СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 264
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
Бих искала да попитам следното. Доколкото бях разбрала до момента, четейки вас и ровейки се в ръководствтата за родители в системата, ако детето се класира не по първо, а по някое от последващите си желания, да кажем - по второто, то тогава всички отсатали желания след второто отпадат, а остава само първото. След като зададох въпроса в системата за обратна връзка на Сирма обаче, ми отговориха, че в случай, че детето се класира и запише независимо по кое желание, всички останали отпадат, независимо, че са по-предни желания и могат да бъдат добавени отново, но разбира се с нов входящ номер. Само аз ли се бях заблудила, че кандидатурите отпадат само за по-долните желания от това, на което си класиран..... Ще съм благодарна на отговорите ви.

# 661

Някой може ли да ми обясни какво означава това, защото нещо не разбрах? Благодаря предварително. Hug

Това е за тези, които са приети и са си използвали точките вече. Сега за новата кампания им ги връщат, ако желаят да си сменят градината с по-удобна.

# 662
Здравейте,
Бих искала да попитам следното. Доколкото бях разбрала до момента, четейки вас и ровейки се в ръководствтата за родители в системата, ако детето се класира не по първо, а по някое от последващите си желания, да кажем - по второто, то тогава всички отсатали желания след второто отпадат, а остава само първото. След като зададох въпроса в системата за обратна връзка на Сирма обаче, ми отговориха, че в случай, че детето се класира и запише независимо по кое желание, всички останали отпадат, независимо, че са по-предни желания и могат да бъдат добавени отново, но разбира се с нов входящ номер. Само аз ли се бях заблудила, че кандидатурите отпадат само за по-долните желания от това, на което си класиран..... Ще съм благодарна на отговорите ви.

Мисля, че отпадат, ако се запишеш. Ако само си класиран, но не се запишеш, тогава остават.

# 663
Мхм, ясно, така са ми отговорили и от системата. Значи запишеш ли го независимо по кое желание е класирано, отпадат всички останали кандидатури, дори и по-предните?

# 664
Мхм, ясно, така са ми отговорили и от системата. Значи запишеш ли го независимо по кое желание е класирано, отпадат всички останали кандидатури, дори и по-предните?

Мисля, че така беше, според правилата.

Хей, да си подготвите въпросите за мостовете за утре! Че г-жа Савина ще отговаря!  Joy

# 665

Мисля, че така беше, според правилата.

Хей, да си подготвите въпросите за мостовете за утре! Че г-жа Савина ще отговаря!  Joy

За мостове не знам, но ми е любопитно защо в СО има толкоз любители на естакади че ще теглят към 90 млн. за 4-5 броя. Може би туй са имали предвид. Вероятно влиза в общаващото понятие "пътища и мостове".

# 666
  • София
Искам да попитам,каква е причината някои деца да кандидатстват с равен брой точки в различни ЦДГ?Пример:
Валентин Каменов Данов -9.2 т. в 114цдг,67 цдг и 9.1т в 8 одз
Ема Мартинова Андреева-8.2т в 114цдг,67цдг

Разгледах само 3-4 градини и кандидатстващите деца и това ми се наби на очи.Може и в още градини да са с тези точки.Защо е така!?

# 667
  • София
Inkа, проверете допълнителните критерии, приети в съответната ЦДГ.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=474091.msg14349154#msg14349154

114 ЦДГ ДК1, ДК3, ДК4
67 ЦДГ ДК1, ДК2, ДК4

# 668
  • София
Здравейте,
Ако детето е записано по второ  или следващо желание,точката за първо желание си остава,но всички кандидатури се нулират(губите ранната  дата).
Пример-синът ми се класира по първо желание-изгоря му точката за 1-во желание и всички кандидатури.
По мой съвет една позната кандидатства с второ желание и приеха детето.
Запази си точката за 1-во желание,но и при тях отпаднаха кандидатурите с по-ранна дата.

