СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 279
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, да ви питам повдиган ли е въпросът защо при новооткрити групи, когато се запълва наведнъж цялата група, но това не се случва през септември, опашките не се разделят.
Например в така лелеяното от нас 95 ОДЗ миналия септември не приемаха деца заради ремонт, а когато ремонтът свърши и обявиха свободните бройки, нямаше разделение (понеже не било септември месец) и почти всички бройки бяха заети от деца по социалните критерии (далеч над 40%). Освен това за този септември няма никакви свободни бройки за същия набор. Излиза, че е сформирана една "социална" група, просто защото приемът е бил в различен месец...
Засяган ли е този въпрос на работната група предвид плановете за новостроящите се детски градини?

# 481
  • София
Момичета, да ви питам повдиган ли е въпросът защо при новооткрити групи, когато се запълва наведнъж цялата група, но това не се случва през септември, опашките не се разделят.
Например в така лелеяното от нас 95 ОДЗ миналия септември не приемаха деца заради ремонт, а когато ремонтът свърши и обявиха свободните бройки, нямаше разделение (понеже не било септември месец) и почти всички бройки бяха заети от деца по социалните критерии (далеч над 40%). Освен това за този септември няма никакви свободни бройки за същия набор. Излиза, че е сформирана една "социална" група, просто защото приемът е бил в различен месец...
Засяган ли е този въпрос на работната група предвид плановете за новостроящите се детски градини?
Ами много ме съмнява да си били заети от деца със социални критерии, защото те след първото класиране са без социалните си точки.По-скоро са били деца с К4.Разбира се казвам го без да съм сигурна.

# 482
  • София
Ами много ме съмнява да си били заети от деца със социални критерии, защото те след първото класиране са без социалните си точки.По-скоро са били деца с К4.Разбира се казвам го без да съм сигурна.

Да, но тази година точно така ще се получи, а ако всички деца са били с К4 направо не ми се мисли...

# 483

Ария 82, мисля че си в грешка за социалните точки. Нас ни приеха така в новооткрито крило на ЦДГ, което се трансформира на ОДЗ януари месец и всички приети деца бяха с 10 и повече точки. Ние имахме 10 т заради многодетно семейство.

Гледах това И Н Ф О Р М А Ц И Я по изпълнение на Актуализирана и допълнена п …  детските градини
В нашият квартал (Надежда) пише, че ще има 4 нови градини. За сега знам само за една строяща се.

АнМари, а дали 4 гр. не означава 4 групи? Нещо не ми се връзва сметката с броя места, обявени в последната колона на таблицата ако са цели градини това.

# 484
  • София
Nikitali, и аз мисля, че би трябвало да значи 4 градини. Бройката на децата в 4 групи няма и 100.

# 485
  • гр.София
 Права е Пламък. Нямаше квоти при приема в някои градини. Като 95 ОДЗ.
 Мисля,че това важи за всички класирания през годината.

Nikitali, и аз мисля, че би трябвало да значи 4 градини. Бройката на децата в 4 групи няма и 100.
Гр е групи. Confused

# 486
  • София
Да, възможно. Не съобразих, че 1250 деца са за всички ОДЗта.
Ех, иска ми се гр. да е градини.
Четох темата за градината в Надежда. Май все още не е готова.

# 487
  • София
Тоест след първо класиране отпадат или не точките по социални критерии, че аз съвсем се обърках вече? Извинявам се ако съм в грешка, просто си мислих, че социалните критерии са само за първото класиране, а за текущите, децата са само с общите си критерии.

# 488
Тоест след първо класиране отпадат или не точките по социални критерии, че аз съвсем се обърках вече? Извинявам се ако съм в грешка, просто си мислих, че социалните критерии са само за първото класиране, а за текущите, децата са само с общите си критерии.
Само за втория етап на първото класиране отпадат социалните им точки, от второ класиране натам пак ще са си с всички точки!  Peace

Поне аз така разбрах Simple Smile

# 489
  • София
Само за втория етап на първото класиране отпадат социалните им точки, от второ класиране натам пак ще са си с всички точки!  Peace

Да може наистина да е така.

