Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 128
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Веси, а още по- тъпия въпрос- "Сърдиш ли ми се за нещо "Crazy
Сокове давам и аз бебешки или фреш. То какво друго- няма от кутиите да й давям я! Има време , когато  да иска точно като на децата по градинките и да не мога да й се налагам !
Мале, Хели, много специален момент те очаква, наистина! Да си го нагушкаш хубаво! И ако не влизаш до празненството тук- пожелавам мноого весело да си изкарате, а Сашун да се представи като добро и весело рожденниче!

# 121
Poli+, имаш стиснати палци и от нас - дано доброто се случи на свекър ти.

Хели, дано Сашуна ти се зарадва, че като те прочетох и ми се насълзиха очите...

Аз имам също едно бързо питане, че сме в очакване на баби и дядовци на гости да пристигнат в неделя - дано пътуват и стигнат живи и здрави - и ще направим прощъпулката на Рая идната седмица докато са тук. Кумата ми каза, че прощапулка се правила само когато луната е във фаза новолуние съм пълнолуние... т.е. докато се пълни /големее/,а не като намалява към новолуние. Някой да е чувал за подобно поверие? То сега точно е подходящата фаза, та само си питам де...то не че имаме и избор, ама...
И нещо по-специално от питка и предмети за избиране прави ли се? newsm78

# 122
Тони, прати ми на лични или в Скайпа книжките, ще ми е интересно. Успех в бебеправенето. Само имай предвид, че двегодишните деца са едни малки тирани и злодеи, а ревността ще е неизбежна и не особено лесно преодолима, така че се въоръжи с нерви и търпение за този период.

Бухта, имам я тази книжка, но още не съм я зачела, ще взема да я попрегледам тези дни. Мен специално ме интересуваше за децата и агресията, защото в детската ще имам еоткрит урок (родителски) на тази тема.

За режима аз мисля, че много зависи от ситуацията. И двете ми деца са си направили сами "режим", но това се е случило и при двамата чак след 6-тия месец, с въвеждането на твърдите храни горе-долу по едно и също време и това предопределя горе-долу и времето на сън и разходка. С Гого ми се щеше да има режим отрано, защото се връщах на работа много рано, но не съм го насилвала и всъщност единственото, което правех винаги, беше да го накърмя преди да изляза и след като се върна. Самият той влезе в някакви релси чак към годинката, сега гледам че и Ники има добре подреден негов си график. Сутрин се будят по едно и също време, вечер лягат също по едно и също време, ядат в горе-долу едни и същи часове, спането също... Но винаги е "около", с плюс-минус разлика от час някъде. И за това нямам никаква заслуга аз, освен че съм се вглеждала в нуждите на детето, т.е. опитвайки се да разпознавам какво иска в момента.

За количката и триколката с Гого сме ползвали и триколката, но и една лека (точно от тези кукленските) количка понякога. В момента, в който стана по-подвижен навън, спря да иска да спи на разходката, защото светът е доста по-интересен, затова често излизането беше с триколка или дори пеша, ако е по площадките наоколо. За по-дълто разстояние, за пазар, за парка - количката винаги е по-удобна, защото детето се изморяваше, а триколката не е особено безопастна по подлезите и тротоарите.

Мерси на всички за отговорите за вигантола. На Ники също не му се е затворила фонтанелата, но и на Гого му се затвори чак на две годинки, така че мен това не ме притеснява. Аз давам само по 1 капка вит. Д, хипервитаминозата е по.опастна от хиповитаминозата, а и това е официално препоръчваната доза за деца до годинка. Аз знам, че след годинката се спира този витамин, затова май най-добре да звънна на докторката. Не е въпросът за парите, то е стотинки дет се вика, просто не обичам да купувам специално лекарства, които знам, че ще изхвърля.

Хели_Хели, как е новата работа? Помня, че писа, че правиш завой, как се чувстваш сега? Аз също се очертава да направя лек такъв, но още нищо не се знае...

# 123
  • София
Кудкудякнички такива! Едвам ви изчетох и забравих какво щях да пиша. Laughing Laughing Laughing
 Щом е мъж Дани, голям и силен да порасне и да случи на тъща! Grinning
И девойката Ванина да е жива и здрава и да порасне хубавица, за да си намери един голям и силен мъж като Дани, за да я гледа и да и се радва.
 И на мен ми се струва, че ми е по-лесно без количка. Илийката не тежи толкова- какво са 10-тина килца... А тъпата количка докато я сваля, пък докато я кача, пък мърля... Ама аз и доста джиткам с колата.
 Петя, като каза за щастливите лица на децата в количките, аз на Илийката му виждах главно щастливото дупе и в следващия момент трябваше да се мятам, за да му спасявам щастливата тиква от среща с асфалта. Grinning Сега малко се е очовечил.
 За спането навън- аз вече да се убия не мога да приспя маймунето навън. Спи само в легло. Дори като го гушкам не заспива.
 За шамарчетата... Крисче, не мога да си представя да причиня на децата си това, което описваш, но като по-малки определено са изяждали по някое шамарче. След първи клас само веднъж съм ударила сина ми, защото беше ударил сестра си, но като са съвсем малки хич не разбират от дума.
Честит рожден ден на сладурите Тео, Боян, Калина и Александра! От здраве да не се отърват!
Поли, стискам палци, пък каквото такова.
За  Вигантола- аз го спрях още лятото. Уж му беше по-голяма фонтанелата, ама сега пък казаха, че си е идеална. Докторката вика: "Продължавай да му даваш по една капка до лятото!". Аз не знам и два месеца дали съм му давала. Имам чувството, че си е само за наше успокоение този Вигантол.
Веси и Окич, абе вие що чакате сапикяз от мъж? Laughing Приемете, че мъжете са едни природни недоразумения, чието съществуване се оправдава само с това, че без тях не можем и това е. Laughing Само казармен режим за тях. Така се чувстват полезни и не мислят за глупости.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 23:44 от Дърта маймуна

# 124
  • София
Поли+Praynig Praynig Praynig

Оф, преди малко забравих да питам Зеленкото.
Какви е гадното на тази ваксина на 13 месеца?
Този месец кога ще идвате в София и време за срещичка ще имате ли, че да се организираме нещо?

За ваксината не знам има ли наистина страшно, но гледах преди време филм, който някак ми заседна в съзнанието: че от ваксината детето станало аутист, а после случайно попаднах на подобни истински случаи и някак си си внуших, че е тази ваксина. Сигурно не е така, аз затова си се ядосвам, обаче много ме е страх...

Иначе ми взе думите от клавиатурата, другата седмица сме в София да дебнем доктора, че нали все пътува. Със сигурност ще има едно Люлинско, че покрай него и ваксината. Обаче ще идваме само аз и Калин, т.е. ще сме зависими от майка ми, т.е. според нейния график, ако има възможност за среща, ще свиркам. Тя обикновено е по-свободна следобед, между 13 и 16 ч., та да видим.

Айрис, Калин не уважава неразливащите чаши, но му подариха със сламка и с нея е супер. Пробвахте ли такава? Най-обикновена е нашата, дори няма капаче, та търсх с капаче за навън, че много прашно, но у наше село само за момиченца има  Mr. Green

Окич, слагам месо ок. 25 гр. (1/2 бурканче "чисто" месо) за 1 ден. Преди давах 2 дни месо, 2 дни почивка - за хемоглбин уж, но на 1 година изследването показа някакви "урати" и педиатърката обясни, че е от много месо. Сега е на класическата схема - през ден. Четох някакви работи за месо на 1 година 5 дни в седмицата по 60 гр. или нещо подобно, ама то на Калин само закуската му е читав грамаж, та...

Тони, чудесни новини. Аз не съм чела за Прощъпулника, но из Фейсбук гледах много интересни снимки - навсякъде май е различно, така че според мен каквото направите, все ще е вярно!

