3 годишен и пълна упойка

• 3 301
  • 39
  •   1
Отговори
Здравейте, синът ми на почти 3 г има 11 зъба от които 2 пулпита и 9 кариеса заведохме го в детска дентална клиника Др. Цвети и там казаха че трябва да се оправят и начинът е да му дадат сиропче което ще го успи и след това през цялото време ще тече упойка , когато я спрат трябва да се събуди , няма начин да стои мирен или да се чака още защото сега дори е на антибиотик заради подуване. Цената която ни казаха не е малка но не са проблем парите, важно е здравето на детето ми, та въпросът ми е ако сте имали подобен случай как и къде сте процедирали, на кого се доверихте.

# 1
Доколкото знам и аз, д-р Цвети се е доказала в работата си. Не мога да кажа обаче за упойката, ако искате се консултирайте и с друг, за да сте сигурна.
Изобщо не е вярно, че това е бизнес. Не сме ходили точно при д-р Цвети, но в друга детска клиника и никога не са измисляли на дъщеря ми кариеси. Няма нищо правено в устата. Щом детето е на АБ заради подуване, със сигурност не си измислят.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 19:46 от Не се сърди, човече

# 2
Е явно трябва да напиша подробности това е 3тия зъболекар при когото го водя, и второ мнение че без пълна упойка няма да стане. Днес говорихме с още два зъболекаря и днес ще го заведем при единият. Бих ви помолила да си спестите изказвания че е грях че съм си изпуснала детето, че не съм си мила зъбите на детето,че е подсъдимо и т.н.  благодаря но не пиша тук за критики без да се познаваме и да сте запознати с историята и как се е случило и защо . Естествено както казах водила съм го при други и продължавам да търся мнения, и за това и пиша тук ако има хора минали по този път да изразят мнение..

# 3
Аз от такъв страх май съсипах зъбите на малкия ми син - при падане след годинка счупи върховете на четирите си предни зъба, които даже не бяха напълно израстнали. Всички ми казват-не се притеснявай, ще ги смени (да де, ама след 7 - а до тогава?). Сега продължават да се рушат, сигурно и да се развалят, единия почти до венеца вече го няма. Знаете че един развален повлича всички...На два зъболекаря водих - казват с пълна упойка, ама при мен не може. Търся къде може, обаче всики ме надъхват - не, не, ще се гътне с пълна упойка, ще се увреди, няма да се събуди, ще ги смени, нищо му няма...Още не е оплакал, но аз виждам колко са зле и без да съм зъболекар. За д-р Цвети сега виждам в темата и много ме обнадеждава. Ще следя тук ако някой минал през кабинета се включи.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 19:47 от Не се сърди, човече

# 4
Ами щом няколко специалиста са ви казали с упойка - значи така трябва.

# 5
Авторке, след като няколко зъболекари са ви казали едно и също, не виждам повод за притеснение. Успех на детенцето 🍀🍀🍀

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 19:47 от Не се сърди, човече

# 6
Аз изобщо не успорвам лекарското мнение, за мен най-важно е детето ми да бъде добре и да не го боли, търся хора които са минали вече през това, къде и как е минало защото това наистина е нещо опасно и бих искала да заведа детето си при най добрите...

# 7
Аз изобщо не успоредно лекарското мнение, за мен най-важно е детето ми да бъде добре и да не го боли, търся хора които са минали вече през това, къде и как е минало защото това наистина е нещо опасно и бих искала да заведа детето си при най добрите...

Д-р Цвети е правилният избор. Обикалянето по много доктори също не е оферта. Само може да ви дообърка.

Аз лично спазвам правилото до максимум три консултации, с трима различни доктори, по даден здравословен проблем, когато е нещо наистина важно и човек не може да се спре на правилния човек, правилното лечение и т.н. А, особено, когато съвпадат две мнения на двама различни доктори - няма какво да се чудите.

# 8
2 пулпита и 9 кариеса си е доста сериозен проблем. Детето е още малко и вярвам, че няма да седи мирно , ако не е с пълна упойка ...

# 9
Ако авторката го беше завела на зъболекар на първия-втория кариес, нямаше да има нужда от упойка. Но 11 зъба как да се направят, като има и болка и подуване явно. Вие ще седите и търпите да ви ги направят, детето дали ще изтърпи и 1 зъб преди да затвори устата и да каже - не. И какво правят тогава - пак ще трябва упойка. Все пак и  11 развалени зъба в устата с инфекция са си риск.

