АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 431
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Казанлък
Здравейте и от мен! Аз усещам бебчето от 17 седмица и в началото не бях сигурна дали това е бебето, но като легнах по гръб и си сложих ръката ниско долу на корема усетих едно леко побутване.  Heart Eyes Усещането е много приятно. А сега вече усещам бебчето как шава доста по-често и побутванията са по-силни, но най-вече вечер и като съм легнала по гръб. Дори онази вечер го усетих как се обръща. Невероятно изживяване.

# 616
  • София
И аз доста рано започнах да усещам бебето, някъде 17 седмица, но на мен ми е втора бременност. Усещането е точно за побутване, даже миналата седмица 2 пъти коремчето ми се премести настрани, явно бебо се въртял много сериозно, направо се изумих, защото това ми се е случвало в доста по-напреднала бременност първия път. Явно, наистина сетивата са много по-изострени при втора бременност Grinning.

# 617
  • София
Е, чак пък...
Условията са съвсем поносими, все пак е държавна болница, а не СПА център...циганките са в отделни стаи и нямаш никакъв контакт с тях...
Ами и аз съм на такова мнение, обаче някои роднини, като са решили, че трябва да ме убедят да Е Шейново, а на мен Шейново ми е в черния списък, няма да стане просто. А и се съмнявам условията в Шейново да са много по различни от Тина Киркова. А и си права, все пак не отиваме на Спа процедури, че да искаме някакъв лукс, за мен единствения лукс на който държа е да има баня и тоалетна в стаята и ми се иска да сме макс 2 момичетяа в стая а не 4, но на второто не държа чак толковам много.

# 618
За тези които се интересуват от водното раждане ето описанието http://1agb.com/page/single/id/45
Аз лично случайно намерих материал по повода в един много стар брой на Elle от миналата година, но за съжаления не мога да го намеря в интернет. Някой ден ако имам преме ще го преснимам или препиша.
Аз лично засега натам съм се насочила, но искам да отида лично да видя как са условията и как са им ВИП стаите, че тука сума ти хора се опитват да ме разубедят за Тина Киркова, щото било мизерно и имало само циганки  newsm78. Но мен кво ме бърка дори и да има ако съм във ВИП стая.

Моя приятелка роди и двете си деца там. При първото не е плащала, при второто е плащала и беше във ВИП стая и ми каза, че няма нищо общо между двете раждания. Вторият път са й обърнали много по-голямо внимание и си беше сама в стая, която не е беше лоша. И е много доволна, дори на мен ми го препоръчва, но аз засега искам да раждам на друго място.

# 619
Здравейте!
Сутринта се събудих от много як ритник.  #Crazy  Аз усещам бебето вече от около 2 седмици, но това ...
Тъй като все още не знам пола на моето бебе в работата текат наддавания за това дали ще е момиче или момче. Така или иначе и в двата случая почерпката е от мен  Joy
Ади аз раждах там. Стаите бяха след ремонт и не бяха никак зле.  AndyB е права циганките са отделени, така че това не трябва да те притеснява. До колкото знам поради тази причина има заведени дела от роми към болницата за дискриминация. След като си във ВИП стая аз пък горещо ти препоръчвам да не си в самостоятелна, а поне с още едно момиче, защото скуката е ужасна. Аз трябваше да съм във ВИП, но нямаше места и не съжалявам. Не бях и в родилното, а в гинекологията на третия етаж в стая с 5 мами и беше доста забавно. Бяхме само две първескини и научихме много ценни неща от другите жени с второ, а една и с трето. Това, което научих първо беше да си сменя превръзките от копринени с крилца на памучни нощни, защото копринените ти разказват играта на шевовете от епизотомията.

# 620
bilqna, е абсолютно права. Аз също не исках да съм във ВИП и не знам дали въобще щях да кърмя ако една от мамите не ми беше показала как точно да сложа бебето на гърдата. Лошото е, че е въпрос на късмет да попаднеш със свестни момичета.

