Ето, че Великден иде вече, с крачета и ръчички рита СЕПТЕМВРИЙСКОТО човече

• 23 452
  • 672
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
E.L., добре си тогава... Аз съм при началника на катедрата, който само ни изброи мноооооого начини за преписване, (някой дори непознати Crossing Arms), тъй ча варианта с пищовите го изоставих още по време на очните... Не, че това, което изучаваме не ми е интересно, но в тема има поне 50тина цифрички, които просто невиждам как ще запомня Thinking #Cussing out

# 121
Момичета здравейте,
аз  в понеделник съм на лекар
започна са ме боли долу ту в ляво ту в дясно за по няколко минути и отшумява
малко се тревожа дали е нормално това?

Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 122
Emilli Arie, съжалявам, че сте в такава ситуация! Стискам ви палци за бързо оправяне  Praynig!
anixi и mixilena, и вашите дечица да се оправят скоро!

Tommelise, след като все още не се е стигнало до сериозна диагноза заради кръвното ти, опитай се да си по-спокойна, да релаксираш по някакъв начин, и не се притеснявай за работата! След като не ти е високо по принцип кръвното, сигурно има начини да овладееш положението.

За мазилата против стрии - толкова ги обсъждахме в началото, не си спомням изобщо някой да е споменавал, че се започвали от 4-я месец  newsm78... Дори обратното - мисля, че говорихме, че се почват колкото се може по-рано. Само не казвайте, че това е заради формирането на органите  Thinking. Ама никъде не съм го чела това  Confused.
И в тази връзка с мазилата и изобщо козметиката - снощи в един друг форум някой подметна статия за вредността на повечето стикове и дезодорантчета за под мишниците, защото съдържат алуминий. Статията дори не беше за бременните, а по принцип, че е вредно... и аз почнах да се вкарвам в разни филми, защото естествено и моя Лейди Спийд стик го съдържа. Та го спрях и сега ще търся някакви натурални дезодоранти  Rolling Eyes.

LITA_, обади се на лекарката си, ако болките те притесняват... друг съвет не мога да ти дам.

# 123
  • у нас
Добро утро Flutter Flutter Flutter
аз сега отивам пак на изследвания и следобед на преглед, но преди това съм на лекции Peace

успех на тези, които учат за изпити, аз за сега само се подготвям психически Crazy

за мазилата против стрии- взех си масло на икаров и мисля първо с него да се мацондря. Имам и едно малко на веледа, хвалиха ми и това на чико- ще видим, но искам да минат още седмица- две Peace

Люляк това за дезодорантите направо ме  Shocked Shocked Shocked аз ползвам един на гош- супер доволна съм и ако трябва да го сменя ще съжалявам Confused

успешен ден и моля за едни палчета. Днес сигурно пак кръвното ми ще е на 130 Confused

и да не забравя кафенце и закусчица

успешен и усмихнат ден от мен  bouquet

# 124
  • в мечтите си
Добро утро и от мен!
Така ми стана драго ,като видях ,че в неделя ще бъде 20 градуса  Laughing
Ех,че хубава загуска ни е приготвила Tommelise   мерси Simple Smile . А между другото за твоето високо кръвно мога да ти кажа ,аз как си го нормализирам поне малко.Има едни капки мента-глог-валериан ,една капачка от тях и за петнайсетина минути се оправям.Абсолютно безвредни са!  Naughty  имаш и едни палчета от мен за днес.
Emilli Arie съжалявам за това което ви е сполетяло
Аз днес съм твърдо решена вече да се обадя и да се запиша за късната ФМ,чудя се м/у Томова и Марков,но ще видим.
Лек и усмихнат ден на всички!

# 125
Добро утро и от мен  Hug  Много се радвам че предстоят слънчеви дни, време за разходки  и много положителни емоции. Хубав ден на всички.

# 126
Добро утро Simple Smile
20 градуса - страхотна новина най-после дълги разходки и слънчево настроение Simple Smile
Аз вчера бях на лекар. Чак на 8ми април ще ми правят изследвания явно пак няма направления.
Но с бебо всичко е ок. Все още е рано за пол. И малко съм разочарована, защото сме с една седмица назад, а аз искам това време по-бързо да минава Simple Smile)))))
Днес ще ходя до банката да се разправям с простотии, но пък после следва шопинг йееееее Simple Smile)))
Поздрави от мен Simple Smile

# 127
Добро утро майчета, хайде ставайте да ядете хахахха
Tommelise- Каква хубава полезна закуска си ни спретнала, много благодаря!  newsm51 Дано да не ти създава повече грижи кръвното, старай се да бъдеш спокойна и да милиш позитивно.
Kirra- аз също често имам главоболие и нищо не ми помага, нито масаж, нито комрес...нииищо. Два пъти не издържах от болка и пих парацетамол и ми облекчи за да  заспя.
sweet maniche, E.L.- знам какво ви е и от сърце ви желая сили и успех.
Jani4ka- Много ще съм ти благодарна ако споделиш рецептата с маста и бадемовото масло, понеже аз имам едно бурканче с чиста мас и бих се мазала ако не миришеше. Благодаря ти предварително.
Желая ви страхотен ден и много усмивки!  lovekiss

# 128
Добро утро и от мен Simple Smile

Tommelise, твоята закуска изкушава със забранени сиренца  Grinning А нали знаете, забраненото е най-сладко. Аз скоро направих опит да хапна сирене Бри точно като това на снимката, като преди това го затопля (така листерията умирала). Да ви казвам ли какво се получи  Grinning Отвън си беше добре, но вътре доби консистенция на олио  Sick

LITA_, ако не спират болките, по-добре звънни на лекаря си за всеки случай. А междувременно можеш да изпиеш едно Но шпа. Peace

Относно дезодоранти и всякаква козметика - ползвам си всичко както преди и не ме е страх. Не съм избягвала нищо и през двете предишни бременности. Мисля, че такива малки количества каквито и да е козметични препарати не проникват кой знае колко през кожата и съответно шанса им да стигнат до бебето е минимален. Е, ако е нещо наистина забранено и опасно, не бих го прилагала. Но кремове за лице и тяло, грим, дезодоранти - не ме тревожат  Hug

# 129
Добро утро на всички,Tommelise закуската изглежда чудесно.Благодаря ви за съветите за сега единствено от главоболието ме спасява яденето Crazy,открих че като хапна и ми олеква,но ми се вижда странно, да кажеш че гладувам а аз никак даже Whistlingи обикновенно почва през ноща.направо ужас,явно трябва да вставам през два часа да хапвам/съвет на мъжа ми ,който май най много го отняся и будува с мен/,но все пак ми е притеснено заради бебчо.Ще ида да притесня д-ра,пък може и да се пробвам при една друга,която естествено не работи с ЗК,но има 3D ili 4D  може и да се види какъв е бебо Heart Eyes

# 130
Доброоо утрооо!  Hug

Относно дезодоранти и всякаква козметика - ползвам си всичко както преди и не ме е страх. Не съм избягвала нищо и през двете предишни бременности. Мисля, че такива малки количества каквито и да е козметични препарати не проникват кой знае колко през кожата и съответно шанса им да стигнат до бебето е минимален. Е, ако е нещо наистина забранено и опасно, не бих го прилагала. Но кремове за лице и тяло, грим, дезодоранти - не ме тревожат  Hug

