АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 419
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Малко пролетен хумор - когато дойде момента след раждането за шеф и кройка дали да не помоля доки да ми пробие още една дупка и да ми сложи обичка  Crazy Crazy   Blush  така и така ще е там и ще боцка с иглата и конеца  Crazy Crazy Blush

# 631
Здравейте и от мен днес! Hug
И аз да споделя, че най-накрая преди два дена усетих бебка!  baby_neutral Heart Eyes Беше много сладурско и си мисля, че хълцаше, понеже беше се сгушила в любимото си ъгълче долу ниско в ляво и започнаха едни потупвания но на често и бяха около 10-15 , след което се извъртя и това усетих, и се скри  Crazy От тогава съм я усещала рядко и много за кратичко.. Все се крие хитрушата, но като порасне няма къде да ходи, все ще я усещам  Blush А таткото безкрайно обиден, че бебка не иска да му се "покаже" като се прибере вечер и като ми обхване корема, наведе се и го целува и преговаря : "Хайде тате, хайде малка Вики.. Ритни татко със все сила! Хайде бебка, не се крий миличка.."  Crazy После залепя за продължително време ухо на корема ми, и казва мъдро : "Вики ми каза че спи, да не я закачам.."  hahaha Blush
А за голото показване на коремчето, нашите чак снимки ни правиха по скайп, че нали са си в БГ, и баба ми идва да го "гледа" и на Дидко техните /да не казвам другата дума  Crazy / , че нашите чак точно като на фото сесия -  "..завърти се, а така, Дидко а така, погали го- не мърдайте, готово.. я Дидко пак целуни коремчето , ама задръжте и това да снимаме.. "  Crazy Joy
Ееех сладки моменти!
desinca , пожелавам ти изобщо да не се налага чичо д-р да упражнява шев и кройка в/у тебе!  Peace

# 632
  Аз днес бях на консултация и всичко с малкото ми момченце е наред.Питах доктора дали все още е момче и той ми показа прелестите му Laughing
  десинка, малко ме съмнява в този момент да си мислиш за обичка, така че предварително направете уговорката Joy

# 633
  • Варна
Adelina_bg,  честит ти бебок с голям пишок!  stork-boy newsm44 Айде време е да слагаш сини гащи! Simple Smile Между другото отделението на втория етаж на Тина Киркова изглеждаше ремонтирано, доколкото успях да забележа. Все пак обаче не съм гледала стаите за родилките. Показаха ми само стаята с ваната и както писах вече си е самостоятелна - не е СПА в никой случай, но е прилична и там си само ти и твоят лекар и акушерка ( разбира се и таткото ако иска да присъства). Между другото лекарката ми каза, че е хубаво таткото да присъства на водното раждане, защото кат седнеш във ваната, акушерката ти държи единия крак, лекарката - другия, за да на пъваш и е хубаво таткото да те придържа към раменете, за да не се изсулиш във ваната Simple Smile.

# 634
Момичета, може да ми се смеете, но може ли да ми обясните с 2 думи каква е идеята на водното раждане?
Защо се практикува?

# 635
  • София
Момичета, може да ми се смеете, но може ли да ми обясните с 2 думи каква е идеята на водното раждане?
Защо се практикува?
Аз и вчера го постнах ама ако някой не го е видял http://1agb.com/page/single/id/45
Като цяло  плюсовете са няколко:
- топлата вода силно намалява болката
- топлата вода води до по-бързо разкритие и като цяло раждането протича по-бързо
- освен това много западни доктори твърдят че когато бебето се роди  във вода прехода става много по-плавен тъй като от плацента отива във топлата вода и после директно при мама Simple Smile
Събота и неделя ако имам време ще препиша статията от ЕЛ, която разказва за водното раждане по света и за това в БГ (в България само някои специалисти са обучени да го прилагат, но в София има вече на 350 такива раждания, по данни от миналата година)

# 636
adelina_bg, благодаря, пропуснала съм го вчера  Peace

А като стана дума за това, че е препоръчително и бащата да бъде при водното раждане, вашите мъже как се отнасят към идеята да присъстват на раждането?
Моят мъж каза, че не държи, само ако аз искам много  Crazy
Как да поискам при такъв отговор  Mr. Green

# 637
  • София
По случай водното раждане да ви разкажа една смешна случка с мойта приятелка.
Отиват те на гости на кумувете си ама това 2 седмици преди термина. Мъжете си пийнали ама нейния направо се напил. По едно време и почват контракциите, а мъжа и като дроб, едвам му се отварят очите. Взимат те с кума едно такси и отиват в Шейново, като по пътя се обаждат на докторката. Настаняват я във ВИП стая и я оставят докато дойде лекарката. Мойта приятелка обаче толкова я боли от контракциите че се чудила какво да направи, накрая се заключила и влязла да си вземе душ. От топлата вода контракциите станали доста по-поносими и тя решила да си остане под душа. В т ова време идва лекарката и не могат да влязат, щото е заключено, тропат, викат, полудели от притеснение вече, 1/2 час търсят ключарски услуги, ама това 3 часа през ноща и става бавно. Накрая разбили вратата - наща росна, прясна и засмяна вика "Нищо ми няма бе супер съм си". Докторката като я прегледала се хванала за главата "ама то бебето излиза вече". И така за 20 мин родила.
Та това по повод топлата вода го разказах де ама като се сетя все ми става смешно, да не говорим мъжа и как е проспал цялата тая дъндания  Joy

# 638
  • София
adelina_bg, благодаря, пропуснала съм го вчера  Peace

А като стана дума за това, че е препоръчително и бащата да бъде при водното раждане, вашите мъже как се отнасят към идеята да присъстват на раждането?
Моят мъж каза, че не държи, само ако аз искам много  Crazy
Как да поискам при такъв отговор  Mr. Green
Ами в тази статия пишеше, че ако бащата е там по време на раждането дори само да те гали по главата, това карало родилката да се успокои много и да си отпусне мускулите, което водело до по-леко и бързо раждане с по-малко разкъсване. А на запад дори пускат релаксираща музика Simple Smile
Моя мъж каза, че ако аз искам ще е там, няма две мнения по въпроса

# 639
  • София
Уф, аз пък не искам да присъства, но задължително трябва да е пред вратата на залата:) 

Някой преди време питаше за спането по гръб, ако не се лъжа. В моята книга пише, че е най-добре да се спи на лявата страна, а спането по гръб да се избягва, защото по този начин цялата тежест е в/у кръста, червата и долната куха вена ( вената, по която кръвта се връща от долната част на тялото към сърцето). 

Още пише, че нормалното качване на килограми е: 1 тримесечие: 2 кг, 2 тримесечие : 5-6 кг, 3 тримесечие: 4,5-5 кг. Аз още в първото качих 3, във второто досега 2 smile3505

# 640
  • Варна
Моят мъж каза, че не държи, само ако аз искам много  Crazy
Как да поискам при такъв отговор  Mr. Green
Хубав въпрос!  Wink Нашият татко първоначално каза, че не иска да присъства, защото "какво щял да прави ако лекарите ми правели нещо, което не искам и а ко ме боли и викам и т.н." #Crazy Като му казах, че ще е там, за да ги погледне страшно и да им се скара, че да не ме тормозят, каза само: " О, не се бях сетил за това! newsm78 ".  Миналата седмица обаче каза, че ако е водно раждането, ще се престраши и иска да присъства. Каза, че мислил и не му изглеждало чак толкова страшно, ама при друг вид раждане - категорично НЕ!  hahaha

# 641
  • София
 JoyЯвно някъде има наръчник за мъже, в който има готови откази на покана да присъстват на раждането."Докторите ще се чудят с мен ли да се занимават или с теб","Нали ако ми се стори, че не правят нещо както трябва ще ги избия","Няма да издържа да гледам как се мъчиш" и т.н.
Иначе сякаш аз не изгарям от желание да присъства там. Точно в този момент колкото по-малко навалица има около мен, толкова по-добре, а и не  бих поела риска после в продължение на месеци да ме гледа като "половинка типов" и да не смее да ме пипне... newsm78

# 642
Може да ми се смеете, но аз искам мама да е с мен.   Blush Heart Eyes
Знам, че тя ще ми подейства най-успокояващо, знам че ще ме подкрепя, знам, че ще издържи  Joy Все пак е жена, преживяла го е.
А и аз с нея ще се чувствам най-удобно.
Със съпругът ми сме много близки, но точно в този момент мисля, че по-скоро ще се притеснявам от него, отколкото нещо друго.
Иначе той иска да присъства, но не настоява. Каза "Както ти искаш".