Според мен едва ли има голяма разлика между Шейново и ТК, но моята лекарка работи в ТК , така че пак там ще си раждам. Peace

# 621
Здравейте и от мен момичета, и аз се включвам към мамите, които все още очаквам ретничета.Точно днес се замислих дали е време да се притеснявам,но като Ви изчетох се поуспокоих. Аз нямам контракции/ стягане на целия корем/ , но имам опъване от лявата страна.Незнам дали не е и яйчника, но докторката ми е отпуск и незнам какво да правя. Не е постоянно, но пък я от няколко дена.

# 622
Да се включа и аз за малко. И аз още чакам да усетя човечето какви ги върши вътре, а мъжът ми си държи ръката по половин един час на корема ми - но засега или малчо е голям поспаланко, или не знам на кой се е метнало толкова кротичко  Laughing
Иначе в петък съм на ФМ при Марков и се надявам тогава да науча и пола. Дано всичко да е наред, че аз не съм ходила на ранна ФМ и вчера като четох за тези кисти малко се притесних  Praynig Misleto, Q-T, надявам се всичко да е наред на следващите прегледи  Praynig
А по въпроса за раждането
bilqna
"Бяхме само две първескини и научихме много ценни неща от другите жени с второ, а една и с трето."
Това, което ме притеснява е именно първоначално кое как става. Това, което чета за отношението на акушерките и лекарите и как никой нищо не ти показва...
Затова съм решила следващите месеци да ходя, когато има, на още такива лекции като тази на Ла Лече лигата - защото искам да съм наясно колкото е възможно "на теория".  Simple Smile
Лек ден на всички и много погалчета по коремчетата от мен  Hug Hug Hug

# 623
  • Miami
И аз случих на много готини мацки в родилното. Бяхме 5 в стая, а последния ден вече бяхме 7. Беше много забавно, постоянно се смеехме. С две от тях продължаваме да се виждаме и събираме. Единственото гадно нещо беше, че имаше само една баня и две тоалетни за всички родилки.
В Русе строят ново АГ, но едва ли ще стане докато родим.

# 624
Добър вече ден на всички!
   Аз пак относно моите контракции. Последния път лекарят ме провери профилактично дали не езтворена матката и каза че е. Но все пак следващия път  чак на 19.04 ще му спомена и за това си усещане.То е 2-3 пъти на ден и за кратко  - леко пристягане и след това леко се отпуска. 

# 625
red shoe, нищо лично  Whistling  Hug
А за Тина Киркова- и двата пъти ираждах тама, във ВИП стая - направо си е като СПА. Много внимателни всички, чисто, приятно. Само че втория път бях една вечер преди секциото в друго отделение, патология мисля ,че беше- ужасно.Див социализъм.Мизерия, кисели злобни лелки, абе много гадно.И аз понеже не се давам и съм ербап не ги оставям да ме газят, обаче има момичета, които са по -притеснени и не смеят да им кажат нищо- държат се отвратително. Същото е мнението ми за Шейново, там даже ми е по -гадно.Там лежах в 6ти месец за една нощ с контракции при първата бременност, отидох през нощта  адски болки, биха ми една инжекция и ме приеха. Първото нещо, което видях беше хлебарката на леглото. Сутринта ми донесох за закуска половин филия хляб (нали знаете отрязана така че от едната страна е два пръста дебела, от другата прозира:)) и едно кръгче салам "камчия" отрязано с обелката. Подписах и си тръгнах.Като ме пускаха сестрата ми се иззлоби "вчера ревеше от болка сега ш'си ходиш, а?" .И имам хиляди истории на познати , които също ми затвърждават мнението.Най-долу в списъка обаче ми е Майчин дом.Не знам защо още функционира това заведение. Та....може и да не отивам на спа , ама все ми се иска да ми остане хубав спомен от раждането ,а не да си мисля "преживях го ,ама си струваше".

