АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 487
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, great success, както би казал един мой любимец (Борат). Козунакът стана супер!!! Сигурно ми е още по-сладък, щото сама съм го правила. Е, отидоха ми 5-6 часа де Simple Smile

Ако се намерят и други ентусиастки, които освен това си нямат рецепта, свиркайте, ще пусна моята.   chef

Днес май пак ще се ходи до фурната за козунаци  Crossing Arms
Разтрепервам се при мисълта за вкусен козунак.
Тези италианските не ги харесвам много, но домашен български козунак, ммммм  bowuu

red shoes, от няколко дни закусвам с козунак/ взимам си го от Билла/ то затова и както бях +3 кг сега изведъж се оказах + 6 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy OMG
днес бях на ЖК- и пак нищо относно пола...но май към момиченце  Laughing вървят нещата,поне така предположиха и двамата лекари...,смятам след великден да отида на ФМ, а относно летенето със самолет каза че няма никакъв проблем,стига да е до 8 месец,аз се интересувах за април-май

# 496
Des,  а по принцип при него ли си ходиш за проследяване на бременността или просто за ФМ? А диск прави ли ти и ако можеш да ме ориентираш за цената.  Вече съм наистина раздвоена от тези доктори - този, при който си ходих години наред ми се струва че не е толкова добър за проследяване на бременност, но пък иначе искам той да изражда малкото бебоче, защото пък в това е добър. Затова сега ходя при двама  ooooh! , колкото и нелепо да звучи......
Ей, момичета добре, че не обичам  да ям сладко, че с тези козунаци направо може да побъркате човек.. Grinning. Ако беше нещо соленичко досега да са ми потекли лигите....

# 497
Здравейте мили мами.   bouquet  Аз съм Стеф и на 14.08 чакам моето първо бебе. Включвам се по-късно в темата просто защото не можех да седна на компютър - прилошаваше ми само от идеята и се изнервях...  Още не знам дали ще е мома или мъж, но на следващия преглед ако не се крие ще видим.  Grinning.  Целувки

# 498
Момичета, аз нещо изгубих козуначено настроение, заболя ми глава, извинявам ви се, но рецептата ще ви я напиша в сряда. Тъкмо малко да охладим козуначените страсти дотогава Simple Smile

# 499
хора някой пил ли е сумамед при бременност лекаря това ми изписа тъй като имам течение но резултатите не показват нищо newsm78

# 500
хора някой пил ли е сумамед при бременност лекаря това ми изписа тъй като имам течение но резултатите не показват нищо newsm78

Това е просто мисъл, все пак не съм лекар и може твоят доФтор да е имал нещо предвид, но да си кажа, че на мен не ми допада идеята да пия антибиотик при чист резултат от вагинален секрет. Каква тогава би била ползата от този антибиотик? Ти имаш ли някакви оплаквания освен наличието на течение - сърбеж, дразнене?

Аз самата също имам течение. Първоначално в трети месец ми откриха вагинална инфекция, лекувах я действително с антибиотик, но имаше какво да се лекува. И в интерес на истината течението ми изчезна само за няколко дни, после пак се появи. Месец по-късно ми взеха друга проба, беше чиста, и сега с нищо не се лекувам въпреки наличието на течение.

Иначе, ако въпросът е просто до това дали е позволен при бременност, Сумамед и азитромицина, активната му съставка, са допустими при бременност.

# 501
Честита пролет момичета! Позволете ми да се включа в тази чудесна тема и да бъда част от вашата приятна компания. Досега само четях  Embarassed На 35 години съм, от Варна, първа бременност. Днес бях на втората ФМ, казаха - мъж ще е  Grinning Чакаме бебчето на 7 август. Доктора ми увеличи магнерота - каза, че матката била неспокойна... Вие сте ми страхотен коректив и успокоител - така следя как вървят нещата при мен. Ще ми е драго да продължавам да чета и да се включвам в дискусиите. Поздрави на коремчетата!

# 502
  • София
При мен не мина добре ФМ,бях при Колева от Токуда,откри кисти в мозъчните полукълба,много ме психяса,сега като прочетох в нета ми е малко по-спокойно,но много яко ме психяса и тя,и там където ме прати в Св.Лазар, за допълнителна фетална ехокардиография,а ми направиха пак нормална ФМ. Кошмарен ми беше деня,сега ми оставя да се моля да се разсеят кистите и да бъда щастлива майка август месец със здраво бебче.

# 503
Misleto, много съжалявам, че не са минали спокойно нещата. Но какво пише из нета? Щом си се поуспокоила, вероятно успокоителни материали си намерила, нали?

# 504
  • Варна
Цитат на: Charr
Q-T ти ли щеше да ходиш до Св.София относно водното раждане? Имаш ли вече инфо.
[/quote

Да, в София съм в момента и днес следобед ще ходя при Арабаджикова и довечера ще докладвам!  Hug

IR, мисля че определение като "пълна простотия" е малко крайно. След като всеки от нас има право да решава сам за себе си и детето си да не даваме такива крайни оценки.

# 505
  • София
Misleto, много съжалявам, че не са минали спокойно нещата. Но какво пише из нета? Щом си се поуспокоила, вероятно успокоителни материали си намерила, нали?

