брадавица у дете

• 1 259
  • 7
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте!Моля ако някой знае ефикасен метод за  премахване на брадавица-да сподели!На малкия/3,8/ му се появи на пръстчето на ръката и незнам как да процедирам...Личната предлага да се изгори но още не съм ъе решила и искам да пробваме с нещо друго.
Благодаря!

# 1
  • Средната земя
Имаме абсолютно същия проблем и ние, казаха ми за някакви лепенки за брадавици, но ми се струват неприложими при дете.

# 2
  • Бургас
.... казаха ми за някакви лепенки за брадавици, но ми се струват неприложими при дете.
Лепенките имат ефект, но ако са тези, които аз ползвах са малко болезнени. В смисъл, че малко дете трудно би ги изтърпяло. Аз съм ползвала (като голяма) една течност на д-р Шол (дано така се пише) и лепенки за брадавици от аптеката. Наистина ми помогнаха.
Иначе и аз като дете имах изключително много по ръцете ... Мажех ги с рициново масло, с "млякото" от прясно откъснато листо на смокиня...и нищо. Неусетно всички до една изчезнаха в един момент.

# 3
Класическа хомеопатия

# 4
  • Пловдив
За хомеопатия не се бях сетила...от скоро посещаваме такъв но май е Боаронски-нали така се казваше.
Ако някой знае такъв добър лекар в Пловдив нека сподели!
Всъщност каква точно е разликата?

# 5
Хомеопатията е лечебно изкуство и холистична наука, която възстановява здравето, изхождайки от принципа на подобието.

Какво означава холистична наука – това означава, че в хомеопатията ( и някой други дисциплини) човек се възприема в своята цялост, не се разграничават физическите симптоми от психоемоционалното състояние.

Алопатичната медицина (тази която е масово позната) лекува като въздейства върху всеки симптом поотделно. Тази медицина приема, че симптомът сам по себе си е вреден и опасен и той трябва бързо да бъде отстранен. Ако човек има постоянно главоболие, при всеки пристъп взема обезболяващо и симптомът евентуално изчезва. Нов пристъп – ново обезболяващо. Истината е, че отстранявайки по този начин симптомите, ние се лишаваме от възможността да изкореним първопричината. След приема на обезболяващо, от примера по горе, симптомът изчезва и човек в повечето случаи си мисли, че всичко е ОК. Но точно този симптом се явява изразител на „нещо” случващо се „по-дълбоко” в човек. В дадения пример увеличеното вътреочно налягане или пък тумор в мозъка могат да дадат такава болкова симптоматика, но отстранявайки симптома, ние няма как да разберем това. В алопатичната медицина, когато човек има съвкупност от десетина симптома, му се дават 3-4-5-6 лекарства, които да покрият симптоматичната картина. Такова лечение ние наричаме палиативно, т.е симптоматично. То НЕ е фокусирано върху причината за проблемите.

В хомеопатията, тъй като е холистична наука, ние НЕ разглеждаме симптомите като отделни. Тяхното отстраняване НЕ е самоцел. За нас симптомите „говорят” за разстройство на „по-дълбоко” ниво. Тоталността на симптомите (съвкупността от всички физическите симптоми, психоемоционалното състояние и характеровата структура) е тази, която ни води към първопричината. В хомеопатията предписанието се прави върху първопричината, а НЕ върху симптомите. По този начин, въздействайки там – се оказва благотворно влияние върху човека, като ЦЯЛО(физически, емоционално, психически) и в резултат на това настъпва възстановяване на здравето.

Нормално човешкото тяло притежава потенциал да се самолекува. Този потенциал подържа баланса и динамичното равновесие в човек и се нарича хомеостаза; в хомеопатията пък го наричаме жизнена сила. Това е най-дълбокото ниво. Жизненият принцип (хомеостаза) сигнализира за разстройването си чрез изявата на симптоми. В основата на цялата съвкупност от най-разнообразни симптоми, каквито може да има човек(физически и психоемоционални) лежи ЕДНО ЕДИНСТВЕНО нещо – РАЗСТРОЙВАНЕ В ЖИЗНЕНИЯ ПРИНЦИП. Ето защо в хомеопатията се предписва ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ЛЕКАРСТВО, което е в подобие със симптоматичната картина и пряко целящо първопричината на проблема. Организмът няма нужда от две лекарства по едно и също време, така както ако вие убодете някой пръст с игла и след това ви отрежат крака, със сигурност няма да усещате убождането.

Хомеопатията е това което е, заради принципте си.
„Бащата” на хомеопатията Самуел Ханеман е разписал принципите на науката в своя Органон на лечебното изкуство. Всяко лечние което се базира на принципите на хомеопатията Е хомеопатично лечение.
Има хора, които използват хомеопатични лекарства, но предписанието НЕ Е на хомеопатичен принцип – това НЕ Е хомеопатично лечение. Да се предписват хомеопатични лекарства за всеки отделен симптом – това означава, че фокусът на лечението е симптоматичен, а това от своя страна НЕ Е присъщо на хомеопатията, но така правят боаронци.

Това, което отличава хомеопатията, е ИНДИВИДУАЛИЗИРАНИЯТ подход, към пациента. При 10 пациента с видимо еднакви физически симптоми ще бъдат предписани 10 различни хомеопатични лекарства.

Лекари, завършили курсове по "хомеопатия", организирани от френската фармацевтична фирма БОАРОН - наричаме Боаронски хомеопати, въпреки, че според мен, те НЯМАТ нищо общо с хомеопатията и нейните принципи - разписани от Ханеман в Органон. Ето защо, за да се отличават от боаронските практики, хората, които практикуват хомеопатия и спазват принципите й - започнали да се наричат класически хомеопати - което пак според мен е нонсенс. Ти или си хомеопат (и спазваш принципите) или не спазваш принципите и съответно НЕ си хомеопат.

Да изписваш хомеопатични лекарства, на алопатичен принцип (тоест за всеки симптом - отделно лекарство) НЕ те прави хомеопат. Това е практика на боаронските "хомеопати". Не е спазен основен принцип в хомеопатията - тоталността на симптоми и едно лекарство в минимална доза. Освен това боаронци се фокусират само във физическата картина от симптоми, а психоемоционалната не се отчита.

Лечението по предварително определна схема също е запазена марка на боаронци - сутрин 3 гранули от това, вечер 5 гранули от онова, събота и неделя по 9 гранули от третото, а следващата седмица вземаш еди си какво  newsm78. Това не е индивидуализиран подход! В хомеопатията (онази която хората наричат класическа) се дава доза - получава се промяна и на база на тази промяна се определя следваща доза. А за да стане това, пациент и хомеопат са в постоянна връзка.

# 6
  • Пловдив
Благодаря ти,много изчерпателно е!

# 7
В една друга тема сте писали че пиете : "Ами tuberculinum пием само в сабота-10гр,а lycopodium в сряда и събота по 3гр. и silicea-секи ден 3гр.
Мислите ли че класическия хомеопат ще ми е по-полезен за детето?Обърках се от мнения...
Благодаря!
И каде мога да прочета за тези "лекарства"- за какво са-предписват се за... и т.н. "

Надявам се че вече сте разбрали, че това е боаронски тип предписание и НЯМА нищо общо с принципите на класическата хомеопатия, т.е това НЕ е хомеопатично лечение, въпреки че се използват хомеопатични лекарства.

Няма къде да прочетете "за какво се предписват те", защото в хомеопатията няма такова нещо като "лекарство за....". Лексратво се предписва на база тоталност (съвкупност) от симптоми и ако беше класиески, т.е истински хомеопат, то нямаше да изпише коктейл от 3 лекарства. Щеше да бъде предписано едно, единствено лекарство което орговаря на тоталността от симптоми.

Разбира се, че класически хомеопат ще е полезен, други хомеоапти не съществуват. За да практикуваш една наука, трябва да спазваш нейните принципи! Употребата на хомеопатични лекарства, предписани на НЕхомеопатичен принцип може да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт