Вадене на зъби под обща анестезия при дете на 8 години

• 138
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
При панорамна снимка по повод консултация с ортодонт за неправилна захапка при 8-годишното ми дете се установи киста, разположена под три млечни зъба долу вляво. Нашата стоматоложка ни насочи към проф. д-р Тихомир Георгиев във Варна. Обяснено ни беше, че трябва да се премахнат зъбките и кистата да се изчисти, като процедурата ще се извърши под пълна упойка.

До момента синът ми не е бил под пълна анестезия и, честно казано, ми е доста притеснено как ще протече всичко. 🙁
Моля, ако някой е минавал през подобна процедура, да сподели опит и мнение.

Благодаря предварително! 🙏

# 1
Пълна упойка за операция за зъби и киста?

Аз имах киста долу в дясно обаче, махнаха ми и 2 зъба, и парестезия получих даже... с физиотерапия се третира, ако се получи.

Подобни манипулации се правят само при лицево-челюстен хирург!

Не обикновен зъболекар!

Успех!

# 2
Варненските зъболекари и лицеви хирурзи много обичат да предлагат пълна упойка за щяло и нещяло, не знам повече пари ли им дават по каса или какво. Била съм на консултация преди години при двама, вече не си спомням имена, но директно от вратата без снимки и нищо, първите думи са "добър ден, пълна упойка". Нищо че само за вадене на мъдрец. В крайна сметка бях в Пловдив и някак си се справиха и без пълна упойка...

# 3
Е, професор доктор едва ли е обикновен зъболекар.
Но иначе обичат да работят с пълна упойка за да не им се глезят и лигавят малките пациенти и да могат да работят спокойно.  Някога на моята и правиха подобна малка операция само с местна упойка, ама тя беше стояла като комунист на разпит - ни гък, ни мък.  Повечето деца не са така.

# 4
Не е обикновен зъболекар, а ръководител на катедра по орална и лицево-челюстна хирургия. Не открих отзиви за него, но моята зъболекарка ми го препоръча. Попитах дали се налага пълна анестезия и той беше категоричен, че да. Не работят със здравната каса. Каза, че след процедурата ще има шевове, затова предполагам, че настоява за пълна упойка. Освен това детето ми е доста активно и трудно стои спокойно на едно място.

Общи условия

Активация на акаунт