# 626
Velma най-добре му се обади още сега и му обясни за какво става дума.При мен усещането е горе долу същото и когато казах на лекарката си само дето не ме наби ,че и звъня 3-4дена след като е почнало пристягането newsm78
Сега когато вече се поуспокоих след вчерашните притеснения да ви споделя и забавните моменти.Звъня на бъдещия татко и му обяснявам ,че доки ме вика да ме прегледа и ,че е звучала леко притеснена относно това ,че корема ми се стяга ,а той компетентно ми заявява :"Какво се шашкаш толкова?Ти толкова много си надебеляла ,че е нормално да те стяга корема" #Crazy #2gunfire ако беше пред мен сигурно щях да го застрелям.
При прегледа доки ми обяснява ,че подготвителните контракции е нормално да започнат средата на 7-я края на 8-я месец и аз задавам въпроса :"Ами ако момата е решила да се ражда в 7-я месец и вече им е време на тези контракции?"Горката жена като се опули и направо не знаеше да ми се смее ли да ми мрънка ли.
За сметка на това пък милото така се шашна от снощи ,вечерта ми звъня 100 пъти да пита как съм.Скара ми се ,че не съм си купила веднага лекарствата и към 11 вечерта ми звънна да пита какво трябва да се взема ,поговорих си с аптекарката и понеже му казах многократно ,че едното е нош-па и няма смисъл да го купваме защото имам пълна кутийка излизайки от аптеката той ми звнъни (пак не разбрал) защо била му дала само едно лекарство.Сутринта като се прибра от нощната ме събуди със закуска за да съм можела да си изпия хапчетата .Въобще някъде са го сменили снощи ама незнам къде.
Отплеснах се много в писането ама как да не го похваля  hahaha айде за сега лек ден от мен и дано не съм ви отегчила МНОГО

# 627
Fighty, аз лежах в Патологията в 6-7 гс. и изглеждаше много добре - правили са ремонт, всичко е боядисано и са сложили от новите, вдигащи се легла. Баните също са изцяло ремонтирани.

Не знам, за мен също е важна обстановката, но не й отдавам и прекалено голямо значение...

# 628
  • София
Лейдис, току що се връщам от ФМ във Вита при д-р Чорбова (между другото много мила жена противно на всичко написано за нея по форумите, много добър специалист и апарата е страхотен, но това между другото). С бебето всичко е наред, гледахме г о много подорбно и докторката каза "Еми мъж ще е". Аз и викам "Ама как така проверете пак, не може да е мъж, моя доктор каза, че не вижда пишка", а докторката "Еми има си пишка ето", и мъжа ми само дето не я разцелува и ми вика "Гледай бе каква голяма пишка, как да не е мъж, пък и аз си знам какво съм направил". И аз така малко разочарована им казвам : "Ама аз досега все на бебка и говорех" а докторката се смее и вика "Еми сега ще трябва му се извиниш и да свикнеш с бебко". Та така сини гащи ще купувам. Сега супер много се радвам и почвам да  си мисля име, щото ние женското име го бяхме решили вече, ама май няма да ни потрябва поне засега Simple Smile
Айде приятен ден на всички и погал по коремчетата.
П.П Докторката каза че и аз съм с предна плацента, така че може и по-късно да усетя бебока.

# 629
привет и от мен мамчета, ще се включа в темичката с ритниците. аз усетих бебчо в средата на 17 седица и съм с предна працента. и да се оплача в събота пак бях на ехограх и мъничето пак не се показа какво ще бъде мома или мъж.много съм разочарована пъпната връв минаваше между крачетата и нищо не се видя.вече нямам търпениеееее кога ще разбера дали е бебчо или бебка.но каквото и да е да е живо и здраво, а вече го усещам през целия ден как шава-неописуемо чувство. пожелавам ви само хубави емоции до края на деня

Общи условия

Активация на акаунт