опашка? Rolling Eyes
И странното е,че в една от градините и в двете опашки е с 10+ т.
В друга градина е с 10+т. в Социалната опашка,а в Общата с 8т.
В трета градина е с 10+т. в Социалната,а в Общата с 10.1т.  Thinking
Абсолютно еднакво е името,а го има това дете и в двете опашки? И за района е кандидатствало само в 3 градини.В останалите градини го няма никъде това име!?
Ако си избереш една градина и провериш имената на децата в социалната опашка дали ги има и в общата опашка (изчети цялата обща опашка!) и ще се увериш, че всички тези деца присъстват и в двете опашки. Така е, защото социалните деца имат право на участие и в общата опашка, но с тази особеност, че на първото кластране не им се признават социалните точки при влизането им в общата опашка. После на Второто и т.н поредно класиране ще им се зачетат и социалните точки за влизане в общата опашка.
По-ясно казано, първото класиране върви на два етапа: Първия етап е за социалната опашка. Децата класирани на този етап отпадат от списъка на общата опашка, а социалните деца, които не са са класирали имат право да се борят на втория етап -той е за всички деца от общата опашка, като на социалните деца тук не им се признават социалните критерии. (От това положение в момента се вижда, че в общата опашка тези деца имат по-малко точки от колкото имат в социалната опашка.) След като мине Първото класиране, социалната опашка изчезва от системата и ще има само една обща опашка, където социалните деца ще имат и социалните си точки в бала си.

Аз обаче не разбрах генерирането на случайни номера за граничните групи утре ли ще се извърши или на 23.04. А днес ще бъдат входящите номера само за тези, които са с повече точки? Докога ще можем да пренареждаме желанията?

На мен тая новина ми се струва не дотам компетентно написана. Очевидно, щом до 23 април все още списъците са отворени за промени на кандидатурите, значи не може преди този ден да се определят граничните групи. А от това следва, че не може да се пуска лотарията за случайните числа.
Ето я истински точната новина за случайните числа от 6 април 2010 г. http://kg.sofia.bg/?page=news&id=399
А какво ще кажете за дете,което го има и в Общата и в Социалната опашка? Rolling Eyes
Абсолютно еднакво е името,а го има това дете и в двете опашки? И за района е кандидатствало само в 3 градини.В останалите градини го няма никъде това име!?
Ако си избереш една градина и провериш имената на децата в социалната опашка дали ги има и в общата опашка (изчети цялата обща опашка!) и ще се увериш, че всички тези деца присъстват и в двете опашки. Така е, защото социалните деца имат право на участие и в общата опашка, но с тази особеност, че на първото кластране не им се признават социалните точки при влизането им в общата опашка. После на Второто и т.н поредно класиране ще им се зачетат и социалните точки за влизане в общата опашка.
По-ясно казано, първото класиране върви на два етапа: Първия етап е за социалната опашка. Децата класирани на този етап отпадат от списъка на общата опашка, а социалните деца, които не са са класирали имат право да се борят на втория етап -той е за всички деца от общата опашка, като на социалните деца тук не им се признават социалните критерии. (От това положение в момента се вижда, че в общата опашка тези деца имат по-малко точки от колкото имат в социалната опашка.) След като мине Първото класиране, социалната опашка изчезва от системата и ще има само една обща опашка, където социалните деца ще имат и социалните си точки в бала си.

Аз обаче не разбрах генерирането на случайни номера за граничните групи утре ли ще се извърши или на 23.04. А днес ще бъдат входящите номера само за тези, които са с повече точки? Докога ще можем да пренареждаме желанията?

На мен тая новина ми се струва не дотам компетентно написана. Очевидно, щом до 23 април все още списъците са отворени за промени на кандидатурите, значи не може преди този ден да се определят граничните групи. А от това следва, че не може да се пуска лотарията за случайните числа.
Ето я истински точната новина за случайните числа от 6 април 2010 г. http://kg.sofia.bg/?page=news&id=399

# 706
Нямам нищо против децата,които кандидатстват по соц. критерии/никой не си избира съдбата/,но не мислите ли че май вече прекалено се спекулира с това положение.....
Направи ми впечатление,че на социалната опашка има деца с 6 точки,които имат реален шанс да ги приемат!Е,къде тогава да се наредиме ние с 8,2 максимум?

Децата, които по социални критерии събират едва 6 точки са най-вероятно кръгли сираци или деца на родители инвалиди, които няма как да работят. Нима би искала да се съревновавате с тези деца? Нека не се овълчваме чак до такава степен. Вярно е, недостигът е огромен, проблем е за всички ни. Но според мен верния път е да се борим за повече места, а не да се чудим как да извъртим критериите така, че на нас да са ни удобни. Но ето че на никой не му се занимава с протести и вдигане на шум около проблема с недостига.

П. П. Друг вариант да събират толкова малко точки е тази градина да им е 2-3-4 и тн желание. Което означава, че няма да заемат място и евентуално това място може да остане към общата опашка Peace

# 707

Но ето че на никой не му се занимава с протести и вдигане на шум около проблема с недостига.

Мдааа, сигурно на това му се казва "гражданско общество"....

# 708
  • гр.София

http://www.focus-news.net/?id=n1375876 - В информационната система за детските градини трябва да се обозначава броя на децата със специални образователни потребности

Поздравления за съдържанието на текста. Не съм очаквала да видя такова нещо публично.

# 709
Някой може ли да ми каже, дали някъде са публикувани изисквания как се доказват предимствата. Интересува ме специално за работещ родител трябва ли служебна бележка и дали е специален образец, или свободен текст?
Благодаря предварително за отговора и успех на всички

Намерих, че документите за доказване на предимства са посочени към профила на детето, но пише само служебна бележка. Според мен е свободен текст, но някой ако има друга информация?

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 17:08 от AnMary

# 710
snegura4ka, ще се въздържа да пиша емоционално като майка на едно от децата, с които се "спекулира прекалено". Проблемът Ви не е в тях, нито в децата и внуците на детските учителки. Просто трябва да се осигурят места за всички. Това е!
И, ако се направи протест, аз ще бъда там, въпреки че моето дете най-вероятно ще влезе, а Вие?

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 12:14 от Шматка

# 711
Намерих, че документите за доказване на предимства са посочени към профила на детето, но пише само служебна бележка. Според мен е свободен текст, но някой ако има друга информация?

Те работодателите си знаят, трябва да пише, че си техен служител (в отпуск по майчинство) и да има подпис на управителя и печат на фирмата, както и изходящ номер.

# 712
http://www.focus-news.net/?id=n1375876 - В информационната система за детските градини трябва да се обозначава броя на децата със специални образователни потребности
Поздравления за съдържанието на текста. Не съм очаквала да видя такова нещо публично.
Присъединявам се!

П.П. Айде момичета, търси се учителка по музика за ОДЗ № 42 Чайка, това са си цели 3 точки - не е шега!  Sunglasses

# 713
  • София
Може ли да попитам нещо, което може би е глупаво, но съвсем се обърках. На какъв принцип са класиранията след първото - жребий или по точки? За по-голяма яснота - детето ми е на границата на прием, единствено е с тези точки, надявам се да се отвори едно място до септември. Ако остане то едно единствено с тези точки, със сигурност ли ще приемат него при евентуално ново място или ще теглят жребий? newsm78

# 714
Може ли да попитам нещо, което може би е глупаво, но съвсем се обърках. На какъв принцип са класиранията след първото - жребий или по точки? За по-голяма яснота - детето ми е на границата на прием, единствено е с тези точки, надявам се да се отвори едно място до септември. Ако остане то едно единствено с тези точки, със сигурност ли ще приемат него при евентуално ново място или ще теглят жребий? newsm78

Първо по точки, ако има повече деца с еднакъв брой точки - тогава жребий.

# 715
  • София
Инсп. Гаджет, много благодаря за бързия отговор!
Има някакъв шанс, молете се за нас! Praynig

# 716
  • СОФИЯ
 Joy hahaha ПЪЛНА излагация беше темата на Савина!
Да помолим следващия път подробно и предварително да уточни каква е компетентността и "отговорностите" й!

# 717
Инсп. Гаджет, много благодаря за бързия отговор!
Има някакъв шанс, молете се за нас! Praynig

Успех!  Peace

# 718
Joy hahaha ПЪЛНА излагация беше темата на Савина!
Да помолим следващия път подробно и предварително да уточни каква е компетентността и "отговорностите" й!

А аз предлагам да се разберем да зададем само два въпроса - за ЕСПА и Дорис Тенеди и никакъв друг, може и да се сети да мъцне нещо по темата, ама надали  ooooh!

# 719
  • София
оф - спам !
някои може ли да ми даде актуален телефон на дирекция образование - телефон които се вдига при позвъняване , защото всички посочени не се вдигат
дали да не пусна и една жалба до Кметицата и за това тъй или иначе съм почнала
безобразие  Rage
знаят те за какво звъним и понеже нямат отговор не вдигат телефоните , нямам подходяща дума с която да ги нарека  #Cussing out и за това вадя пистолета #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт