СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 277
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Списъците толкова набъбнаха,че вече нямаме никакъв шанс Rolling Eyes

# 721
Да не забравяме, че г-жа Савина обеща, че в следващите 2 часа ще намерим отговорите на ВСИЧКИ зададени въпроси на блога на общината!!!

# 722
  • София
И да отговорят,какво от това...аз не им вярвам,ама хич Crossing Arms

Искам да ви попитам,след като мине 1-вото класиране ще можем ли отново да разместваме местата на градините?

# 723
Привет. И на мен вече ми се вижда мисия невъзможна да се класираме- наистина доста набъбнаха списъците  Tired
Имам едно питане - местим се в Младост и кандидатурите на синът ми са за ДГ в района на Младост, но по лична карта постоянният ми адрес е в Оборище. Като гледам какви опашки са за смяна на документите не знам как ще се вредя там, та на всичкото отгоре трябва да мъкна и дребния с мен, а той хич не обича такива места  Tired Та, питането ми е следното- за да си сменя адреса първо трябва да отида в ЕСГРАО за жълтата бланка. Ако, дай Боже  Praynig, извадим късмет и приемат дребния, мога ли само с тази бланка да удостоверя постоянен адрес при записването  newsm78 Страх ме е ако не ми го признаят да не дисквалифицират синчето, че тогава не знам. Някой има ли представа дали става така newsm78

# 724
  • София
Привет. И на мен вече ми се вижда мисия невъзможна да се класираме- наистина доста набъбнаха списъците  Tired
Имам едно питане - местим се в Младост и кандидатурите на синът ми са за ДГ в района на Младост, но по лична карта постоянният ми адрес е в Оборище. Като гледам какви опашки са за смяна на документите не знам как ще се вредя там, та на всичкото отгоре трябва да мъкна и дребния с мен, а той хич не обича такива места  Tired Та, питането ми е следното- за да си сменя адреса първо трябва да отида в ЕСГРАО за жълтата бланка. Ако, дай Боже  Praynig, извадим късмет и приемат дребния, мога ли само с тази бланка да удостоверя постоянен адрес при записването  newsm78 Страх ме е ако не ми го признаят да не дисквалифицират синчето, че тогава не знам. Някой има ли представа дали става така newsm78

Ако си избрала градина, в която не е приет като допълнителен критерий местоживеенето в община "Младост", не ти трябва да сменяш веднага регистрацията.
Освен това може да смениш само настоящия си адрес, без да сменяш документите си. Това става в общината, не в полицията.

# 725
  • София
snegura4ka, ще се въздържа да пиша емоционално като майка на едно от децата, с които се "спекулира прекалено". Проблемът Ви не е в тях, нито в децата и внуците на детските учителки. Просто трябва да се осигурят места за всички. Това е!
И, ако се направи протест, аз ще бъда там, въпреки че моето дете най-вероятно ще влезе, а Вие?
Съжалявам,че засягам лично,но когато проблема не е от вчера и недостига засяга основно хора като мен не съм особенно тактична!
Искам да поясня,че в социалните групи за мен лично предимството трябва да е най-вече за сираци и болни деца.Близнаците дори са ощетени с тези 2т.Колкото до многодетните мога да пооспоря привилегията....Имам позната с 3 деца,първото е от брака и,а другите са родени без брак.Същата има бизнес.За какви социални критерии говорим тогава?

# 726

Ако си избрала градина, в която не е приет като допълнителен критерий местоживеенето в община "Младост", не ти трябва да сменяш веднага регистрацията.
Освен това може да смениш само настоящия си адрес, без да сменяш документите си. Това става в общината, не в полицията.

В градината дават 0.1 т, ако живееш в района на градината, затова искам да си сменя адреса. Значи може само в общината да отида и евентуално после с тази бланка да удостоверя настоящия адрес?
Благодаря  Hug

# 727
"Не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле"...друг коментар нямам.

# 728
  • СОФИЯ
http://blog.sofia.bg/?p=126

отговорите в блога

"Относно настоятелното питане за ЕСПА и Дорис Тенеди, бих искала да ви уверя, че не бягам от този въпрос. За съжаление отговора на въпроса е от компетенциите на дирекция „Образование” и всички въпроси, които Ви интересуват по тези казуси, може да отправите към колегите от тази дирекция, когато си говорите във форума с тях. Средства за ремонт на 20 ЦДГ, 30 ОДЗ, 70 ЦДГ и 7 ОДЗ не са осигурени в бюджет 2010г."

# 729
Ако разчитах да ми приемат децата по 1-во желание,щях да сьм трайно безработна.Висим си с 2-те деца на опашката от самото начало....Не е лесно да си Кмет на София,че да угодиш на постоянно и временно живущите тук. ooooh!Тази сутрин случайно гледах интервю с Г-жа Фандькова.Пускам ви само тази част,която се отнася за ДГ
Водещ: 20 нови детски градини до края на годината, с нови...

"Йорданка Фандъкова: Около 2200 места нови очакваме да се открият.

Водещ: Казали сте го на 1 април.

Водещ: Аз го казвам всеки ден, така че можете да проверите и преди това. Още повече, че това е част от програма, разработена преди 3 години, приета от Общинския съвет, която се следва много последователно. Благодарение на нейното изпълнение и на откритите миналата година много нови групи имаме вече и преодоляване на недостига, започвайки от 5-годишните.

Водещ: Преди около 8000 деца не можеха май..., преди няколко години да влязат. Сега колко ще останат?

Йорданка Фандъкова: Броят е динамичен, защото различна е раждаемостта. Ние оценяваме по следния начин. Започнахме активно да работим от най-големите, защото това е и част от образователния процес. Т.е. ние вече при 5-годишните преодоляхме недостига...

Водещ: Отгоре надолу.

Йорданка Фандъкова: Отгоре надолу. При 4-годишните го сведохме до под 100 деца като чакащи.

Водещ: При най-малките най-голям е недостигът.

Йорданка Фандъкова: При 3-годишните сега в момента, по данни в момента, е около 1500 недостигът. Разбира се, при яслените групи там е много по-голям недостигът и той трудно ще бъде преодолян. За това са необходими години.

Водещ: Понеже по тази тема винаги сте била откровена. Дори имаше случай, в който бяхте го.това да се разделите и с поста си като бяхте зам.-кмет.

Йорданка Фандъкова: Както виждате, усилията дават резултат.

Водещ: Затова да кажем честно. Колко деца ще останат извън възможност да бъдат на ясли и на детска градина, общо?

Йорданка Фандъкова: Това казвам, че това е динамично число и ми е трудно да прогнозирам...

Водещ: Горе-долу.

Йорданка Фандъкова: ... затова за мен е важно записването започва за първа група.

Водещ: Около 2000?

Йорданка Фандъкова: Очаквам да е под 2000 за първа група, подчертавам. При яслите не мога да прогнозирам, защото там ежедневно се регистрират, записват. Т.е. всичко това може да бъде видяно, между другото, на информационната система, която работи в съвсем режим постоянен. Така че всеки, който желае, може...

Водещ: Но ще има 20 нови детски градини.

Йорданка Фандъкова: 21 дори в момента се изграждат за тази година.

Водещ: Това са цели съоръжения или пристройки към сега съществуващите?

Йорданка Фандъкова: Това са различни. Имаме и чисто нови детски градини, и нови сгради. Всички те обаче са нови сгради. И това са нови групи. Ние ги отбелязваме по броя деца, които могат да бъдат настанени. Новите сгради са наистина много красиви. Миналата седмица открихме в „Слатина” три групи в една нова сграда. Тази седмица след два дни предстои в „Долни Лозен”. Между другото, имаме вече квартали в София, в които няма недостиг. В същото време имаме такива с доста натоварени и голям недостиг като „Люлин”, „Младост”, центърът продължава да бъде много натоварен район." Wink

# 730
  • СОФИЯ
Из протокола от РГ 21.10.2009 г.

Г-жа Минчева: За следващата година имаме довършване строителството на няколко детски градини и освобождаване на сгради на детски градини отдадени под наем.

Г-жа С.Конакчиева : Родителите се вълнуват какво ще се случи с ЕСПА.

Г- жа Шопова : Договорът изтича през  2010 година. Ние не желаем да подновяваме договора.Има ,обаче преостъпено право на строеж.

Г-жа С.Конакчиева : Договорът изтича през учебната година. Кога  ще се прекрати договора ? Има ли вероятност да не са предвидени средства за отремонтиране на помещенията и те да станат празни поради тази причина?

Г- жа Минчева: Процедурата е ясна. Пишат се уведомителни писма за изтичане на  договора.

Г-жа Ирена Николова: Вече имаме такива случай , например с ОДЗ №7. По средата на годината се отремонтираха  помещенията и се настаниха групи. Реагирахме бързо и адекватно.

Г-жа С.Конакчиева : Към кого да се обърнем, за да получим яснота за тези договори за помещенията?

Г-жа Шопова: Възниква  и проблем от друго естетство – за промяна на собствеността. При ЕСПА е  частна публична собственост.

Г-жа С.Конакчиева : Интересува ни дали това са договори за ползване или договори за наем?

Г-жа Минчева : На тези въпроси ние не можем да отговорим.

Ние работим върху договори, които предстои да се предкратят в р-н „Триадица” в ОДЗ №7 , р-н „Подуяне”  ЦДГ №20, р-н „Изгрев” ЦДГ 70, ОДЗ 30.

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 14:10 от мама САННЯ

# 731
  • София, под Карлсон
И аз не успях да се свържа с дирекция "Образование"  #Cussing out
Но току- що видях, че са обявили следните нови места:

136 ЦДГ Славия, район Красно село
Набор 2006 : 25 места
Набор 2007 : 25 места

168 ЦДГ Слънчогледи , район Слатина
Набор 2005 : 12 места
Набор 2006 : 18 места

А също така видях, че първите 5 деца от набор 2007 по общите критерии (общо 15), чакащи за 168 ЦДГ са с повече от 10 точки. Евала на умника измъдрил К4  #2gunfire

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 14:36 от Blues

# 732
  • София
И аз не успях да се свържа с дирекция "Образование"  #Cussing out
Но току- що видях, че са обявили следните нови места:

136 ЦДГ Славия, район Красно село
Набор 2006 : 25 места

168 ЦДГ Слънчогледи , район Слатина
Набор 2005 : 12 места
Набор 2006 : 18 места

А също така видях, че първите 5 деца от набор 2007 по общите критерии (общо 15), чакащи за 168 ЦДГ са с повече от 10 точки. Евала на умника измъдрил К4  #2gunfire

Блазе им! Имам предвид на живеещите наоколо.

# 733
Значи за ЕСПА никой не е компетентен, голям залък е явно, така да ги прикриват  #Cussing out

# 734
  • София
"Не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле"...друг коментар нямам.
Явно си от тези, срещу които роптая и за това се засягаш #Cussing out.Остани си със здраве и не се прави на толкова великодушна......

Общи условия

Активация на акаунт