Peace Ама разбира се! Ще се повторя като кажа, че нашите майки със сигурност не са се пазили от нещата за които ние сега четем пък сме си живи и здрави. Не трябва да "преиграваме". Не вярвам дезодорантите да ни навредят. Но мазилата против стрии са доста силни и имат съставки, които не са полезни преди 4ия месец. Това го чувам вече от няколко медицински лица и аптекарки. Да и аз съм на мнение, че мазилата се започват възможно най-рано, но аз и преди казах, че съм против мазилата за стрии. Има много по-хубави и естествени мазила. За боята, няма никаква вреда. Питах изрично моята фризьорка. Тя е изключителен специалист в областта си, а и е много всеотдайна майка, така че и вярвам на 100%. Вчера пък бях на зъболекар. Той ми каза - ако трябва да ти се работи върху зъб след 3и месец с упойка. Те са безвредни за плода. Стига да нямаш кървене. Каза по-добре с упойка, болката е много по-опасна.

nekva si, в маста се слагат парченца дюла и малко сода (по-малко от 1/2 ч.л.). Трябва да я затоплиш и да я объркаш със содата и дюлата. За съжаление в момента няма дюли, така че сложи някой друг ароматен плод.
Ако пък ползваш бадемово масло на Икаров, обърваш го с малко от тоалетното ти мляко и мажеш хубаво корема и гърдите. Можеш да ги бъркаш или във малко съдче или директно върху дланта ти.  Peace

Tommelise, успех!  Hug

# 131
Забравих да споделя за мазилата аз попаднах случайно на едно олио за бремении на DM Babylove,на него пише че може от самото начало да се мажеш,уж с бадемово масло и разни подобни newsm78

# 132
Jani4ka- Много ти благодаря  newsm20, ще го направя, а даже  мисля че имам и дюла вкъщи та още довечера ще го забъркам.
Милсех си ако немога да ползвам маста да ползвам бедемовото масло, но първо ще пробвам с по-ефикасното според мен, а именно маста. Ще споделя реезултата.
Целувки на всички!

# 133
Здравейте мамини тумбачета Hug
докато закусих едва смогнах да ви изчета, изобщо не си губите времето Heart Eyes страхотно изкушаваща закуска Tommelise   
и аз малко да се включа в темите Simple Smile относно зъболекарите, вчера бях на почистване на зъбен камък, точно за такива неща си говорихме с моята заболекарка, която от две седмици ми е и снаха ( омъжи се за моя първи братовчед) и заедно бременееме с една седмица разлика. Много по страшни са болките или недай си боже възпаленията от упойката. Посъветваме от 5 месец да почвам и зумафлора.
за мазилата, аз от втория месец се мажа с такива, които са специално за бременни и се започват от самота начало (MammDona  и Elancyl) много съм доволна засега, бързо попиват и не лъщя, дано да ме спасят от стриите.
а за дезодорантите, аз ползвам ролката на vichy (със зелената капачка) хипоалергична е и е безвредна, супер съм доволна и от години не признавам друго, казаха ми, че мога да я ползвам и през бременността, цената е оправдана поне според мен, защото е много икономична Simple Smile
еххх, много се разписах Crazy
желая бързо оздравяване на всички дечица и много сили и вяра на техните мами
добре дошли на новичките Hug
хубав и успешен ден, аз отивам на малка разходка и да понапазарувам, че опустоших хладилника Embarassed

# 134
За вредата от козметиката, която ползваме скоро имаше предаване посветено на това в Животът е прекрасен и там казаха, че 60% от консервантите и вредните вещества в стандартната козметика се разнасят от кръвта ни до полвин час след пославянето на дадения продукт. За да избегнем тези вредни вещества хората са създали биокозметика, но тя е много по-скъпа.
Люляче, аз ползвам стикчето на Виши от години и съм много доволна. А кремчето което си купих против стрии е на чико - mamma donna

akspet  Laughing писали сме заедно за едно и също относно козметиката!

А за зъболекаря, аз винаги си правя пломбите без упойка и много мразя когато ми поставят (2 пъти ми се е налагало - ужас! после ходя със схванато чене няколко часа и някои звуци излизат фъфлещи)

Общи условия

Активация на акаунт