Пълна упойка /анестезия/ при деца

• 5 047
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,

Можете ли да ми кажете страничните ефекти от пълната упойка и има ли различни видове анстезия. Налага се да ни правят утре и търся спешна помощ по този повод.

# 1
ами то зависи от самия организъм на дъщеря ми е правена два пъти и двата пъти мина долу горе добре само малко беше разстроена постоянно търсеше мен и баща си само ни 4уваше не ни виждаше защото не беше излязла напълно от упойката  ама съм 4увала 4е някои деца буйстват или повръщат   няма страшно вси4ко ще мине и ще замине 

# 2
Здравей всичко е много относително на моят син  пет шест пъти са му правени различни манипулации под пълна упойка  и не е имало никакъв проблем дори зъбките правим с пълна упойка.Така чее се притеснявай всичко ще е наред.

# 3
Благодаря на мамите, моят мищок се събуждаше бавно 30 мин излизаше от упойката като ни търсеше с ръчички и плачеше защото не можеше да ни види. Риташе с кръчете и искаше да става да ни гушне. Беше ми тежко през това време но слава Богу всичко мина и малкият вече забрави.

# 4
Да се правят зъби с пълна упойка според мен е..меко казано идиотско.Хайде,да се случи веднъж заради много належаща манипулация на зъб,,както и да е.Но ако е редовна практика.. ShockedНали не си мислите,че пълната упойка не вреди негативно на организма..доста повече отколкото кариес на млечен зъб..

# 5
Идиотско ли казваш дано не ти се налага да преживявате такива удоволствия да не мислиш че на мен ми е приятно това нещо но когато детето ти има и здравословен проблем при който трябва да се щади нервната система а  зъбите непрекъснато се рушат от лекарствата които взима няма  да казвам през какво сме минавали само и само да се съгласи по нормален начин да се лекуват зъбите но уви не и не е какво предлагаш да направя да го оставя тотално да се развалят или ..Прости за грубия тон но наистина се изказа доста грубо и ти .

# 6
Здравейте, някой може ли да ми препоръча добър детски анестезиолог? Става въпрос за 8 месечно бебе.

# 7
А за кое здравно заведение за какъв проблем става въпрос?
Ако е във връзка с операция, анестезиолозите са част от съответните операционни екипи и не ги избираш. Правили сме две операции в две различни детски отделения и мога да кажа само добри неща за анестезиолозите и в двете.

А ако търсите конкретно анестезиолог за друг проблем, аз бях много впечатлена от доц. Надежда Гаврилова. Тя е завеждащ на Клиниката по детска анестезиология към Секцията по детска хирургия в Пирогов.
На срещата, която задължително се провежда с родителите преди операция, тя ни отдели над половин час да задава въпроси за всевъзможни неща. Обясни ни, че нашият син попада в групата с най-висок риск от евентуални нежелани ефекти от упойката. После обясни как точно ще го приспят и обезболят, какво ще използват в нашия случай и какви са възможните рискове.
След операцията също слезе и много подробно обясни как е протекло всичко.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 22:52 от Mama Svetla

# 8
Mama Svetla, предстои ни ЯМР и затова питам за анестезиолог.

# 9
  • София,у дома.
Колко е голямо детенцето,че се налага присъствието на анестезиолог?
Преди един месец ,правихме по спешност на дъщеря ми ЯМР,и нямаше нужда от такъв лекар.
Ако искаш нещо ,питай.Допуснахаме да стоя вътре в стаята  през цялото време.

Общи условия

Активация на акаунт