Ъъъ, срам, не срам, ама и ние си мъкнем Калин навсякъде... До скоро беше по технически причини, така да се каже, но не мисля, че това му пречи... Да не говорим, че тук вече съвсем няма на кого да го оставим и чисто и просто нямаме избор... Стараем се да се съобразим с него, но да му налагам режим просто не се получава при нас. За добро или за лошо, това е положението... Ето вчера хапна много добре и аз се възрадвах. Днес закуси в 9.30 ч. и после отказа няколко пъти да яде и накрая толкова много му се спеше и беше гладен, но не искаше пюре, че го накърмих и проблемът се реши...

# 125
  • гр.Плевен
Да са здрави и много щастливи Боян, Теодор, Калина и Александра!

Поли,  Flowers Four Leaf Clover Praynig

Аз мисля да си се повозим още доста с количката, макар че не ми е съвсем ясно как ще стане. От месец вече се връзваме с всички налични каиши на количката, ама на моменти имам чувството, че ще я понесе на гърба си като раничка. А за какви писъци става въпрос... добре че не сме в щатите.  Joy

# 126
  • София
Честит рожден ден на Михаела на margoto66, Лъчи на C_v_e_t_i, Габриел на an_iv и Радостина на vesi_petrovska  Tada newsm59 Tada

# 127
Poli+ дано всичко се оправи Praynig Praynig Praynig

Слънце, мила моите съболезнования Confused

Крисче Hug

Ох какво друго щях да пиша newsm78, малеее акъл не ми остана #Crazy

А за мъжете, Веси и моя нищо не пипа, ама аз съм му казала, че не може и да говори. Когато почне да помага, тогава ще има право и да коментира, сега да си мълчи Naughty, а ако не го кефи да си го свърши сам. И мен много ме дразни, не стига че всичко аз правя ми и в настроение да съм, свежа и красива Crossing Arms, а и да го чакам да му дойде музата към 12-1 часа през нощта. Но поне го оценява де, не коментира и ме хвали Laughing и повтаря " ти си герой!".

Рила Hug много мъчно ми стана за теб и бебенцето. Иначе ще науча, със сигурност. А между другото, аз ви бях казала че моя луд доктор получи инфаркт. Сега е добре човека, но май вече не в патологията, а мен много ме е шубе да ходя при някой друг. Crazy

За соковете аз не давам, тук има много беден избор а аз нямам сокоизстисквачка. Давах и няколко пъти но не и се отрази добре на коремчето и спрях. Изцеждала съм и с марля, но като цяло тя яде много плодове сама. Много обича да и нарежа грозде, пъпеш, диня, круша или ананас и сама да си го яде. Изяжда много добри количества, а и това е времето в което аз мога да си изпия кафето например.

Ох ще кача малко снимки и ще си лягам.

# 128
  • София
Веселина, все едно говориш за моя мъж. Аз вече година чакам да ми направи корниз за хола, че нямаме пердета. Е, все още чакам. Последният път, согато ми направи забележка за чистота, външния вид и креватната гимнастика, му спретнах така реч, че мълча два часа, след, което взе детето и ми каза "отивай да спиш, само остави храна". Сега вече чисти (от време на време след напомняне), чат-пат мие чинии, а кревтаната гимнастика....когато намеря аз сили. Съвсем в началото, когато детето стана по-активно и от негова старана започнаха първите мрънканици, просто направих като Мънки: зарязах го с детето сам за почти целия ден и отидох на работа. На свеки й казах да не идва. Звънеше ми през половин час, а следобяда като се прибрах, ми се извини и легна да спи. Което, разбира се, не означава, че не трябва дас е правят подобни профилактични действия от време на време, че иначе забравят и пак започват.

Вигантола го спрях по преценка на педиатъра, иначе пише по една капка през ден.

Режим гледам да спазвам, че така ми е по-лесно на мен самата. Малката, слава богу, не се съпротивлява и го спазва в общи линии.

А, за количката: нямам избор, освен да излезна снея, защото градинката е много далеч от нас, а идеята да се носим до там на ръце хич не ми харесва.

# 129
  • Варна
Добро утро!
Честит рожден ден на днешната дружина! От здраве да не се отърват сладките мъничета!
СЗА, какъв е този открит урок - за родители или за деца newsm78 Я направи един открит урок и за мамите от форума, а току виж и аз съм дошла на гости Simple Smile
Крисче, съжалявам, за това което си преживяла. И аз съм имала много семейни проблеми (предимно между родителите ми), но до насилие никога не се е стигало. Понякога се притеснявам да не съм наследила от тях невъзможността да създам семеен уют и щастие, но се старая да компенсирам липсите с всеотдайност към сегашното ми семейство.
Шу, радвам се, че въпреки изпитанията, всичко с раждането на Яна е приключило благополучно. Извинявай, ако не етук мястото да те питам, но през бременността видяха ли на видеозон проблема с ръчичката и, защото аз давах няколко пъти по 100лв за ехограф при един прехвален специалист, а той ми твърдеше, че всички органи на Симона са напълно здрави (вкл. че има "цяла междукамерна преграда").
За мъжете - и моя няма почти никакви задължения в къщи през седмицата (това, което изниква в движение, си записвам на лист и през уикенда му връчвам списъка). Аз търпя и не му се сърдя, защото виждам, че е много напрегнат и уморен от работата, но само ако ми каже нещо за некачественото изпълнение на моите задължения, ще стане страшно. Трябва да оценява моите усилия, така както аз ценя неговите, а не да си мерим.....кой какво е свършил Mr. Green
Поли, стискам палци, нещата да се развият по най-добрия начин Praynig

# 130
Здравейте,

ЧРД на днешните рожденици!!!!

за мъжете- кой как си го научи. И моя понякога леко гледа да се измъкне, но ряко му се случва. Откакто сме заедно си делим домакинсите задължения и гледането на Елия. Сори ама и аз съм на работа и то по 24ч на ден. Вярно не нося пари, но гледам детето. Аз често се бъзикам с него, че като почне да ми носи заплата 5 хилкш, тогава ще правя всичко аз.
Не мисля, че една прахосмукачка или едно простиране на дрехи ще му навреди.
В този случай да кажа мойта съседка какво направи един път (Веси, става въпрос за Вероника). Мъжа и така една вечер се прибира и я пита какво толкова е правила, че не е изчистила и сготвила. А тя милата цял ден с бебето на ръце, беше се съдрало да реве. И като запали моторетката тая ми ти жена, та му обяснила как в неделя е градска отпуска до 16ч. За това време той да гледа детето, да изчисти, да сготви и на пазар да иде. Е беше свършил половината неща и коментираха с моя мъж как е доста трудно да балансираш всичко.
Така че, да се взимат в ръце овреме. Ако има нужда, пращайте ги на по бира с моя.  hahaha

Хайде от нас  Hug

# 131
  • София
Еля, бих ти пратила моя, ама нали е спортист....бира не пие.....та и аз покрай него....Гледам поне веднъж месечно да си пийна една студена бирица....и цацичка....

# 132
  • София
Честито на днешните рожденници! Tada
Момичета благодаря ви. Явно това е бил определен тип възпитание за онова време. Сега с майка се разбирам, но никога няма да забравя. Сестра ми също не забравя. Elwing, беше ежедневно, иначе би ли оставило такъв отпечатък. Дайте да пишем за хубави неща  Simple Smile
veselina_s_p, често миличкия работи вкъщи. Та мога да съчетая обедния сън на Вики, с неговата работа вкъщи/работи на компютър/, а през това време аз да скокна до фризьорката или козметичката, като преди това съм си записала час. Ама тия дни мъж ти сам ли ще гледа децата? Моя себе си не може да гледа, па каму ли да му оставя Вики за повече от 2-3ч.
И на моя мъж задължението му е само да изхвърля боклука, като задължително 3-4 пъти забравя, та го отменям, явно му е натежало  hahaha За моя радост не е претенциозен, аз мрънкам от време на време за нещо  Embarassed
~Elg~, дай Боже мъжа ти да взима заплата 5 хилки, ама тогава ще е срамота, ако не ти вземе домашна помошница, поне за 1-2 пъти в седмицата  Naughty Mr. Green
heli_heli, сигурна съм, че Александър няма да иска да се отлепи от теб. Трябва да го документирате момента, ще е уникален  Party
Между другото изписвам имената на бебоците ви както ми звучат по-готино Например Александър, а не Сашо или Мария, а не Мими. Надявяам се не се сърдите heli_heli и oki4  Simple Smile
зелено човече, те го дават да се оправя времето, та не е задължително да е в клубче