# 490

Правилно си разбрала, точно така е  Peace

# 491
  • София
Децата се класират по поредността на желанията им.

Ако едно дете има достатъчно точки и за първите си три желания на първо класиране, то бива класирано автоматично по първо желание, а в градините, където са следващите му желания, "изчезва" от списъка и децата след него се преместват с едно място нагоре. Peace

Хубаво, ама нали класирането е едновременно в двете градини, как системата ще разбере че е класирано по първо желание, като класирането в момента се прави ?
И ако не е класирано по първо желание, ще изпревари ли детето Г със същите точки но по първо желание?

Май много сложно го обясних.
То затова е някакъв вид система, за да може да разбира, кога едно дете е класирано и този факт да се отразява на списъците с другите му желания. Wink

Иначе за конкретната описана от теб ситуация, ако дете Б не е класирано по първо желание, то и четирите деца са с равни шансове и зависи, какви случайни номера ще им бъдат изтеглени. Ако твоята подредба от 1 до 4 е точно по този признак, то ще се класират деца А, Б и В.

Класиранията стават първо по точки, след това по входящ номер (или случайно число, или дата и час). Признакът "поредност на желанията" е оценен също с точки и влияе по този начин на класирането. Peace

Ясно, значи да разчитам е ако дете Б е класирано по 1во желание в друга градина, тук ще се класират А,В,Г, а не само А.
Мерси за разясненията.

# 492
  • София
привет!
За пръв път ще кандидатстваме и имам малко въпроси..... прочетох на първа страница че при равен брой точки за 1 място ( гранична група) за нормалните места (не за Соц. ) не се тегли жребии , а как тогава се класират децата в този случай?
А и защо вече не се виждат списъците в страниците на градините?
Пратили са ми съобщение за разделяне на филиали на градините - и това не ми е много ясно, не видях никъде в страницата на градината да пише за филиали......
Благодаря за всеки отговор   bouquet

# 493
  • София
привет!
За пръв път ще кандидатстваме и имам малко въпроси..... прочетох на първа страница че при равен брой точки за 1 място ( гранична група) за нормалните места (не за Соц. ) не се тегли жребии , а как тогава се класират децата в този случай?
А и защо вече не се виждат списъците в страниците на градините?
Пратили са ми съобщение за разделяне на филиали на градините - и това не ми е много ясно, не видях никъде в страницата на градината да пише за филиали......
Благодаря за всеки отговор   bouquet

По първия въпрос - дочети обяснението за класиране докрай. Жребий се тегли на втория етап от първото класиране, когато на общата опашка се наредят неприетите социални деца, без социалните си точки.
Списъците ще са видими утре около 10 сутринта.
Щом на страницата за района, който кандидатствате не са отбелязани филиали, значи детските градини нямат такива и местата са за основната сграда.

Успех!

# 494
Против съм близнаците да са в социалните критерии, редом до деца сираци, полусираци и деца в риск Peace. Същото е мнението ми и за многодетните семейства. Нека имат някакво предимство, но не мисля, че то трябва да е толкова голямо както в момента, спрямо останалите деца. Породените са ощетени спрямо близнаците. Тези, с разлика 25 месеца, са ощетени спрямо децата с разлика 24 месеца и тн Tired

То ще е все тая. Освен че чакащите на общата опашка на някои места може да изреват. Когато близнаците и многодетните са условно на социалната опашка, на първо класиране е по-голям шанса на децата от общата опашка.

Квотата е с ограничителен характер - да не се бъркат тези с предимствата с останалите. Изключение прави К4, но няма пълно щастие.

Аз не съм го повдигала въпроса. Напротив, писали сме още миналата година становище против квотите, но не ги махнаха. Точковата система е горе-долу добър индикатор за нуждата на отделното семейство. Доколкото е възможно това да се постигне и в този ред на мисли не е логично да се ограничава достъпа на семействата с дефинирано по-голяма нужда. Изключвам К4 разбира се. Той не е критерий, дефиниращ нужда.

Общи условия

Активация на акаунт