Пише,че често се разсейват тези кисти и след това няма никакви проблеми с бебето.
Д-рката Колева не ми обясни нищо освен има ги,трябва да се разсеят,питам какво означава това какво следва,ами ще те гледаме,трябва да се разсеят,спешно трябва да отидеш на фетална ехокардиография.Още от вратата Колева почна с кофти държание (според мен),дали съм била сигурна ,че съм за този преглед,нямала съм корем,вадех и думите с ченгел от устата,не ми обясняваше нищо,като заби че имам проблем и само върти и суче него ми показва,не ми обясни нищо подробно за него,защо се получава,какви са шансовете,само има го ,трябва да се разсее,спешна ехокардиография при доц.Томова в Св.Лазар и аз наплашена спешно отидох там,казаха ми че доц.Томова не работела вече там,но никой не се постара да ми обясни че не правят ехокардиогравия и ми направиха пак ФМ,там си позволиха да ми говорят за амиоцентеза,за маха на плода при проблем,как така в Токуда не са направили това,как не са направили онова,как стената на корема на бебето и накрая ми поискаха 140лв,без да ми направят по обстоен преглед на сърцето на бебето-Има 4 камери,добре си е.През цялото време настоявах че съм там не за морфология,а за друг преглед. Ревяща се обадих на следящата ме д-р Крътстанова,тя ме посупоко малко,каза ми да изчакам да се чуе с КОлева и после ме разпита малко по-подробно и ми каза да записвам час при д-р Марков,чрез познати замисахме за 1.04,но сега ми е все пак малко свито.Гледах в сайта на Марков,че има 2-ма д-р Марков.Дано съм при правилния записана,сега ще опитам да разбера.
Пооплакох се  Cry

# 506
Misleto, сега вече като ми разказа, още веднъж съжалявам за случката, или по-скоро за поредицата от такива... Ми то случилото се е безумно поне на няколко нива. Първо, макар и далеч не най-важно, звучи ми безумно лекар да ти говори колко ти е голям коремът, та те по-добре от всички други трябва да знаят, че той може да е всякакъв. По следва липсата на разумни обяснения, а случката в Св. Лазар направо не може да се коментира! И как така няма да ти обяснят на какво може да се дължат кистите, какво могат да означават и т.н. И то при условие, че си плащаш дори! Ама тоя свят съвсем се побърка!

Ако е някакво успокоение, моят племенник в 20-та седмица също имаше някаква киста, естествено не мога да знам дали са от същия тип, и действително изчезна. Стискам палци за същото и при теб!

И се опитай да пазиш самообладание, доколкото е възможно!

# 507
  • Варна
Здравейте, момичета!
Нещо е станало с предния ми пост - вместо следобед, се появи чак сега... newsm78
Както и да е - след кръстосване на длъж и шир из София вече съм като пребита и ви чета. Simple Smile (Между другото в градския транспорт вече ми отстъпват място  Laughing - коремчето ми вече върви малко преди мен  hahaha)
Charr, днес се видях с д-р Арабаджикова в 1-ва АГ. Наистина е много мила и готина, както я описват! Говорихме, показа ми ваната и стаята, в която става раждането. Аз си мислех, че ваната е голяма, но всъщност е малко по-голяма от обикновена вана и има място за сядане. Явно не всички лекари са склонни да водят водно раждане. Каза ми и също, че водното раждане е за хора, които са мотивирани, търпеливи и имат висок праг на болка, защото си боли. Водата обезболявала до известна степен, но все пак имало болка. Ако има някакъв проблем те вадят от ваната и те качват на магарето, което е в стаята и раждаш там. Ами това е накратко, ако има нещо питай!  Hug
Fighty, за да не преписвам разни неща и да не стане прекалено дълъг поста слагам линк, където аз четох за ЕБХ. Иначе си права за това, че не сигурно кое точно е еко. Но на мен идеята за ЕБХ ми допада (преди да съм я опитала обаче Grinning )

http://www.estestveno.com/node/149

M.sunny, добре дошла! Hug И моят термин е 7-ми август и също чакаме малък мъж! Grinning

Хубава вечер на всички!

# 508
Misleto стискам палци всичко да е наред Praynig Колкото и да ти е трудно постарай се да си спокойна и позитивна, няма нужда да си вредиш излишно

# 509
  • Варна
ох тази вечер няма отърване от мен Simple Smile
Misleto, и аз имам същия проблем с кистите. И аз се психясах много сериозно, независимо, че си повтарях, че не трябва. В резултат на това обаче миналата седмица ходих на 3 ФМ! #Crazy
При моя бебчо откриха една кистичка в дясното полукълбо. Явно се случва при около 3 % от бременните и обикновено изчезват. Ако има такива кисти, трябва да се направи ФМ и добре да се огледат други показатели и маркери за малформации. Мен ме питаха и за резултата от БХС. Последно докторът  ме увери, че няма причина за притеснение, защото кистата сама по себе си не показва нищо. Това разбира се не ме спря да си порева сериозно, но най-важното е да не се отчайваме и да мислим позитивно! Моля се всичко да е наред при теб! Hug

Общи условия

Активация на акаунт