# 669
  • София
Момчето кандидатства в почти всички градини на община Кр. село и почти навсякъде има 9.2т/с едно изключение от 9.1/.Нали все пак на първо,второ и трето желание има намаляване на броя на точките?
Чак пък във всички градини да отговаря на критериите и да получачава точно равен брой!? Rolling Eyes
Момичето във всичките градини,в които кандидатства варира от 8 до 8.2 т.
Странна ми е тази система нещо Thinking
ДК4 е 0.1т.
ДК2 e валиден за почти 99% от децата.В частност и ДК3-повечето деца,където живеят там и кандидатстват,по-рядко са тези,които спрямо работата на родителя кандидатстват.
Не разбирам как се получава. newsm78

# 670
Инка, това се получава, когато детето кандидатства на 4-то и следващи желания. Цитираното момченце явно е с 12 т. за първо желание, а момиченцето с 11. Погледни дали ги няма и в социалната опашка.

Редактирам се: и двете деца са с любимия К4, като момченцето има и 1т. от чисти ясли, а желанията им в цитираните градини са от четвърто нататък.

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 15:56 от Nikitali

# 671
Момчето кандидатства в почти всички градини на община Кр. село и почти навсякъде има 9.2т/с едно изключение от 9.1/.Нали все пак на първо,второ и трето желание има намаляване на броя на точките?
Чак пък във всички градини да отговаря на критериите и да получачава точно равен брой!? Rolling Eyes
ДК4 е 0.1т.
ДК2 e валиден за почти 99% от децата.В частност и ДК3-повечето деца,където живеят там и кандидатстват,по-рядко са тези,които спрямо работата на родителя кандидатстват.

Тези деца за 1-во 2-ро и 3-то желание имат съвответно 12-11-10 т. (момиченцето) и 11-10-9 т. (момиченцето). Т.е. градините, които гледаш, са желанията им от 4-то нататък, клъдето във всички градини са с еднакъв брох точки (говорим за целите числа, не за десетите, давани от доп. критерии).

# 672
ДК4 е 0.1т.
Еднаквата цифра от цялата част на числото (например 8.0; 8.1; 8.2 и т.н... става дума за "осмицата") за различните градини означава, че за всички тези градини поредното желание на детето е то Четвърто нататък (Пето, Шесто...). Само за първите три желания се дават точки за поредност. Сиреч, някъде (из цяла столична община) за Първо, Второ и Трето желание детето е избрало градини, за които не си проверила дали не кандидатства и там, и така не си открила, че там балът му е по-висок от масовия случай, като в Красно село.

# 673
  • София
Поне в нашата община ги няма и двете деца в списъците със социалните.Може да кандидатстват и в други общини...Знам ли!?

# 674
Аз си влизам в профила без проблем.
Някой може ли да ми обясни какво означава това, защото нещо не разбрах? Благодаря предварително. Hug
Това съобщение важи за следните случаи: Ако през изтеклата учебна година едно дете се е класирало по някое от трите му първи желания и се е записало, но после на ново е добавило кандидатура с идеята да се премести в друго ДЗ, то за тази му кандидатура системата не му дава точките за поредност на желанието, които е изполвало при записването си. Например, детето е било класирано и записано по Първо желание, но после като направи нова ( и единствена, примерно) кандидатура за преместване в друго ДЗ, то системата ще му даде 2 т., а не 3 т. за поредност на желанието (в случая за Първо), защото за нея това му желание за същата тази учебна година се смята за Второ. Така стояха данните с точките до момента с тази новина (твоя линк). Та новината гласи, че за Новата учебна година се възстановяват всички точкиа за поредност на желанията, без да се отчита дали миналата година или дори по-миналата някое дете не е записано вече някъде. Т.е. в този смисъл за новата учебна година към момента всички деца - и ходещите на ДЗ и тези дето още се мъчат да влязат все някъде имат равни права от към поредност на желанията. Всеки си има 3т. за Първо, 2т. за Второ и 1т. за Трето желание за кандидатурите му към 24 април 2010 г.

Общи условия

Активация на акаунт