АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 472
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Miami
Аз знам момиче, което са го приели в 11 вечерта, раждало квото раждало, и са го изписали в 3 през нощта Simple Smile Луди!
Shocked И защо правят така, има ли някакво обяснение  newsm78  Чак пък такова бързане  ooooh!

Аз изобщо не съм привърженик на домашното раждане. Направо ме ужасява самата мисъл даже. В този случай връщането към природата малко ми идва в повече  Peace

И това за спането на бебето по гръб пак ме учудва. Аз като знам Жорко как връщаше мляко почти след всяко хранене, не знам ако спеше по гръб няма ли да се задави?

# 571

de66ko, на мен също ми се случи едно гадно падане по време на един гаден снеговалеж, но - слава богу - всичко е наред!! не се притеснявай - бебо е на сигурно място там вътре!
 Hug

# 572
Кори, обясненията са на две нива. Първото е, че легломястото и свързаните с това грижи са много скъпи (а тук здравеопазването е един вид безплатно, тоест трябва да се пестят средства откъдето може), второ тук цялата бременност и раждане се счита за един напълно естествен процес и това ти се втълпява от момента, в който отидеш да им кажеш, че си бременна. Абе... много мога да говоря за естествеността на цялата работа, че много съм набрала. Като цяло, на мен ми се отпусна повечко внимание и проследяване заради проблемчетата ми, тоест не искам да звуча неблагодарна, но ме вбесява цялото безхаберие и схващане за естественост, ако нямаш усложнения. И не че в БГ грижите по здравна каса са повече, поне дородовите, но там поне хората могат да си позволят частни лекари. А тук частните лекари са за богатите, а изследвания на собствена глава се оказва често, че просто не можеш да си пуснеш! Тоест ти остава да си свиркаш и да им вярваш, че всичко е естествено и щом до момента X си нямал проблеми, така ще е и до края.

# 573
  • Miami
Да, сега разбирам.
Абе естествено, естествено било бременеенето и раждането,  ама все пак целия ни живот вече е много далече от естественото и натуралното... Целия този стрес, шум, замърсявания и т.н несъмнено оказват влияние и на бременността, според мен  Peace

# 574
Здравейте мами! За два дена колко сте изписали  Crazy
Обсъждате щъркели - "такова животно у наше село няма" както е казал народа  hahaha , аз от както съм тук не съм видяла  newsm78 , в покрайнините на града може и да има, но ако някоя друга лондонска мама е забелязала да сподели  Hug
За ЕБХ desinca , и на мен ми звучи интересно - гледах материали и четох по въпроса, но като дойде бебка ще преценя от кой ден да тичам с гърнето след нея  Joy А тъй като ще съм добрата домакиня с време ще разполагам, та да видим дали и аз няма да я отуча на втора седмица  Crazy hahaha
misleto , Q-T  Hug , направо изтръпнах като четох за тези кистички! аз съм на ФМ както му викате в БГ на 6 април, и направо се шашкам от сега, че тук както изобщо никой не се интересува и не обяснява.. не знам.. Стискам палци на вас и на себе си за добри новини от следващите прегледи!  Praynig И мишле, честита мома миличка! Знам, че ще е жива и здравичка, не се притеснявай излишно!  Hug
А това, че зависи на кого ще попаднеш е мноооого важен фактор, тук например д-р не те вижда по време на бремеността дори и на раждането си само с акушерка, тя коли тя беси  Crazy , но аз заради кръвното се докопах до един док тук, и човека излезе толкова свестен, като разбра за проблемите ми до сега, настоя да ми се следи бременността на всеки две седмици, като от 24 седмица до края на две седмици, се следи и как се развива бебка на видеозон направо ми идеше да го разцелувам  Whistling ! Връчи ми един списък човека къде да ходя да записвам часовете, като в 24 седмица, пак преглед с лекар.. а в 20-22 седмица с акушерка, е да записах всичко но акушерките отказаха да ме преглеждат.. не ми се било полагало  #2gunfire , няма да ви разправям как побеснях, записаха ми чак за 28 седмица / че тогава ми се полагало/ на 12 май, не в болница а някъде, където не знам адреса, и онази не пожела да ми обясни, та тепърва ще издирвам къде да ги търся.. Добре, че док видя в компютъра резултатите от изследванията ми и разбрах че са добри, защото онази коза по телефона, ми каза че като ида на 12 май акушерката щяла да ми ги даде  #Cussing out #2gunfire Както и да е, аз си записах час при gp за 20 седмица, понеже или gp или акушерка.. Та така.. Царя дава - пъдаря не!  Joy И аз се оплаках  Blush аз за да не се вкарвам във филми, защото онази коза ми каза, че само проблемните бременности се следяли често, и аз и казвам, че след като лекаря е преценил.. ама нейсе - та аз не мисля за евентуални проблеми, само се радвам на късмета че ще виждам бебка всеки две седмици  Heart Eyes baby_neutral Пък се надявам, всичко да е наред и да си я гушна жива и здравичка!
jennie.to , честити розови гащи и на теб мила!   Hug baby_neutral
Лунен сън , благодаря за отговора, и ме извини, че те занимавам с глупости  Blush , но наистина ми беше интересно, а приятелката ти е късметлийка относно произношението, жива и здрава да и е малката Йоанка!  Heart Eyes Ние вече спряхме да мислим други имена, остава за сега Виктория.. Само дано на 6 не ни кажат новина, и Виктория, да стане Виктор  hahaha
Steffita , M.sunny - добре дошли и леко бременеене! M.sunny - Честит ти момък!   bouquet
За сега това от мен после пак  Blush

# 575
Здравейте
много отдавна не съм писала и не мога да ви изчета че доста време отсъствах/бях ме на гости по баби/
Доста съм изпуснала!
Сега да споделя ФМ мина отлично имаме запис и очакваме момиче!Не знам кой слага гащите да ме отметне и мен!Аз май исках момченце пак но таткото е много радостен че ги ошрих ме така Hug

# 576
Само на бързо да се включа по въпроса с упойките тук в Лондон.. Както винаги съм коментирала тук е въпрос на политика на болницата всичко, моята приятелка дето сега ще ражда като и видях картона, и какви материали са и дали, направо се схванах, защо в моята болница няма такова внимание, книги за раждането със снимки, със обяснения, за кърменето, за бременеето от 1 седмица до края, за новороденото, къпане, сменяне на пелени, обяснена е даже разликата м/у акото при кърмене и при захранване  Crazy Мнооого полезно инфо за първо бебче.. В картона и има подробни списъци какво трябва да си носи в болницата за изписване и за раждането.. и просто ако знаете колко неща са и изредили.. Аз даже я избъзиках, да не би да остава там на пансион, бебешките комплекти дрешки x5 броя, за нея отделно.. Относно упойките, както разбрах е същото като в моята болница, има отделение за водно раждане, за естествено раждане, и за такива мами дето искат упойки, имаш право там на газ, спинална или епидурална.. и на мен както и на нея ми казаха, че ако се притеснявам че няма да издържа на болката, е най-добре да избера отделението с упойките, защото не е казано че ще ми сложат ако не искам, но в другите отделения ако поискам не могат да ми сложат, а не се знае ще има ли места в последния момент да ме прехвърлят при упойките  Crazy Аз от сега съм заявила желание за отделението с райски газ  hahaha , за всеки случай. Също милото ще присъства на раждането, понеже я има тази опция за придружител / може да е приятелка или майка ти/ и знаят че и за него трябва да има легло, както съответно и за него трябва да има болнична чанта с дрехи и принадлежности за раждането и за изсписването, не сме говорили за изсписването конкретно, това се право към края когато ти се съставя подробен родилен план, но ако всичко е наред, едва ли аз ще искам да се натискам в болницата, а ако има проблем пу пу, едва ли ще ме пуснат да си тръгна.. Всяка неделя можеш да идеш, без да се записваш за да те разведат из родилните отделения да видиш стаите и т.н. и сме решили да идем по-нататък.. Има и класове където обясняват специално за различните видове упойки, решила съм да се запиша юни месец.. Та така , пак казвам че е до болница, на приятелката ми всичко е на много добро ниво като следене на бременността, за разлика от моята например, даже има опция с/у 10 паунда да и записват видеозоните и да и дават снимки, но тя не е искала, а аз в моята им предлагах пари и те казаха че нямат такава опция..  newsm78
Явно единственото общо м/у всички билници е кошът за кола за новородено!  Crazy
А относно раждане, изписване и условия, до две три седмици, ще имам пресни наблюдения, понеже ще идем и до болницата на свиждане на приятелката ми.. Та ще споделя нейните впечатления и моите, но ако я изритат след два часа, явно ще я видим в домашна обстановка  Crazy .. Ще ви разкажа при всички положения...

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 15:26 от Мими Вичева

# 577
Момичета, Margo 19 ми писа, че амниото е минало ОК, праща Ви поздрави на всички и иска да й сложим сини гащи  Simple Smile
 Hug Hug Hug
И нека продължаваме да й стискаме палци всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig

# 578
  • Варна
 Здравейте мамчета!
След вчерашната ползотворна разходка, отнесох едно пролетно яке, което за пред мъжо мина в графа: покупки за бебето, и за да не е и той капо, намаза един екип от Адидаса. Crazy
Днес при Док. всичко мина нормално, имаше ги обичайните теглилки и мерилки. Кантара отчете 2+ кг. Embarassed. Засега бебо е момиче , но със сигурност другия месец ще се знае  Naughty.
IR открих готин магазин за детски английски дрешки до Тера Нова в посока х.Черно море в тунелчето, мисля че Планет бейби се казваше, не зная дали е от скоро, но имаше интересни неща.
(ама и аз какви обяснения давам) Embarassed
http://www.planetbaby.bg/info_pages.php?id=15
Това е за сега, лека и спокойна вечер ви пожелавам! Hug

# 579
pepe_one КАКВА ЧУДЕСНА НОВИНА!
Много се радвам, че всичко е наред с нея и с бебока! Да са и честити сините гащички - току що ги добавих на първа странничка!   bouquet
Стискаме плаци всичко и за напред да е наред!  Praynig
Msgm , добавих и твоите гащурки мила!  baby_neutral
Леле момчетата атакуват 30 срещу 20  Crazy Joy
Живи и здравички да са ни!  Praynig Praynig Praynig

# 580
Радвам се за Марго,че е минала успешно амниоцентезата и че чака момченце!
Misleto, Q-T,Отлично разбирам какво ви е на душичките,но съм убедена,че всичко ще бъде наред и през август ще гушкаме живи и здрави бебчета!Стискам много силно палци,момичета!
Вече нямам търпение и аз да разбера какво ще е бебчето ми!Всички ме питат,ама като не са ми казали и само вдигам рамене и мълча...Дано излезе скоро това пусто цитогенетично изследване,че да се успокоя напълно!Иначе на моменти ме ритка доста силно,сякаш се сърди за нещо,но има и периоди,в които съвсем кротува и започвам да го бутам,та дано се обади!

# 581
  • Miami
Чудесна новина за Марго  Hug Дано и резултатите са толкова добри  Praynig
Леле момчетата атакуват 30 срещу 20  Crazy Joy
Joy

# 582
  • София
Нашите розови гащи липсват  Embarassed, а незнам как да ги добавя,така и не разбрах как да вляза в този профил Peace

# 583
Нашите розови гащи липсват  Embarassed

Ама как, щом е за розови гащета - веднага помагам!  Joy
Мишле, вече не ви липсват гащичките мила!  Crazy Hug

# 584
  • София
Мими Вичева благодаря ти  Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт