Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 59 450
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
  • Universe
За мен, най-силно зареден кино момент е целувката м/у Джони Деп и Хедър Греъм в "От ада"....

Kiss on the wall

ДъраБъра    bouquet за " Зандалий"

На Вие съм с японското кино  Confused

# 181
За мен, най-силно зареден кино момент е целувката м/у Джони Деп и Хедър Греъм в "От ада"....

Kiss on the wall

ДъраБъра    bouquet за " Зандалий"

На Вие съм с японското кино  Confused

Лени, благодаря за линка  Peace Подкрепям Embarassed
Съгласна съм за "Зандалий" - даваха го по телевизията отдавна. Актрисата (не я помня) имаше невероятно излъчване.
Няма проблем за обръщенията, те са достатъчно разнообразни в японския език Wink

# 182
  • В светлината на слънцето
Ооо, били са много смели значи в "Одеон" Simple Smile Аз съм влюбена в работите на Ошима, а и имам (нездрав) интерес към някои криминогенни проблеми (все пак тя е била осъдена и завършва живота си, доколкото си спомням в мизерия, но говоря много по памет сега).
 Ако имаш интерес, мога да ти изпратя книга на английски за нея и ще се поразровя за линк за втория филм (съмнявам се обаче да има превод на български).

В "Одеон" преди време се правеха закрити прожекции за студенти от академията (освен в залата в самата академия), та затова видяхме неорязана версия на филма. Mr. Green Не си спомням какъв беше случая с "Тенекиен барабан", но помня, че и около него имаше някаква драма в стил "вредно" и нямаше официални прожекции. newsm78 Говоря за годините 1989-90.
А Ошима си заслужава интереса не само като режисьор, вярно е.  Peace Любопитна съм за Ai no borrei. Grinning

# 183
"Deja vu" го гледах още като излезе и никак не ме впечатли доколкото си спомням Tired Peace

Значи да не го гледам Wink

Еми ти си решаваш, но съм го гледала доста отдавна и тогава не ми хареса, ако го гледам сега не знам.. Не искам да те подвеждам нещо.. Ако и други са го гледали да си споделят впечатленията и така Peace

# 184
Goodbye Lenin - филм, който много хора намират за смешен, на мен ми остави горчив привкус, хич не ми беше до смях. Правя паралел и с българския "Зад кадър", имат някакви общи сюжетни линии, такива филми ме докарват до тиха ярост.
През цялото време се мъчех да си спомня къде съм виждала главния герой - оказа се, че участва в Inglorious Basterds.

Зад кадър - интересен биографичен филм, нагарча доста на моменти. Била съм много малка през 80-те, но когато виждам историите за ДС и колко много хора са се занимавали с подобни неща, главата ми не побира тази човешка глупост.
Дразня се обаче, че почти всички нови български филми разказват за годините преди 89. Преекспонират се тези историии в един момент на мен ми става досадно да гледам вариации върху една и съща тема.

Auf der anderen Seite - това е четвъртият филм на Фатих Акин, който гледам и забелязвам следната закономерност - редува тъжни с по-весели истории. Тази беше от тъжните. На няколко пъти се хващам как сравнявам визуално нови български филми с тези на Акин, сравненията не са в наша полза, нещо ми липсва.

Източни пиеси - още от началото буца заседна в гърлото ми, стана още по-голяма в края му малко преди финалните надписи ... Някъде бях чела за смъртта на един от актьорите, който не успява да види филма завършен, бях забравила за това и когато разбрах накрая на филма дълго време не спрях да мисля за това. Въпреки, че краят е оптимистичен не успях да видя светлината в тунела.

# 185
Източни пиеси - още от началото буца заседна в гърлото ми, стана още по-голяма в края му малко преди финалните надписи ... Някъде бях чела за смъртта на един от актьорите, който не успява да види филма завършен, бях забравила за това и когато разбрах накрая на филма дълго време не спрях да мисля за това. Въпреки, че краят е оптимистичен не успях да видя светлината в тунела.

Христо. Главният герой. Имах удоволствието да присъствам на среща с режисьора след прожекция и той разказа много интересни неща. Включително за живота на Христо.

# 186
  • Universe

Изложбата "Знаци" на Христо Христов - Бургас`2001г. - http://cult.bg/ind_varts_exhib_full.php?id=557&PHPSESSID=b709562

# 187
Като говорим за еротично кино се сещам за Unfaithful, както и почти всичко от испанското кино  Mr. Green

# 188
Христо. Главният герой. Имах удоволствието да присъствам на среща с режисьора след прожекция и той разказа много интересни неща. Включително за живота на Христо.

Аз разбрах кой е когато излезе надписът в памет на Христо. Веднага се разрових в нета и прочетох. И както казах въпреки оптимистичния край, през цялото време във филма витае някаква мрачност, видях живота в БГ острани.

# 189
Със сигурност сте коментирали,но някакви отзиви за "Агора"?Мисля да го гледам на кино и се чудя дали си заслужава.. newsm78

# 190
Със сигурност сте коментирали,но някакви отзиви за "Агора"?Мисля да го гледам на кино и се чудя дали си заслужава.. newsm78
мъжът ми го гледа по препоръка и каза, че много му е харесал.
Deja vu и аз го гледах доста отдавна, но си спомням ,че много ме грабна и дълго след това си мислих за филма.Въпрос на вкус...

# 191
Stardust* няма да сбъркаш.. Не му се чуди ама въобще Peace Hug

# 192
From Paris with Love - http://www.imdb.com/title/tt1179034/ - този ми стана интересен към края.

# 193
  • Universe
След разочарованието от "Войната е опиат", реших да изгледам още нещо от Катрин Бигълоу и останах изключително приятно изненадана от

The Weight of Water (2000) - http://www.imdb.com/title/tt0210382/

2 паралелни истории се преплитат - в миналото /едно реално брутално убийство, случило се през 1873 година/ и сега. Тежък филм. Много добра актьорска игра bowuu

Препоръчвам  Peace

Защо Сара Поли е толкова неоценена актриса  newsm78

ВЕСЕЛИ, УСМИХНАТИ И ЩАСТЛИВИ ПРАЗНИЧНИ ДНИ!

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 01:59 от lenny_pld

# 194
Аз изгледах "Shutter Island" - Злокобен остров" и ми беше доста скучноват. Хареса ми единствено краят Peace

Общи условия

Активация на акаунт