# 643
Illit, а в книгата пише ли откога трябва да се спре спането и лежането по гръб?

Защото аз все още не чувствам никакъв дискомфорт по гръб, но дали неусетно не вредя на бебо, някаква информация?

А относно моя късен БХС дето в понеделник ме бяха изплашили, че някаква си стойност била висока, голяма смешка. Явно са ми се обадили в понеделник от лабораторията ли, и аз не знам откъде. И днес докторът ме преглежда, пише нещо по картона и тъкмо да ме изпроводи да си ходя и аз питам "А няма ли да поговорим за резултатите от теста?" И той "Какъв тест?" Изобщо и не знаеше защо са ми записали час при него. Оказа се, че в клиниката далеч нямат пълните резултати, още не били дошли, но от това, което все пак имаха, предположиха, че някой много, много се е объркал и ми се извиниха за неудобството. Според тях нищо ми нямало на теста, но да съм изчакала все пак да ми пристигнат официалните и пълни резултати.

Но хубавото в цялата работа е, че се оплаках на доктора от новопоявилата ми се аритмия и той ме прати на кардиограма, всичко е наред, само си прескача машинката, но не било страшно, и се оказа, че те се били опитали да ми запишат час на още един доктор, хематолог, това защото май ми е гъста кръвчицата и не е сигурно дали простият аспирин е достатъчен, ама нещата останали някъде по канала, и ако не бщях отишла днес, изобщо хематолог нямаше и да видя Simple Smile

Това май и то граничи с категория "весели случки", този път поанглийскому.

# 644
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
Искам да се включвам за всичко, но едва успявам да ви изчета Simple Smile

misleto, Q-T и на всички други, които си чакат резултат или важен преглед стискам ви палци! Всичко ще бъде наред! Hug

Радвам се за всички разбрали пола, видели бебоците си наскоро и вече са спокойни newsm44

В понеделник бях на фетална ехокардиография, за да огледат сърчицето и кръвоносните съдове на младежа - била съм малко старичка и било добре да я направя. Еокардиографията трябва да се направи от педиатър, детски кардиолог. Такива специалисти били доц. Томова или др. Евтимова и др. Спасов от Фемина. Чак не повярвах когато ми записаха час за понеделник след обяд за др. Евтимова.  Моя мъж показа кой командва. Беше се обърнал с гръбче напред и се свил, маха с ръце крака като на футболен мач  и изобщо не дава да се види и премери нищо. Така почти час докторката се бори с него, опитва се да направи замерванията. Кара ме да легна на ляво, дясно, по гръб. И двете се молехме на бебо да спре да се върти или да се обърне, за да свърши жената работа, но той не и не  smile3533 Останах много очарована от търпението, спокойствието и професионализма на док. Евтимова. Аз самата в един момент се изнервих, но тя не, нито за секунда. Това което успя да види показва, че няма изменения и проблеми, но се разбрахме да ида след 4-6 седмици пак.  А как само се бях тръшнала, че малчо само спи и не мърда Simple Smile

За ЕБХ четох преди известно време и идеята доста ми допадна. Не го приех като гонене по цял ден с детето и с гърнето, а по-скоро като опит да му се създадат естествени навици от малък. Едва ли ще започна от втората седмица, но след като се осъзнаем, разбера кое как се прави, ако нещата вървят добре ще опитам. Спомням си, може би от преди поне 15 години, когато още нямахме идея какво е Интернет, а памперсите едва навлизаха, една моя приятелка - детски педагог,  беше започнала да "слага" детето на гърне към 4-тия месец. На около годинка то вече имаше изградени навици и си казваше кога му се ходи на тоалетна. Та тази идея едва ли е чак толкова нова. По-скоро напоследък навлиза или се завръща при нас.

Нашият татко едва ли ще иска да присъства на раждането. Дори аз не искам да е там, като го познавам какъв ми е милия, ще вземе да му стане нещо на него, та тогава докторите да се чудят с кой да се захванат по-напред Simple Smile

Мими пробвах и със студена вода, но нямаше ефект.

Общи условия

Активация на акаунт