СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 103
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, здравейте!

Пак съм във вашите редици - отново чакаме да ни приемат.
Сега за 1-ва група.
Ако не ни приемат до края на април, ще трябва да напускам работа,
за да гледам малкия  и шансовете му за влизане в такова заведение се свждат до 0 Sad

По закон имаш право на половин година неплатен отпуск, възползвай се и няма да намалеят шансовете на малкия за ДГ. Работодателя правно не може да ти откаже.
(осен ако не са променили нещо от началото на година, но не вярвам)

Успех!

# 346
поне поредността на желанията да са видими , а за К4 не съм много сигурна , че е непоклатим особено ако се хванат злоупотреби тази година , в градината ,в която кандидатствам в момента са 3 деца с К4 е на к'во прилича това - дано да имаме шанс .

За да се хванат злоупотреби, трябва все пак някой да прави проверки Mr. Green. А както се оказва те сами си гласуват правилата и сами си следят за спазването им. Тоталитаризмът може и да е отживелица, но в случая си е чиста реалност Crazy

# 347
  • София
Здравейте, мили мами!
Периодично преглеждам списъка с чакащите за 1-ва яслена група в така желаното ОДЗ и какво съзирам днес на социалната опашка:

5. Денислав Николов Делчев   7.1 т.
6. Денислав Делчев Николов   6.0 т.

#Crazy
Защо ли ми се струва, че става въпрос за едно и също детенце!?!?

Искам да попитам: Ако се окаже, че в системата има несъществуващи профили на деца, тогава какво става?
Може би ще се освободят места на следващо текущо класиране , а родителите ще ги тръшка инфаркт от нерви!

# 348
  • София
vodica, едва ли става дума за едно и също дете. Не пречи да пишете в "Обратна връзка" и да помолите да проверят. Имат ЕГН-та в системата.

# 349
  • София
Врели и кипели момичета, моля за съвет!

Второто ми дете кандидатства за първа група като първо желание в градината на сестра си. Там в момента има само едно място, като ние сме втори - т.е. има някаква вероятност да ни приемат на следващите класирания, ако се откаже някое дете. От друга страна, ако променя желанията на детето, то ще бъде прието 100% в една друга градина, която не ни е толкова удобна и, най-важното, ще трябва да водя децата си на две отдалечени едно от друго места, което доста ме затруднява. Та в тоя ред на мисли искам съвет. Как бихте постъпили:

1. Бихте оставили като първо желание досегашното и бихте разчитали на текущи класирания до лятото?
2. Бихте променили поредността на желанията и бихте избрали сигурния, макар и не толкова удобен вариант на другата градина?

И в този ред на мисли - какъв е вашият опит, трудно ли стават преместванията от една градина в друга при вече записано дете?

Моля ви, посъветвайте ме! Praynig

# 350
  • София
Клер, порови се из списъците на градините в района. Детенцето пред вас по първо желание ли кандидатства в тази градина? Ако не - значи ще влезете вие.  Дори и да не влезете, може директорката да уплътнява групи, да излезнат нови места и пак ще имате някакъв шанс. Аз бих се борила децата да ходят на една и съща градина  Peace

# 351
Врели и кипели момичета, моля за съвет!

Второто ми дете кандидатства за първа група като първо желание в градината на сестра си. Там в момента има само едно място, като ние сме втори - т.е. има някаква вероятност да ни приемат на следващите класирания, ако се откаже някое дете. От друга страна, ако променя желанията на детето, то ще бъде прието 100% в една друга градина, която не ни е толкова удобна и, най-важното, ще трябва да водя децата си на две отдалечени едно от друго места, което доста ме затруднява. Та в тоя ред на мисли искам съвет. Как бихте постъпили:

1. Бихте оставили като първо желание досегашното и бихте разчитали на текущи класирания до лятото?
2. Бихте променили поредността на желанията и бихте избрали сигурния, макар и не толкова удобен вариант на другата градина?

И в този ред на мисли - какъв е вашият опит, трудно ли стават преместванията от една градина в друга при вече записано дете?

