АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 433
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
И аз нищо не усещам, а както съм и с предна плацента има да си чакам, но пък когато тогава Laughing
Успех на момичетата, които утре са на преглед.
Много се радвам, че амниоцинтезата на margo19 е минала добре и сега ще чакаме и хубавите резултати.
alek_stz, почивай си вкъщи и без това ще е лошо времето, а както Мими ти е казала следващата година на почивка с бебка  Simple Smile

# 601
desinca, стихотворението на надежда захариева е много нежно и мило! и твоята модификация в подписа ти е супер!!  Hug
благодаря ти и на мен много ми хареса  Hug
добре дошли на новите мами  Hug

^VALINA^  и аз съм с предна плацента, но не съм сигурна какво точно усещам, като минат още 1-2-3 седмици ще сравня сегашните усещания с тогавашните и ще видим това сега беба ли е или са ми вътрешностите  Crazy Crazy

# 602
Момичета, аз го усещам от около седмица две. Знаете ли , пробвайте така- като легнете вечер, сложете ръка на корема, но ниско долу и не мърдайте.Дишайте през гърди , за да не повдигате корема. И очаквайте да усетите не само отвътре , а и на ръката. Казват ,че с ебърка с газове понякога. Работата е такава- газовете преминават през корема, имат посока. А ритничетата са на едно място. И са като леко почукване отвътре. А също си мислех,че когато има повече мазнини по коремчето пак е по трудно да се усети бебето и може би се случва по късно.
Иначе и аз бях с предна плацента миналия път но си го усетих рано рано бебчо. А ритничетата са някак по рязки на тоя етап.Не като мърдане или местене, а като почукване. По това ще ги различите от другите неща.То е едно .."туп" . И пак "туп".

# 603
  • София
Благодаря момичета за успокоението, аз не знам с каква плацента съм, но утре съм на ФМ и може и да разбера.
Днес ми беше кошмарен ден, още докато отивах на работа ми беше лошо и като се качих в асансьора направо щях да повърна  Sick, дори не успях да стигна до моя етаж, слязох на долния и злоупотребих с тоалетната им - голямо пвръщане падна, направо ужас. Което за мен беше странно понеже досега нито ми се е гадило нито повръщало. Цяла сутрин ми беше гадно и се прибрах да бачкам от нас. Ама почна и корема да ме боли. Абе гадно ви казвам. Успях малко да поспя, но от това само гаденето ми мина, ама корема още си ме боли. Обадих се на доктора ми да го питам днес дали е на работа, и тои каза че ще минава порай нас и мина да ме види. Каза че това било оплитане на червата и няма нищо общо с бебето и да пия повече чайове. И така сега съм на 4ти чай.
Ох дано до утре да ми мине че не е никак приятно. И дано утре на ФМ да ми кажат, че всичко е наред с бебето, че не съм го виждала от 01.03 и ще полудея от притеснение.

# 604
А също си мислех,че когато има повече мазнини по коремчето пак е по трудно да се усети бебето и може би се случва по късно.

Aааа, това беше грубо, аз нямам мазнини  Crossing Arms  Wink

# 605

Fighty, честито момченце: сигурно мъжката половина от семейството много се радва! Simple Smile

всъщност вече ви разказах, че на прегледа тази седмица лекарката не ми повярва съвсем, че усещам бебето.. каза ми, че за първа бременност + предната плацента като фактор, е съвсем нормално да стане и след 21-вата г.с.! така че, момичета, не мисля, че има повод за безпокойство!

прочетох някъде една идея по този повод, която, според мен, има ефект: трябва да се изпие някаква сладка течност напр. една чаша мляко с много мед или нещо такова и след това, както е предложила и Fighty, легнала по гръб с несвити крака и с ръка върху долната част на корема е много вероятно да усетите движенията!

