Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 117
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Петя ще си кажа няма какво да крия. Бременността ми беше лека, но нещо се обърка накрая. Яна излезе месец и седмица по-рано, като нито системи нито нищо не спряха процеса. Водите ми бяха много зелени, и тоновете и накрая не са били хич добри. За втори път извикаха моя доктор по спешност. На самата операция не разбрах точно какво се е объркало но са видяли бая зор докато ме свестят и дойда в съзнание, спомням си че не можех и да дишам, анестезиолога беше пребледнял, стоеше до главата ми и ми повтаряше да дишам, не ми даваха да лежа и ме държаха права бая време след операцията. В интересна истината понеже доктора ми е много близък, не искаше точно да ми каже какво е станало, но до колкото знам баща ми е наясно. Абе объркано стана ама май не е хич добре пак да се пробвам Peace

Ох а за модата, какво да кажа, не че я следя даже напротив и винаги не са ми стигали парите и за мен да има. Трябваше да тръгна на работа за да се приведа във вид, но от както съм тук като чели нещата са по-различни. Имам малко нови дрешки, ама то един пуловер като ти е 4-5 паунда как да не си купиш или дънките като са по 10. Е има и по-скъпи, но пък и по- евтини. Но особено като хванеш и намаленията то си е грехота да не си купиш нещо. А пък има и един магазин където всичко е марково и е на смешни пари, явно са стари колекции, но то пък за дънки и тениски голяма работа като били стари колекции newsm78

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 19:30 от Шу

# 106
Здравейте!

Честита първа годинка на порастналите госпожици и господа,на голяяяяма патерица!Както и на отбора от днес!Бъдете здрави и растете умни и любознателни деца!! Hug Heart Eyes bdbaloni baloni Tada
На днешната дата ми беше термина,добре че мъжа ми избра датата че щях да пренося сигурно.. Simple Smile
Не съм се включвала скоро,но установих че почивката ми се отразява супер. Laughing Заела съм се с подготовката на нашето кумуване и само рокли и гримове са ми в главата. Crazy Онзи ден с мъж ми и бъдещите младоженци прекарахме цифром и словом седем часа на Пиротска,с кратка почивка в Халите за по пица и кафе. Crazy Облякоха се и обуха всички,(даже и корекцийте им станаха за час),а познайте кой не си купи нищо.. Ми те такива карикатури бяха роклите,горките абитуриентки. ooooh! Пробвах десетина рокли,а с някои вече ме изби на лигавщина щото подвиквах "къде сте,не ви чуваааам,ръцете горе.. hahaha Почти всичко е в стил Пайнер,с много лъскавини и голЕм кич.Единствените две рокли,които ми харесаха на вид и изработка бяха към 400лв. Money Сега чакам една,оказа се и маркова та ако се харесам ще съм с рокля на Кangaroo. SunglassesДнес и на разкрасяване ходих,пих айриш кафе с приятелки и съм много хепи. Simple Smile

Адриана след двуседмично мрънкане,придружено с рев и постоянно носене се сдоби с централен горен резец,а аз се сдобих с ужасни болки в кръста!Преди се обаждаха чат-пат,но сега са почти денонощни и малко нанагорно ми идва,като виждам че и другия резец скоро ще прореже,в компанията на двата кучешки-жестоко. Tired Но поне засега Т не ми е вдигала,нито е имала разстройство-дано и другите зъби така да излязат.Дарина често ми вдигаше Т,не само през нощта.
Не сме проходили още,а и да ви кажа хич нямам зор да прохожда от утре-колкото по-дълго реши да лази и се изправя сама,толкова по-добре за моя кръст! Whistling Много ми е добре като се вози в количката и зяпа,ако много се размрънка и давам солета и мога да си пия кафето повече от 5 мин. Mr. Green
Казва дай,тати/а,хайде,пет(тет)-това днес баща и я научи, и се опитва да лае като кучето на комшиите. Laughing Голям мерак има да пали лампата.Пея и песни в които се показва с ръце и показва и тя.Най ми е смешна като имитира баща си като се изкашля,и като я питам"мама как се хваща за главата"(като е направила Ади беля) и тя с две ръце се хваща и вика "аууу". Laughing