Моля ви, посъветвайте ме! Praynig

Аз също бих разучила списъците на близките ДЗ, за да видя дали това дете не е с първо желание в друга градина  Rolling Eyes
А ако това му е първо желание сигурно бих записала като първо желание другата ДГ, където ни е сигурно записването и ще следя "градината на каката" дали няма да пусне свободно място за 2-ро класиране, което ще е 1 седмица след първото, а в същотот време ще имам сигурно място в другата детска градина, срока за записване след 1-во класиране е 2 седмици...
Нека и другите мами се включат да не те подведа Simple Smile
А иначе зависи колко спешно ти е посещението на ДЗ за малкото дете... ако можеш да чакаш текущите класирания и сте с доста точки и със сигурност ще влезнеш и няма как да ви изместят... ми то е доста относително  newsm78

# 352
kikimora1 според мен са ти замазали очите...не вярвам да има каквито и да е промени за тази година, все пак остана месец до първо класиране. А пък за К4 съм сигурна, че няма да го пипнат, дори няма и да приемат доводи от страна на родители за премахване на това предимство, поне да намалят точките от 3 на 1...но и това не вярвам да стане.

инсп. Гаджет, не зная защо решихте, че си правя илюзии относно тазгодишното премахване на К4. Само обясних повода да ми звъннат от общината и предадох думите на служителката за темата на следващата РГ. Разговорът ми продължи доста повече и включваше въпрос от моя страна за позицията на общината относно К4. След дълги безсмислени фрази служителката завърши с думите, че все пак тя е само експерт и не участва във формирането на позициата на общината.

Що се отнася до приемането или отхвърлянето на доводите всичко зависи от моментното състояние на силите и ситуацията.  

Асоциация Родители: http://roditeli.org/

Аз също не вярвам да напарвят каквото и да било с К4.
Благодаря за линка. Още днес ще им драсна няколко реда да ги попитам къде са се изпокрили.

Естествено, че К4 няма да го пипнат нито тази година, нито следващите, направо не разбирам какво се палите.
Ако се мисли по подобен начин естествено, че нещата няма да се променят. На мен ми допадат по-скоро начина на разсъждение на мама Саня и упоритостта на Ели Х.

А да! И разбира се reniris! Grinning

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 14:05 от AnMary

# 353
Здравейте,да попитам нещо,може ли едно и също име да го има и в списъка по Соц.критерии,и в списъкаа по общи критерии:
СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ ПО СОЦИАЛНИ КРИТЕРИИ - 10 свободни места

1. Александрия Неделчева Неделчева 10+ т.
2. Кристиян Александров Величков 10+ т.
3. Ясен Александров Величков

СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ ПО ОБЩИ КРИТЕРИИ
 1. Александрия Неделчева Неделчева 10.1 т.
2. Алекс Ивомир Димчев 9.2 т.
3. Александра Василева Ангелова 9.2 т.
4. Валентин Петров Недевски

# 354
Здравейте,да попитам нещо,може ли едно и също име да го има и в списъка по Соц.критерии,и в списъкаа по общи критерии:

Защото децата от социалната опашка фигурират и в общата опашка, но без социалните си точки. Предполагам че това детенце е с К4 и че тази градина не му е първо желание.

# 355
  • София

Да, защото само на първото класиране я има опащката по социални критерии и допълнителните точки.Ако не се класират на 1-во класиране децата от социалната опашка се състезават с всички деца, но с точките си без социалните.

# 356
Nikitali,
благодаря за бързия отговор.А щом влезе по соц.критерии,то тогава мястото в общите критерии се освобождава,така ли?Извинявам се за тъпите въпроси,но вече луднах и незнам кое е правилно и  кое-не......

# 357
  • София
Nikitali,
благодаря за бързия отговор.А щом влезе по соц.критерии,то тогава мястото в общите критерии се освобождава,така ли?Извинявам се за тъпите въпроси,но вече луднах и незнам кое е правилно и  кое-не......
Точно така.

# 358
aria_82 ,благодаря и на теб,за разяснението.
И още нещо-след като свободните места по соц.критерии са 10,а децата са 7,то тези 3 незапълнени места-какво се случва?

# 359
Eti123, незаетите места от социалната опашка преминават към общата опашка във втория етап на първото класиране.

Общи условия

Активация на акаунт