Hug

# 606
Здравейте !
    Аз да се запища в групата на усетилите вече побутвания, мърдане и въртене. Наистина е много приятно.
Искам също да попитам относно контракциите. Аз отвреме навреме може би по 3-4 пъти на ден имам нещо като леко схващане на корема за 10-15 секунди. Това към контракции ли се причисява или е нещо нормално. Нито еболезнено просто коремчето ми се очертава по-ясно и това е. Дали трябва да спомена на доктора, зашото това е така от началото на бременността  като в началото се случваше по-често.Не ми е изписвал нищо лекаря да пия досега с изключение на пренателните витамини.
  Иначе да чукна на дърво за сега се чувствам много добре- не ми се гади и имам апетит , хапвам си по-редовно.Чакам следващия преглед , че доктора какза, че ще може да каже пола.
  Поздрави на всички !

# 607
Velma и аз си мислех ,че не е нищо особено това стягане на корема ама сега съм наказана в къщи да лежа и да пия хапчета Tired По добре говори с лекаря си .Мен дори и за разкритие ме провериха днес ,но поне с това имах късмет и ми се размина лежането в болницата  Peace

# 608
  • София
И аз съм с предна плацента, но започнах да го усещам преди около две седмици - точно като леко почукване. Става по различно време, обикновено като см по-неспокойна и то май се "събужда". Като бях отпуска почти не го усещах, а като тръгнах пак на работа - веднага се разбушува  Simple Smile Не е често, понякога само един път на ден. Сигурно с времето ще стане по осезаемо-като стане по-големичко. Утре съм на ФМ, да видим моето срамежливче дали ще се покаже този път.
Мен корема не ме стяга, ама взех да усещам нещо като дискомфорт в тазовата област - все едно съм с мускулна треска.

# 609
Привет и от мен.   bouquet  И аз усещам вече малкото бебче, но само когато съм спокойна и предимно легнала на гръб. ПЪрво и аз си помислих, че нещо червата ми се бунтуват или някакви газове ме мъчат. Но като се потрети усещането вече с ръка на корема усетих леко побутване като котешка лапа едвам едвам.  Heart Eyes Усещането засега е невероятно /после ще видим  Wink /

# 610
Здравейте,
мамите, които имат контракции и лекар им ги е потвърдил - може ли да кажете какво усещате точно и лекаря как разбира при прегледа? newsm78

# 611
  • София
Да питам за бабини девитини за болки в гърлото,едната сливица много ме боли.

Относно усещанията ,за сега са ми нарядко и са точно като побутване,а понекога вечер като легна по гръб и сложа ръка на корема се усеща едно помръдване от вътре.
Относно контракциите- и на 2-та прегледа се засичаха от ехографа и докторките ми ги показаха,иначе понякога имам точно като схващане на матката,което явно е въпросната контракция.

# 612
Здравейте,
мамите, които имат контракции и лекар им ги е потвърдил - може ли да кажете какво усещате точно и лекаря как разбира при прегледа? newsm78

Здравей Vivi Ivi! Миналата седмица имах леки болки ниско долу в дясно и тъй като ми предстоеше пътуване се отбих до спешния център на Токуда. Незнаех дали имам контракции, просто ми беше притеснено. Там доктора ми прави преглед с ехограф и така забеляза, че имам контракции. Изписа ми Магнерот и Но Шпа.

# 613
  • София
За тези които се интересуват от водното раждане ето описанието http://1agb.com/page/single/id/45
Аз лично случайно намерих материал по повода в един много стар брой на Elle от миналата година, но за съжаления не мога да го намеря в интернет. Някой ден ако имам преме ще го преснимам или препиша.
Аз лично засега натам съм се насочила, но искам да отида лично да видя как са условията и как са им ВИП стаите, че тука сума ти хора се опитват да ме разубедят за Тина Киркова, щото било мизерно и имало само циганки  newsm78. Но мен кво ме бърка дори и да има ако съм във ВИП стая.

# 614
Аз лично засега натам съм се насочила, но искам да отида лично да видя как са условията и как са им ВИП стаите, че тука сума ти хора се опитват да ме разубедят за Тина Киркова, щото било мизерно и имало само циганки  newsm78. Но мен кво ме бърка дори и да има ако съм във ВИП стая.

Е, чак пък...

Условията са съвсем поносими, все пак е държавна болница, а не СПА център...циганките са в отделни стаи и нямаш никакъв контакт с тях...

Общи условия

Активация на акаунт