Вигантол ще давам до лятото каза педи,защото бавно ни се затваря фонтанелата.Днес трябваше да нося урина,че предния път била мътна и трябваше да се повтори но не успях да взема с колектора а на гърнето клечах заедно с нея пол.час и нищо.Педката каза да не слагам памуци,отразявало се на резултатите.
Вероники помня че отдавна питаше за другите кръвни показатели (тенкю  Hug)-в нормите са.Най-вече тромбоцитите,че бяха в пъти по-високи. Rolling Eyes

Слънце моите съболезнования за загубата ви. Confused

И накрая малко снимки от РД и други.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 20:27 от Бодливка

# 107
  Момичета, незнам за вас, но на мен в главата само бебешки неща ми бяха докато бях бременна - единственото, за което мислех беше бебето. След като родих всичко си дойде на мястото. Почти не съм купувала дрехи за малката, защото много ни подариха, а и знаех, че бързо ще умалят. Сега, когато е по-голяма ми е повече кеф да й купувам дрешки и пак не прекалявам.На играчки много не обръща внимание, та и за играчки не съм се охарчила.
  Нямам много познати майки (изкючвам тези, с които се запознах покрай форума) и когато излизаме с приятелки си говорим за съвсем различни неща от бебета. Не бих казала, че майчинството ме е обсебило по какъвто й да било начин. Обръщам на себе си достатъчно внимание.
 Вече като имам второ незнам как ще е. Имам желание за още едно бебе и то в скоро време, не ми се чакат 4-5 години и тепърва пак да се занимавам с това. Искам да е сега - докато съм набрала скорост. Grinning Така че, ако всичко е наред, началото на другата година може да ви изненадам с положителен тест. Wink Този път искам да е моята зодия (Везни), но то не става по поръчка все пак, та ще видим. Преди това задължително трябва да съм отбила Кали, защото нямам намерение да кърмя едното на едната гърда, другото на другата.  Crazy
Между другото хем искам момче, хем не си се представям мъжка майка. Ако имам още едно момиченце ще са си приятелки, пък между брат и сестра като че ли не е чак такава силна връзката.

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 17:32 от stasi8510

# 108
Момичета,влизам само да ви помоля за малко форумска подкрепа.

Свекърът ми е много зле,казаха от болницата че душа бере,утре искат пак да го оперират,дано да помогне.
Вече незнам какви да са милитвите ми и кое е по добре за него,затова моля ви пратете ни малко позитивна енергия дано помогне.

# 109
Момичета,влизам само да ви помоля за малко форумска подкрепа.

Свекърът ми е много зле,казаха от болницата че душа бере,утре искат пак да го оперират,дано да помогне.
Вече незнам какви да са милитвите ми и кое е по добре за него,затова моля ви пратете ни малко позитивна енергия дано помогне.
Praynig Praynig Praynig Hug

# 110
  • София
Ееее rossykv браво за разходката. Няма ли начин да си оставите поне количката при съседите от първия етаж?
vily_st, майка ми е оправдава с това, че тя е възпитавана така, станала е човек, значи е правилно. Аз не мога да вдигна ръка срещу никой  Naughty
'Кафе с мед', явно не ме разбра. Нямам предвид киселото настроение на тийнейджър. Не става въпрос също за повишаване на глас, подръпване на ухо или потупване по дупето, а смазване от бой на дете/5-10 годишно със сцепена уста, синини по тялото и т.н/. Съседи също са се опитвали да говорят с майка ми и да я убеждават, че това не е начина, но ефект нямаше. Който не го е изпитал, няма как да ме разбере... Ако аз изпадам в неконтрулируеми състояния и малтретирам детето си, бих желала да има някой, който да го спаси от мен. Както и да е, минало е, а днес за втори път ми потекоха сълзите, като се сетих за това. Стига!
veselina_s_p, как става номера да съчетаеш козметичка и малката в една стая и всичко да е наред? С фризьорка също не си представям, как ще ме подстригват, а Вики ще разнася косми  Thinking
От количката предполагам, че най-рано ще се откажем на есен, когато тръгне на ясла и намалим времетраенето на разходките.
~Elg~, знаеш, че не е с лошо. Нали за това е форума, да се коментират различни теми. Никой не е писал, че си гледаш лошо детето понеже ти е първо. Просто някои мами споделиха, че сега с второто, осъзнават какви грешки са допуснали с първото. Може пък и ние да пишем така някой ден  Simple Smile
За режима съм ЗА, защото така може да остане и за мен си временце  Mr. Green
Шу, радвам се, че се включи и сте добре  Hug
•.¸¸.ஐ ПетЯ ஐ..•.¸¸, cvetka-koketka на вас може да не ви е, но аз сама се хилих на преоткриването на нормалните неща, които майка и бебе правят до годинка  Joy
•.¸¸.ஐ ПетЯ ஐ..•.¸¸, на килограми съм си почти колкото, като бременна, а Вики се старае да не скучая, за да мисля за второ  Crazy
Айрис, авентската чаша само я дъвче, а тази на Нуби веднага я засмука.
~Elg~, миналото лято съм й давала по няколко лъжички сок на Хип. Сега направо от пресни ябълки, моркови, портокал или мандарина, ама супер рядко/веднъж седмично/. Не са ли големи вече за бебешки сокове?
veselina_s_p, свеки си беше взела специална пяна за почистване. Мисля, че от Саламандър, но би трябвало в по-големите магазини навсякъде да има. Те са ти писали...
Gery Moore, аз нямам време чиниите да си измия, а ти крачетата глезиш. Завидях ти да знайш  Simple Smile
stasi8510, Везни ми е зодията фаворит за момче  Peace
poli+ Praynig  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Лека вечер мами  Hug

# 111
Много сте изписали днес беее! Не мога да ви изчета днес, утре ще наваксам Simple Smile Само минавам да кажа, че със Стаси свършихме едно добро дело - дарихме малко играчки, но от сърце. Всъщност нейните бяха повече от моите де  Mr. Green Митко беше натъпкал яко багажното отделение.

А Кали просто ме изуми с плезенето на езика, и с бръчкането на нослето, и с усмивката, и с трапчинките, и с пеенето и изобщо страОтна булка ще излезе от нея!  Mr. Green Голяма сладурка е! Пу-пу! С теиз кафеви дълбоки очи като на мама, много е обаятелна.

Стаси, благодаря за комплимента, но е и ужасно инатче и лигльо. Опитвам се да го контролирам, ама както видя - няма особен ефект. Пробвам с оставянето да се нареве, да падне като се засили, да види какво е и да се научи сам. От моите приказки нищо не му влиза в главицата.  ooooh!

Аз съм изморена и си лягам рано-рано, пък да видим кога ще заспя.. С 2 ибупрофена май ще е скоро.  Tired

Лека и спокойна!

ПС: Шу, много се радвам, че се завърна!  Hug

# 112
Поли-  Praynig Hug Стискам палци да се разминете.

Крисче- и аз се чудядали вече не са големи за бебешки сокове. Но пък ние пием много рядко фреш от нещо си.
Стаси- и аз не съм купувала кой знае какво за Елия, имам си майка, която на всяко идване да ни види носи по нещо. Та сме се заринали. Иначе и аз докато бях бременна само за това мислех.

Бодливке- ма ти се стопила бе душко.   bouquet Изкефи ме това за ръчичките и Пайнер.
Аз покрай кръщенето живот и здраве съм се замислила да се спретна по така, та си харесах няколко моделчета от ей тук. http://www.target.com/Strapless-Womens-Dresses-Clothing/b/ref=sc … 8?node=1290287011
и от тук http://www.amazon.com/gp/search/ref=sr_kk_3?rh=i%3Aapparel%2Ck%3 … mp;qid=1268220098
Ох и на мен ми се ходи на сватба.

хайде от нас  Hug

# 113
  • София
PoliPraynig Praynig Praynig

момичета, дайте някаква народни средства за борба с хремата, че вече откачам

# 114
  • София
Поли+,  Praynig Praynig за свекър ти!
Петя, сигурно питането ти е по-скоро насочено към мамите с 1 дете, но да се изкажа и аз  Laughing , за момента 2 деца са ми предостатъчно. Дори и нищожната възможност за така желано момиченце, не може да ме съблазни за 3-то, за сега. А иначе - много обичам да съм бременна, честно.  Crazy Blush Но в последните години или съм с тумбак или гледам бебе  Crazy , та ще се въздържа  Whistling А и годинките ми вече стават повечко  Rolling Eyes
Крисче, ужасно тъжно е това, което пишеш  Cry Нали не е било системно? Разбирате ли се сега?  Извинявай, ако "бъркам в раната"  Embarassed Hug
Бодливка, много красиви деца правите  Heart Eyes
Глафира, имаше нещо с мед и лайка, май 22 го беше писала, но не помня точно.

# 115
  • София
Аз защо така съм се заблудила, че срещата в Борисовата  е утре smile3555
Tака се бях нагласила, че ще с еотърва от торбата с плюшки...
Поли,  Praynig Flowers Four Leaf Clover
За обличане и за шопинг за мен имам огромно желание, но нямам с какво да го оплътнп Rolling Eyes Да не казвам, че вече и от козметик се лишавам , а кремчетата за лице са ми масова козметика. Тез последните две винаги са ми били задължително на ниво, защото само това ми е като "глезене" и грижа за себе си...ама като няма от къде, добре че за бръсначки имам поне пари Joy Отлеснах се  Confused

Оф, детето ми пищи на главата- отивам да пробвам да я приспя.

Исках да кажа на Бодливка, че каката на нейните госпожици е  страшно красива, бее! Ама и те ще настигнат, така като гледам, дано баща им не бере много ядове с тях Sunglasses

Въпросче- по колко месо слагате в домашните манжи на ядене?

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 22:19 от oki4

# 116
Поли Praynig Praynig Praynig  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Глафира, понеже 22 си е легнала, ще се изкажа вместо нея - за мед става въпрос - с клечка за уши и в нослето. Но не става от първия път. Дано да ви помогне.

Шопинга и аз дооооста съм го ограничила, да не кажа спряла. Добре че е са ЛаРедут, за да си взема някаква дрешка. За парите гледам да не се замислям много, че ще взема да се паникьосам, просто не знам как ще се оправяме...

Крисче, изпращам ти много силна прегръдка, да ти кажа и аз имам опит в тези работи, при нас положението е било малко по-различно (и продължава да е). Затова аз от години съм избрала да не живея с нашите, да плащам квартири, само и само да не съм там.

За следващо бременеене - аз определено искам още едно детенце (надявам се момиче), но поне след 2 години. Не че ако стане сега няма да му се радвам, ама ми се иска Алек вече да е по-осъзнат. Моята разлика със сестра ми ми се струва много добра - нито голяма, нито малка - 4 години.

Сокове на Алек давам Бебевита, Гербер и Хип. От скоро мисля с фрешовете да почна.
Да ви кажа Алек проявява жив интерес към чашите. Много му харесва да пие вода от там. Само дето целия се олива, щото здраво надига Rolling Eyes

Окич аз слагам по едно кубче. Направила съм месото на пастет и след това съм го замразила във формички за лед. Много ми е удобно така.

# 117
Честито на днешните рожденници - Боян, Теодор, Калина и Александра! Всичко най-чудесно им желая и да са имали хубав празник!  bouquet

Поли +, стискам палци - дано се размине на свекър ти Praynig!

Шу, направо ми замръзна всичко като разказа - направо са щели да те изпуснат! Виж след време да научиш какво е било - да не би да не си понесла упойката ли - какво - всичко се случва, добре е да си заеш нещата за себе си! Напомни ми как на моята операция на бебенцето преди Марти, което загубих, преди да ме упоят седяха над мен и коментираха: "Бебето няма тонове, ама да се опитаме поне нея да спасим!" бррррр Sad, а после се изредиха всички да ме видят горе на етажа- мен спасената, щото явно е било някакъв щур екшън!

Крисче, прегръдка мила! Не искам да коментирам, само ще ти кажа, че в секундата, в която завърших училище се изнесох на квартира и почнах да работя - следвайки!Опитай се да го преодолееш по някакъв начин, няма смисъл да ти трови живота така! Hug

Глафира, това китайското за мазане на гърди, го намазваш под носа и/или капки от лук (обаче много внимавай - ужасно е!) - по-добре ги разреди малко с физ. разтвор! Ако е много много зле, продължително (антибиотични капки за очи - Оптипакс) - опа това не е народно!

За количката навън - аз излизах с количка навън до 3г. възраст - с тия най-елементарните дето приличат на кукленски. Имаше предимства за мен - ако детето не искаше да седи вътре си слагах торбите с покупки в нея, детенце се държеше отстрани. В парка служеше за играчка, щото вадех куклата и я пльосвах да я вози Simple Smile. Можеше и да не се качи в количката, но ако реши, че е уморена, а аз нямам количка и сме някъде из града - беше ми спасението. Да ви кажа, че децата на 3г. не тежат 10 кила, не можех и 20м. да я нося с моя кръст! Но разбира се, като излизахме само до парка за 1-2 часа, често сме взимали триколката! Особено ако детето сочи триколката и тропа с крак - няма как  Laughing! Но да се слиза до центъра или по превозни средства с триколка - не мисля, че някой ако опита - ще повтори!
Колкото до режима - и двете деца си ги гледам без режим -  и са ми такива разбиранията! Във всеки момент реагирам според детето - каката сама си направи режим, защото обичаше нещата да са подредени! Марти ама изобщо няма - още се смея вътрешно на детегледачката, която като пристигна, обяви, че детето трябвало да има режим и тя ще му създаде! След 3 месеца отчаяни опити да го преспи следобед към 3, мисля, че вдигна белия флаг  Mr. Green Ама аз я оставих да дерзае- какво ще й обяснявам  Wink!
Вече съм убедена, че има деца, на които не могат да бъдат направени режими - например детето Марти!

Днес се занимавах с много неприятни неща - административни - и съм направо като изцеден лимон!
Та ви казвам "Лека нощ!"

# 118
Поли, имате стиснати палци и от нас  Hug

крис4е, аз не съм ходила с Мира откакто е проходила. Иначе преди това си седеш в количката  Peace Е, нали ес сещаш, че ен ходя всяка седмица на някаква процедура  Laughing Пък и гледам, ако мога да отида през уикенда, за да я оставя на мъж ми. Но няколкото пъти, които ходих с нея, единия път тя спеше през цялото време, а другите пъти целия салон се занимаваше с нея и й беше много кеф даже  Grinning
А тук каква е връзката между едното и другото  Thinking
За режима съм ЗА, защото така може да остане и за мен си временце  Mr. Green

Ох, а мъж ми така ми вдигна нервите преди малко, че съвсем нямам търпение за се изнеса утре  smile3515 Не стига, че е абдикирал от всякакви задължения в къщи последната година и половина поне, пък ми прави и забележка какво не съм била изчистила, моля ви се  smile3516 Не стига, че аз пазарувам, готвя, чистя, гледам децата. Гледам ад си остава малко и за мне си време. Че дава зор, ако може и всяка вечер да съм в настроение и за креватна гимнаскита. Пък накрая и недоволен, че нещо си не съм била изчистила  ooooh! На него в момента задължението му е на води Маги сетрин на градина и да изхвърля боклука. Понякога ми прави голямата "услуга" да вземе каката вечерка, каот е гадно времето и не мога ад излезна с малката  Whistling Един път не се е сетил, като мрънка за това или онова, да вземе да каже - Абе жена дай да ти помогна, че явно не се справяш. Или може просто да не ми се прави точно това и аз да искам да свърша нещо различно от ежедневните задължения  Crossing Arms Но освен претенции, друго няма. И после дежурния въпрос - Ама ти защо ми се сърдиш?! Ей, като ме попита това и ми иде да го пратя да си спи в колата  smile3511 Ама ще го видя аз тези дни  Twisted Evil
Ох, наоплаках ви се, отивам да си лягам.
Лека нощ  Grinning

# 119
момичета, дайте някаква народни средства за борба с хремата, че вече откачам

Докато кърмех мен ме спаси сок от лук, напоен на памук, във всяка ноздра. Брутално е, но аз търпя
Другото, което ме оправи е шмъркането на солена вода, отново във всяка ноздра. Това по 2-3 пъти през деня, за ден и половина съм ок.

Слънце, и моите съболезнования.

Poli+, дано доброто се случи на свекър ти.

И най-вече честито на всички сладучрести сладури, които съм изпуснала.

Elwing, твоето прибиране специално го помня. Помня също как беше написала как макар, че Алекс е ок все още го държат, т.к. клиничната пътека не е изтекла. За тях клинична пътека, за теб - бебенце, което още не си гушнала.  Hug

Аз стягам багажа. Изкарах 12 дни далеч от Александър!!!
Дано утре на летището ме познае, че иначе не знам.
В този ред сама себе си очудих колко бързо влязох в старите си релси. Ето миналата година на този ден ме изписаха с бебето, а сега бебешката ми идилия я няма.

Общи условия

Активация на акаунт