Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 806
  • 390
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
И в следващият момент, в подкрепа на пенсионната "реформа", се цитира проучване на Световната банка, според което сме най-застаряващата нация в ЕС.
Не твърдя, че условията за майчинството са единствената причина за повишаване на раждаемостта в страната, но определено са значим фактор, а в демографската ситуация, в която се намираме, всеки стимул, всичко изобщо, е важно за вземането на такива решения.
Абе да си призная по леко си бременея сега,когато знам че поне една година няма да ми падне дохода.В моя случай нямам право на 2 год.,майчинство и съм се примирила,че ще давам детето на 1,5год на ясла,но ако се принуя да го пускам и по рано,  вече ще се бия .
Аз си мислех че е време да вдигнат детските,а то какво става.
Мун Hug

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 22:20 от Mira 1919

# 106
Мира, ти си бременна с четвърто!!!Помня те от редиците на Дюкан.Браво, браво, БРАВО!!!
Сори за офф-а , ама не се стърпях...такова хубаво нещо. Hug

# 107
  • София
Elix, естествено че нямам това предвид. Само вече не знам как да затягаме дупката на колана повече. #Cussing out

# 108
  • София
Абе тези лудили са #2gunfire
То ще кажеш милиони ни дават да си гледаме децата #Cussing out #2gunfire   и.....................ти
Абе те, че са милиони - милиони са, реално погледнато  Laughing Искат да ни приравнят с Индия или някоя друга поизостанала държава с висока раждаемост и никакви социални грижи. Всъщност не знам, там може и да им дават високо майчинство до 2 години  затова да са с висока раждаемост ... и след това кой как може да се оправя  Joy

Elix, естествено че нямам това предвид. Само вече не знам как да затягаме дупката на колана повече. #Cussing out
 Всички ще си свалиме коланите и с тях ще налагаме министрите на мегдана  bowuu

# 109
Може би избързваме с емоциите...

Цитат
Имаме проект на антикризисен план с притеснително крайни идеи, каза за "Стандарт" зам.-шефът на КНСБ Пламен Димитров. Една от тях е намаляване на платения за раждане и майчинството отпуск от 425 на 210 дни. Няма да се стигне до това, увериха от екипа на Дянков.[/b]

от ТУК

# 110
Уж следя новините, но тази съм я пропуснала. Имам предложение- дружно да купим билет на мин. Дянков за Америка и да си ходи там, защото ми побеляха косите от малоумните му идеи за излизане от криза. Струва ми се че прекали, а се чудя до кога ще се подиграва безнаказано с народа, то не бяха глупости не бе чудо и всеки път накрая не сме го разбрали правилно... е не може повече така.

# 111
Ами дано да не се стигне, че ние сега се бием за места по детските градини и яслите пък после незнам.Не че изгарям от желание да си дам детето на две дами които трябва да се грижат за още 20 деца едновременно, ама като се налага..

# 112
  • София
За протест съм!!! Дано не се стига до тези мерки, защото е срамота!!! #Cussing out #2gunfire

# 113
# 114
Ама кажи и за детските, де  Wink

# 115
Може би избързваме с емоциите...

Цитат
Имаме проект на антикризисен план с притеснително крайни идеи, каза за "Стандарт" зам.-шефът на КНСБ Пламен Димитров. Една от тях е намаляване на платения за раждане и майчинството отпуск от 425 на 210 дни. Няма да се стигне до това, увериха от екипа на Дянков.[/b]

от ТУК

newsm78 Много ми е чудно от къде дойдоха тези 425 дена майчинство, сигурно смятат и 15-те дена които дават на бащата при изписване на детето от родилното.

А тук пише, че в България 1-вата година майчинството е 100 %, което не е вярно, как тогава да приемем информацията за другите държави....

# 116
  • София
Мерси Бу, междувременно се информирах и за Индия. Там се заплащат 12 седмици на 100%, което опровергава моето предположение за високо майчинство до 2 години  Simple Smile

Статистиката за Европа не ме учудва, най-стабилните държави имат и най-стабилна социална политика. И за Словения знам, че имат много развита социална сфера, което се вижда и от проучването. Също така, те влагат и много средства за спортни бази и развиване на спортистите, което пак е част от отличната политика  Peace

# 117
ББ (който както иска да го разбира) ние ли криво ти се молихме ти ли криво ни разбра  ooooh!

# 118
  • София
Ми правилно...нали ще разрешават отглеждането на ГМО в БГ, а ГМО храните са по-евтини...защо са ви високи майчинство и пенсии

Не вярвам да го приемат, но пък е чудесен начин да се отклони вниманието на хората

# 119
Цитат
Майчинството - наполовина

Срокът за получаване на обезщетение за бременност и раждане ще се намали почти наполовина, става ясно от проекта на антикризисните мерки. В него е записано, че периодът за получаване на майчинските от сегашните 410 календарни дни, колкото е според Кодекса за социално осигуряване, ще стане 225 дни.

В същото време се променя и срокът, на базата на който се изчисляват обезщетенията за бременност, раждане и отглеждане на малко дете. Досега сумата се пресмяташе въз основа на получения доход през последните 12 месеца. Във финансовото министерство обаче обмислят този срок да се удължи. Все още не е ясно с колко, обясниха експерти пред “Труд”. Те умуват върху две предложения. Първото е обезщетението да се смята въз основа на дохода от последните две години. Привържениците на по-големите рестрикции предлагат този период да е 3 години. Предпочетеният вариант ще стане окончателно ясен в петък, дотогава всичко може да претърпи промяна, твърдят от министерството.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=415622

Имаме време само до петък!

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 06:30 от Estragon

Общи условия

Активация на акаунт