# 10
Естествено, че ще й предложи пълна упойка, това е техния бизнес! Не го правете! Прочетете преди това за вредите, посъветвайте се с друг стоматолог. Вероятността да няма толкова проблемни зъби е голяма. А и да има, правят се без упойка. Това е абсолютен грях към децата! И, да, чудесно знам за какво говоря.
А ако недай Боже , се наложи операция на някое дете ? Да режат докторите без упойка ли ? Моето дете преживя операция на сливици, с пълна упойка, нямаше проблем след нея. Авторке, след като няколко зъболекари са ви казали едно и също, не виждам повод за притеснение. Успех на детенцето 🍀🍀🍀
Разбира се, че като се налага упойка се слага такава. Операция е едно, лечение на кариес съвсем друго. Не смесвайте нещата. Преценява се полза - риск. А една пълна упойка не е безобиден избор за правене на кариеси. Моля ви, бъдете малко по-запознати с елементарни неща, които касаят живота и здравето на децата ви.

Госпожо, щях да ви банна, ако имах това право. Вие сте опасна и изключително дезинформираща. От мен да го знаете.

Като толкова много плашите жената, а и не само нея, сигурно ще има и други майки, които ще попаднат на тази тема, хайде да вземете да се обосновете за това, което говорите? С факти. Научно доказани. Нали твърдите, че хората трябва да са запознати с ''елементарни'' неща. Може да поразсъждаваме и малко за биология на развитието, нервна система и т.н. на три годишно дете. Колко кооперативно ще бъде това при такова положение в устата му? Ще има ли три годишно дете положителното кооперативно поведение при подобно лечение?

Нека да приемем, че би могло да се направи без пълна упойка. 9 кариеси и не знам колко усложнения, сиреч пулпити, в колко посещения би могло да се осъществи лечението? На детето местна анестезия ще се слага ли или ще се мъчи без? Щото ще боли и то много. Пък сигурно и местната анестезия е опасна според вашите разбирания. Колко травмиращо ще бъде за него, може ли да си представите?

# 11
Едно е едно кариесче, дето ще врътне два пъти и ще сложи пломба, докато залъжете детето, друго са 11 зъба. То голям човек няма да издържи, камо ли дете.

# 12
Hoaxy тъй като сте доста осъдителна ще си позволя да ви отговоря само с това че детето ми е заведено преди да бъдат толкова и отговорът беше да ни бъде изписана крем, че без упойка няма да стане и че щом не го боли, може да се изчака, но ето че вече създават проблеми и не може да се чака!

# 13
Не причинявайте това на детето си! Има смъртни случаи. Не знам как тези хора нямат грях от Бога да подлагат на това децата. Идете на друг зъболекар, и ако изобщо е вярно това, което са ви казали, лекувайте по приоритет и един след друг зъбите. Има много добри детски стоматолози, с подход в работата си. Да не говорим колко е вредно това сиропче и поддържане на упойката. Оф, полудявам като чета такива неща.

Стига глупости, само разстройвате хората. По цял свят детските стоматолози приспиват децата, защото иначе не може да се работи с тях. А като го приспят по-добре да е веднъж и всичко да свърши на един път. Тези упойки изобщо не са онези упойки, които са си изкуствена кома.

# 14
  • SF
G•H•, прави се, да. Това е начинът за толкова малко дете. Освен това трябва да му се спестят някои негативни настройки към зъболекари и зъболечения за цял живот. Детето няма да има никакъв спомен от тази упойка.
Не е пълна упойка, като тази, която вие си представяте с тръба в гърлото, защото зъболекарят няма да може да работи в устата. Нарича се седация. Детето е в полубудно състояние. Не е адекватно, но реагира на команди.
Успокойте се и се доверете на лекаря си.
Познавам добри хирурзи и анестезиолози, но те нямат опит с деца и  сами ще ви пратят при такъв, който го е правил хиляди пъти.
Не стресирайте детето, защото за зъбите си ще трябва да се грижи цял живот. Вече има измислени хиляди неща - не е като едно време, дране без упойка и квичане на стола, защото "упойките са вредни!"
Ще ви разкажа всичко, което знам, но не искам да пиша повече детайли във форума, защото ще ме обвинят, че върша някакво престъпление и пиша глупости.

Общи условия

Активация на акаунт