1. Какъв омекотител ползвате за бебешките дрешки? Откакто пера с Персил ми се струват някак по груби.
2. Издирвам хубава сладкарница в Люлин, предпочитаме със салон за не пушачи. В неделя да водим пра баба и пра дядо да ги черпим за РД

# 133
Много сте изписали днес беее! Не мога да ви изчета днес, утре ще наваксам Simple Smile Само минавам да кажа, че със Стаси свършихме едно добро дело - дарихме малко играчки, но от сърце. Всъщност нейните бяха повече от моите де  Mr. Green Митко беше натъпкал яко багажното отделение.

А Кали просто ме изуми с плезенето на езика, и с бръчкането на нослето, и с усмивката, и с трапчинките, и с пеенето и изобщо страОтна булка ще излезе от нея!  Mr. Green Голяма сладурка е! Пу-пу! С теиз кафеви дълбоки очи като на мама, много е обаятелна.

Стаси, благодаря за комплимента, но е и ужасно инатче и лигльо. Опитвам се да го контролирам, ама както видя - няма особен ефект. Пробвам с оставянето да се нареве, да падне като се засили, да види какво е и да се научи сам. От моите приказки нищо не му влиза в главицата.  ooooh!

И аз благодаря за милите думи. За ината - инатче ще е, нали е Овен. Wink Шегата настрана, много си е добре детето, а как хубаво ходи само. Кали предимно в количката стоя, а той не се спря да обикаля. Simple Smile
 Между другото, за какви килогарми говориш, че трябва да сваляш?! Та ти си много слаба. Никакво слабеене, да не вземеш да се счупиш. Wink

За фризьора - аз съм ходила няколко пъти с Кали, всичко беше наред, даже веднъж заспа. Но с проходило дете сигурно ще е по-сложно.

Аз вече се размечтах за плаж и море. Юли месец преди да заминем мисля да отскочим за 4-5 дни с майка ми и баща ми - да се порадват на Кали, защото кой знае колко време няма да я видят. И миналата година я водихме, но сега разбира повече и ще й е по-интересно.

Честит празник на днешните рожденици!  newsm59

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 11:07 от stasi8510

# 134
Здравейте момичета!

Хели-хели, като баткото ни беше на година ходихме с мъжът ми на едноседмична командировка в Германия! Като се прибрахме не искаше да ни види! Сякаш ни беше забравил! А една приятелка беше на семинар с мъжът и и като севърнаха след няколко дни при детето, то ги гледаше лошо и сякаш ядосано!
Дано при теб нещата стоят по-различно и детето ти се зарадва, но дори и да не реагира много ентусиазирано не си го слагай толкова на сърце!
В къщи мъжът ми май нищо не върши, но пък води и забира баткото от градина! Като е в къщи гледа децата, когато имам някаква работа, което си е помощ! Ако трябва да пазарува или нещо друга да прави няма проблем! Изпълнява всичко!Спомням си даже преди време бях записала в списъка един дневен крем за мен за лице, но той видял от същата марка и нощен и ми взел, че то и такъв трябвало да се ползва! Важното е ,че кусури не ми намира!
От време на време даже поема сам инициативата да излезем сами! Преди време всяка свободна минута в къщи му минаваше в правене на самолети, а това как ме вбесяваше! Сега обаче това е страст на баткото и те двамата правят  пък ние с Петя на разходка и така! Те все пак са си мъже и е хубаво че си имат тяхното занимание! Утре примерно ще ходят двамата до Казанлък, че там има състезание и вече 3 години присъстват на събитието!
Чудя се обаче ние с Петя да ходим ли! Тя не обича да спи в количката и ако не е хубаво и времето! Абе до утре сутринта ще решим!

Поли, стискам палци за свекър ти!

Сокчета давам все още на Петя от тези на Хип и на Бебевита! Всеки ден около час след обедното ядене, преди да заспи! Но изпива не повече от 50 мл!

Лек и приятен ден ви желая!  

Общи условия

Активация на акаунт